14 Temmuz 2020 Salı

Papatya Yağının Faydaları


En güzel çiçekler arasında bulunan papatyayı gerek kafalarımıza taktığımız taçlarda gerek fallarda sık sık kullanırız. Ancak papatya sadece görünüşüyle değil insanda yarattığı etkisiyle de farklı alanlarda sık sık kullanılır. Alternatif tıbbın en şifalı çiçeklerinden biri olan papatya yağı papatya bitkisinden elde edilmektedir. Bir çok çeşidi bulunan papatyanın en bilinen çeşidinden elde edilen bu yağın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak uzun araştırmalar sonucunda elde ettiğimiz bilinen ve bilinmeyen faydalarını sizlerle paylaşacağız.
Papatya Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Akne Ve Egzamaya İyi Gelir
Özellikle ergenlik döneminde çıkan sivilceler o yaşın getirmiş olduğu anlayışla da birlikte oldukça kafamıza taktığımız bir sorun haline dönüyor. Bir çok kapatıcı her ne kadar anlık çözümler olsa da bunlar gözenekleri tıkanmasına ve cildin rahat nefes almamasına neden oluyor. Tüm bunların aksine sizlere doğal bir çözüm önereceğiz. Papatya yağı ciltte bulunan kusurlu alanlara düzenli olarak sürüldüğü zaman kısa süre içerisinde etkisini fark edeceksiniz. Cildin hem temizliğini sağlarken hem de iltihaplı alanlarda iltihap kurutucu etkisi göstererek kısa süre içerisinde iyileşme gösterir.
2. Ciltte Kızarıklara İyi Gelir
Papatya yağı hem tek başına cilde faydalı iken hem de başka cilt bakım yağlarıyla birlikte de oldukça uyum içindedir. Bu da onu bir çok maskede başrol olarak görmemize neden oluyor. Eğer sizlerin de cildinde kızarıklık sorunu varsa ve cildiniz hassas bir cilt ise sizlerde papatya yağıyla birlikte hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz. Bu karışım sayesinde cildinizde kurumaya bağlı olarak oluşan kızarıklıklar kısa süre içerisinde gidecek ve cildinize doğal bir parlaklık sağlayacaktır. Gerekli nem ihtiyacını günlük olarak papatya yağından sağlamanız mümkündür.
2. Yaraları Azaltır
Herhangi bir darbe sonucu ya da çarpma sonucu oluşan morluklar kızarıklıklar kimi zaman yarar haline dönüşebilir. Ya da herhangi bir cilt sorunundan dolayı oluşan yaralarda oluşabilir. Tüm bunlara bitkisel doğal çözüm olarak papatya yağını öneririz. Papatya yağı hem sizlerin cildine oldukça faydalı olacak hemde yaralarınızın da iyileşme dönemini hızlandıracaktır. Eğer cildinizde güneş yanıklarına bağlı olarak oluşan bir yara varsa papatya yağını bir bardak soğuk suyun içerisine beş altı damla olarak damlatın. Ve bunu güneş yaralarınızın üzerine soğuk kompres olarak uygulayın. Anında oluşacak ferahlama hissine siz de bayılacaksınız.
3. Cildinizi Gençleştirir
Belli bir yaştan sonra yaşlılığa bağlı olarak her ne kadar yaşlanma belirtileri ortaya çıksa da bu durum cilde iyi bakılmadığı takdirde her yaşta karşılaşılabilir. Papatya yağı da bu etkileri azaltmak için bire birdir. Papatya yağı cildin gençleşmesini sağlayan bazı vitamin ve mineraller içerir. Bu vitamin ve mineraller cildin daha da esnek olmasını sağlar. Her gün doğru bir şekilde kullanıldığında bir kaç ay sonra cildinizdeki gerilmeyi ve esnekliği hissedeceksiniz.
4. Saç Rengini Açar
Kadınlar başta olmak üzere herkes tarafından saç rengini doğal yollarla açmak saça zarar vermediği için papatya yağı sıklıkla tercih edilir. Bunun sebebi ise saç rengi açıcı kimyasal maddelerin saçın yapısına zarar vermesidir. Bu durumun önüne geçebilmek ama yine de saçlarınızda değişikliğe gitmek istiyorsanız saç rengini papatya yağını kullanabilirsiniz. Eğer sizler de birkaç ton daha açık saç rengine sahip olmak istiyorsanız bir bardak suyun içerisine bir miktar papatya dağı dökün ve karıştırın daha sonra bu karışımı bir püskürtme kabının içine koyarak saçlarınıza uygulayın ve biraz bu şekilde güneşin altında bekleyin. Saçlarınızı duruladıktan sonra açık saçlarınızı anında fark edeceksiniz.
5. Kepeğe Karşı Etkili
Özellikle saç bakım ürünleri saç derisinde bazı kalıntılara sebep olur. Bu kalıntıları arındırabilmek de normal bir şampuanla gerçekleşmez. Daha etkili bir uygulama ister. Eğer uygulanmazsa da saç derisinde bazı soyulmalar yani kepekler oluşur. Kepek görüntü olarak kişiyi rahatsız etmekle kalmaz bir de kaşıntıya sebep olacağından kişiyi rahatsız edecektir. Papatya yağının saç derisindeki kalıntıları yok edeceğinden saç derisini de onarır. Bu yüzden de kepek oluşumu oldukça kolay bir şekilde önlenecektir. Kepeğe karşı korunmak için sizler de papatya yağını kullanarak saçlarınıza masaj yapabilir ve kısa bir süre sonra da farkı gözlerinizle görebilirsiniz.
6. Sakinleştirici Özelliği Vardır
Sakinleşmek için sık sık papatya çayı tüketilebilir. Ancak sinirli olduğunuz bir anda ya da gergin olduğunuz bir anda papatya çayı yapmak sizlere biraz zahmetli gelebilir. Bunun için daha pratik bir çözüme ihtiyacınız olacaktır. Daha pratik bir şekilde sakinleşmek istiyorsanız papatya yağı sizlere yardımcı olacaktır. Papatya yağından bir kaç damla bir peçete dökün ve koklayın antidepresan etkisiyle birlikte sizleri kendinizi daha iyi hissetmesine neden olarak sakinleştirecektir.
Papatya Yağının Kullanımı
Papatya yağının kullanımı en az yararları kadar önemlidir. Eğer sizlerde papatya yağının faydalarından faydalanmak istiyorsanız kullanım şekillerini öğrenmeniz gerekecektir .Eğer papatya yağını cildinizde kullanmak istiyorsanız bir miktar seyreltmek için başka bir cilt bakım yağıyla karıştırabilirsiniz. Daha sonrasında da masaj gibi uygulayarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bunun haricinde saçınızda bir etkisini görmek istiyorsanız da saçlarınıza direkt olarak uygulayabileceğiniz gibi başka bir yağla birlikte ya da suyla birlikte seyreltebilirsiniz. Eğer papatya yağının kokusundan faydalanmak istiyorsanız bir bir miktar suyla karıştırıp püskürtme kabına alarak kullanabilirsiniz.
Papatya Yağı Nasıl Elde Edilir?
Sizler de evde papatya yağını elde etmek istiyorsanız kolay ve pratik bir yolla bunu gerçekleştirebilirsiniz. Papatya yağı elde etmek oldukça kolaydır. Papatya çiçekleriyle birlikte toplanır ve bir şişeye koyulur. Daha sonra üzerine bir şişenin yarısı kadar da sızma saf zeytinyağı ilave edilir. Bu zeytinyağı papatyaya bir yağ formu kazandıracaktır. Bunun ardından ise iki hafta kadar bu şekilde güneşin altında bekletilmesi gerekilmektedir. Her gün bu şişenin çalkalanması burada önemli bir detaydır. Bunun haricinde günün sonunda bir tülbente yardımıyla bu karışımın süzülmesi gerekiliyor.
Papatya Yağının Zararları
Papatya yağı diğer yağlar gibi fazla kullanıldığında başka etkilere sebep olabilir. Yan etkileri kişiden kişiye göre değişse de bazı genellemeler mümkündür. Örneğin kişinin cildi oldukça hassas ise cildine uygulamadan önce cildinizin küçük bir bölümünde bu yağı kullanabilirsiniz. Eğer herhangi bir reaksiyon yaşamazsanız cildinize uygulayabilirsiniz. Hamile ve emziren kadınların ise kullanmadan önce doktorlarına danışmasında fayda olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder