Özet:
4 kişilik
Tüm tarif: 13.0 Bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 3.5
Bodypuan (BP)
Hazırlanma süresi: 15 dakika / Pişirme süresi: 8 dakika
Malzemeler:
425gr.
  taze somon balığı 
 | 
  
13.0
  Bodypuan (BP) 
 | 
 
2 orta boy
  hafif haşlanmış, ince kıyılmış pırasa 
 | 
  
0.0 BP 
 | 
 
200gr.
  hafif haşlanmış, ince kıyılmış fasulye 
 | 
  
0.0 BP 
 | 
 
1 diş ikiye bölünmüş sarımsak 
 | 
  
0.0 BP 
 | 
 
300gr ince
  kıyılmış, sarı, kırmızı veya yeşil biber  
 | 
  
0.0 BP 
 | 
 
Yarım atom
  salata ve akdeniz yeşilliği 
 | 
  
0.0 BP 
 | 
 
Suyu
  sıkılmış ve kabuğu rendelenmiş 1 limon 
 | 
  
0.0 BP 
 | 
 
1 çay
  kaşığı şarap sirkesi 
 | 
  
0.0 BP 
 | 
 
1 çay
  kaşığı hardal 
 | 
  
0.0 BP 
 | 
 
Tuz ve
  karabiber 
 | 
  
0.0 BP 
 | 
 
Yapılışı:
1. Tuzlu su dolu bir tencerenin içinde somonu 8 dakika
kadar kaynatın.  
2. Bu tencereden 2 yemek kaşığı balık suyunu daha
sonra kullanmak üzere ayırın.
3. Somonu tencereden çıkarın, derisini ve kılçıklarını
ayıklayıp, parçalara bölün.
4. Pırasa ve yeşil fasulyeyi az suda veya buharda 4-5
dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın.
5. Haşlanan sebzeleri ocaktan alıp suyunu süzün,
üzerine soğuk su gezdirin.
6. 4 adet kasenin içine kesmiş olduğunuz sarımsağı
sürün.
7. Pişmiş olan sebze karışımının içine atom salatayı
ekleyin ve karıştırın.
8. Somon ve kırmızı biber karışımı ile sebze
karışımını, eşit olarak kaselere paylaştırın.
Sos için: Ayırdığınız
1 yemek kaşığı balık suyu, limon suyu, sirke ve hardalı karıştırın. Tuz
karabiber ekleyerek salatanın üzerine gezdirin. Salatanız servise hazır.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder