9 Temmuz 2020 Perşembe

Somon, Pırasa ve Kırmızı Biber Salatası


Özet:
4 kişilik
Tüm tarif: 13.0 Bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 3.5 Bodypuan (BP)
Hazırlanma süresi: 15 dakika / Pişirme süresi: 8 dakika
Malzemeler:
425gr. taze somon balığı
13.0 Bodypuan (BP)
2 orta boy hafif haşlanmış, ince kıyılmış pırasa
0.0 BP
200gr. hafif haşlanmış, ince kıyılmış fasulye
0.0 BP
1 diş ikiye bölünmüş sarımsak
0.0 BP
300gr ince kıyılmış, sarı, kırmızı veya yeşil biber 
0.0 BP
Yarım atom salata ve akdeniz yeşilliği
0.0 BP
Suyu sıkılmış ve kabuğu rendelenmiş 1 limon
0.0 BP
1 çay kaşığı şarap sirkesi
0.0 BP
1 çay kaşığı hardal
0.0 BP
Tuz ve karabiber
0.0 BP
Yapılışı:
1. Tuzlu su dolu bir tencerenin içinde somonu 8 dakika kadar kaynatın.  
2. Bu tencereden 2 yemek kaşığı balık suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
3. Somonu tencereden çıkarın, derisini ve kılçıklarını ayıklayıp, parçalara bölün.
4. Pırasa ve yeşil fasulyeyi az suda veya buharda 4-5 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın.
5. Haşlanan sebzeleri ocaktan alıp suyunu süzün, üzerine soğuk su gezdirin.
6. 4 adet kasenin içine kesmiş olduğunuz sarımsağı sürün.
7. Pişmiş olan sebze karışımının içine atom salatayı ekleyin ve karıştırın.
8. Somon ve kırmızı biber karışımı ile sebze karışımını, eşit olarak kaselere paylaştırın.
Sos için: Ayırdığınız 1 yemek kaşığı balık suyu, limon suyu, sirke ve hardalı karıştırın. Tuz karabiber ekleyerek salatanın üzerine gezdirin. Salatanız servise hazır.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder