26 Temmuz 2020 Pazar

Greyfurt Yağının Faydaları


Greyfurt yağı, bir kış meyvesi olup içerisinde bolca vitamine sahiptir. Oldukça sağlıklı olan bu meyve çeşitli şekillerde tüketilir. Gerek tuz ile gerek sade bir şekilde tüketilen, gerek suyu sıkılarak içilen bu meyve aynı zamanda bugünkü konumuzda olduğu gibi yağı ile de bir kullanım alanına sahip olarak karşımıza çıkar. Acımsı bir tada sahip olan bu meyvenin zar kısmının soyulması halinde acılığı gider. Greyfurt yağının da içerisinde bol miktarda C vitamini yer alır. Bu sebepten dolayı da hasta olan kişilerin bu meyveyi tercih ettiği görülür. Bu meyvenin yağı çıkartılırken soğuk pres yöntemi kullanılır. Oldukça önemli bir şifa kaynağı olan greyfurt ve greyfurt yağı sağlık açısından birçok farklı konuda fayda sağlar. Bitmek bilmez faydası olan bu meyve ve yağının cilt bakım kremi olarak da kullanıldığı görülür. Şimdi sizlere greyfurt yağının faydalarından bahsedeceğiz.
Greyfurt Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Hastalıklara İyi Gelir
Greyfurt yağı soğuk algınlığı ve grip için oldukça fazla fayda sağlar. Barındırdığı C vitamini ile birilikte sağlık için bol faydalı bir meyve ve yağdır.
2. Göğüsleri Toplar
Göğüslere sürülmesi halinde göğüsleri düzenleyen ve toparlayan bir etkiye sahip olur.
3. Vücuda İyi Gelir
Stres, halsizlik ve yorgunluğun önüne geçer. Sürekli kullanılması halinde selülitleri önler ve vücudu sıkılaştırarak, kullanılan bölgelerin incelmesini de sağlar. Vücutta yer alan sıvı miktarını dengede tutar. Sinir sistemine iyi gelen bu yağ ruhsal sıkıntıların düzenlenmesine de yardımcı olur.
4. Yağlı Ciltlere İyi Gelir
Sürekli kullanılması halinde selülitleri önler ve vücudu sıkılaştırarak, kullanılan bölgelerin incelmesini de sağlar. Yağlı ciltlere, siyah noktalara ve sivilcelere iyi gelir. Zayıflama ve yağ erimesi konusunda olumlu etkileri bulunur. Greyfurt yağının kullanıldığı bölgede yer alan yağlar hızlı bir şekilde eriyecek ve bu bölgede yer alan yağ oluşumunun önüne geçilecektir.
5. Cildi Korur
Greyfurtun tüketilmesinin ardından kabuklarının cilt bakımında kullanılması, cildi sıkılaşmasını ve zayıflamanızı sağlar. Zararlı güneş ışınlarından korunmak isteyen kişilerin kullanacağı güneş kremlerinin içerisinde de greyfurt yağı yer alır. Kırışıklıklar, cilt hastalıkları, çatlaklar ve cilt kuruluğunun önüne geçerek vücuda sıvı sağlar. Düzenli bir şekilde kullanılması halinde pürüzsüz bacaklar sizi bekler.
6. Canlılık Verir
Diyet yapan kişilere hareketlilik hissi ve canlılık veren greyfurt yağı bu sebeple de tercih edilir. Dozajında kullanıldığı takdirde iştah açıcı etkiye sahip olur. Moral yükselten, vücudu tazeleyen ve zihni açan etkilere sahip olur.
7. Masaj Yaparken Kullanılır
Greyfurt yağını gerek kendiniz kullanabilir gerek ise masör tarafından kullanılmasını sağlayarak sıkılaştırıcı ve inceltici faydalarından yararlanabilirsiniz. Masaj salonlarında da tercih edilen bu yağ, aroma terapi etkisi sayesinde oldukça özeldir.
8. Yüz Bölgesinee Uygulanır
İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve yüz bölgesinde yer alan mikropların gözeneklere girmesine engel olur ve böylelikle yüzde sivilce oluşumunun önüne geçilmiş olunur.  Yüz bölgesinde yer alan lifleri sağlamlaştırarak cildin gençleşmesini sağlar ve sarkmasın önler. Sakinleştirici ve ferahlatıcı özellikleri sayesinde stres ve sinirin vücuttan uzaklaşmasını sağlayan greyfurt yağı aynı zamanda hormon hareketlemesinin önüne geçerek sivilce oluşumunu da engeller.
Greyfurt Yağı Nasıl Elde Edilir?
Greyfurt yağı gerek şifalı bitkiler ve baharatları satıldığı aktarlarda gerek ise çeşitli organik ürün satan marketlerde cam şişe halinde bulunabilir. Greyfurt yağının oldukça dikkatli bir şekilde kullanılması ve dozajının çok iyi bir şekilde belirlenmesi yani tamamen bilinçli bir şekilde kullanılması gerekir. Zira aşırıya kaçılması halinde ortaya istenmeyen komplikasyonlar çıkabilir. özellikle üzerinde kullanım talimatı ya da etiket olmayan ürünlerin satın alınmaması gerekir. Bu noktada şüpheleriniz, endişeleriniz ya da kaygılarınız varsa sizlere greyfurt yağını evde nasıl yapabileceğinizi anlatacağız.
Doğal bir anti oksidan olan ve iyi bir idrar sökücü olarak karşımıza çıkan greyfurt yağının birçok faydası bulunur. Diğer turunçgillerin yağlarında olduğu gibi aromaterapik özelliklere sahip olan ve bu sebeple de cilt temizliğine büyük oranda tercih edilen greyfurt yağını elde etmek için aşağıda yer alan malzemeleri kullanmanız gerekiyor;
Malzemeler:
  • Cam kase
  • 10 organik greyfurt
  • Kabuk soyucu
  • Lastik bant
  • Muslin kumaşı
  • Küçük bir tencere
  • Huni
  • Kavanoz
  • Geniş bir çaydanlık
  • El değmemiş ve organik bir zeytinyağı
Hazırlanışı:
  1. Greyfurtların yıkanması ve kabuklarının soyulmasının ardından kabuklar üst üste koyularak ısı yalıtımı cam kasesine konulur.
  2. Kaseyi greyfurt kabuklarının tamamını kaplayacak şekilde zeytinyağı ile doldurmanız gerekir.
  3. Tencerenin yarısına kadar su ile doldurulmasının ardından içine cam kase yerleştirilmesi ve beraberinde kısık ateşte yaklaşık beş saat boyunca kaynatılması gerekir.
  4. Huninin başını, muslin kumaşı ile kapattıktan sonra bu şekilde durması için bant ile sabitlemeniz gerekir. Daha sonra huninin alt kısmını cam kavanoza geçirmeniz lazım.
  5. Yağ karışımını, muslin kapağına sahip olan huniden yardım alarak süzmeli ve kavanoza doldurmalısınız. Daha sonra bu karışımı kuru ve soğuk bir yerde saklamanızda fayda bulunuyor.
Bu noktada organik turunçgilleri ve böcek ilacına maruz kalmayan meyveleri kullanmanız gerekiyor. Ayrıca evde üretmiş olduğunuz greyfurt yağının en fazla 3 ile 6 ay arasında kullanılabileceğini ve daha sonra kullanılmasının sakıncalı olduğunu da aklınızdan çıkarmayın.
Greyfurt Yağı Nasıl Kullanılır?
  1. Yöntem: Bir fincan suyun içine beş altı damla kadar greyfurt yağı damlatarak günde bir fincan kadar tüketebilirsiniz.
  2. Yöntem: Cilt sorunlarının yer aldığı bölgelere greyfurt yağının sürülmesi ve bölgesel incelme, yağlardan arınma ve cilt tazeleme gibi faydalarından yararlanma.
  3. Yöntem: Hali hazırda birçok güneş kreminde bulunan ve güneşlenmeden önce sürülen greyfurt yağı önemli bir koruyucu olarak karşımıza çıkar.
  4. Yöntem: Çeşitli peeling ve maske tariflerini kullanarak cildinizi yenileyebilir, yağlardan ve kirlerden arındırarak temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Greyfurt Yağının Zararları
Greyfurt, portakal ve mandalina gibi turunçgiller ailesinde yer alan ve sağlık için oldukça faydalı olan bir besin olarak karşımıza çıkar ve içerdiği C vitamini ile birlikte birçok sağlık probleminde bizlere destek olur. Marmelat, komposto ve reçel gibi şekilleriyle de tercih edilebilen mu meyve genellikle acı olması sebebiyle pek tercih edilmez ve kimi zaman diğer meyvelerin de suyuyla karıştırılarak içilir. Ayrıca bilindiği üzere greyfurt yağı da yazımızda birçok farklı şekliyle kullanılır ve birbirinden farklı faydaya sahiptir. Her ne kadar birçok faydaya sahip olsa da özellikle ilaçlar ile birlikte aynı anda tüketilmesi halinde oldukça zararlı olabilir. Bu nedenle ilaç kullanmakta olan kişilerin çeşitli yollarla greyfurt tüketmeden ya da greyfurt yağını kullanmadan önce doktoruna başvurması gerekir. Zira bu konuda uzman bir kişinin vereceği bilgiler büyük önem taşır. Şimdi sizlerle birlikte greyfurt ve greyfurt yağının zararlarına bir göz atalım.
  • İlaçlar ile birlikte kullanılması halinde son derece ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı için greyfurt ne meyve, ne suyu ne de yağı ile ilaçlar ile aynı anda kullanılmaması gereken bir şifa kaynağıdır. Her halükarda bu noktada bir doktora başvurulması gerekir.
  • Antidepresan, anthismatik, kolesterol düşürücü ve kalp ilacı ile birlikte tüketilmeden önce dikkat edilmesi gerekir.
  • Greyfurt ile aynı anda bir ilacın yutulması halinde kişi bir kutu ilacı aynı anda tüketmiş gibi hissedecek ve bu da çeşitli zehirlenmelere yol açarak birbirinden farklı sağlık problemlerine davetiye çıkartacaktır. Bu nedenle ilacın yanında greyfurt tüketen kişilerin bu durumu doktoruna iletmesi gerekir.
Greyfurt tükettikten ya da greyfurt yağını cildine uyguladıktan sonra mide bulantısı, baş dönmesi, cilt kızarıklığı ve bu tür sorunlar yaşayan kişilerin greyfurt alerjisi olup olmadığını kontrol etmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder