29 Temmuz 2020 Çarşamba

Ozon Yağının Faydaları


Doğa bizlere her ne kadar hastalık veriyor olsa da aynı zamanda çözümü de veriyor. Sadece keşfedilmek üzere bekliyor. Alternatif tıp dünyasındaki önemli kişiler bunu keşfederek birçok ilacın mucidi olmuşlardır. Kimyasal ilaçların yan etkileri artık günümüzde daha yaygın bir şekilde hissedilir hale geliyor. Bunun sebebi ise bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin içerisinde artık besin değerinin kalmamasıdır. Bu nedenden dolayı yan etkiler kimi zaman ölümcül bile olabilir.
Nikola Tesla alternatif tıbbın oldukça gözdesi olan ozon yağını duyuran yegane insanlardan biridir. 1904’te salgın bir hastalık olarak tüberküloz birçok insanın ölmesine, hatta katledilmesine neden olmuştur. Hızlı bir şekilde dünyayı saran bu hastalık için uzmanlar biraraya gelse de bir türlü çözüm bulamamışlardır. Ancak ozon yağı sayesinde tüberküloza son veren doktorlarla birlikte yirminci yüzyılın başlarında birçok alanda kullanılmaya başlanan ozon yağının duyulmasına yardımcı olan oldukça ünlü isimler vardır. Kendini birçok alanda ispatlayan ozon yağı bu dönemde insanların hayatlarını kurtarmış ve günümüzde de ciddi rahatsızlıklara çözüm olmaya devam ediyor. Şimdi sizlerle bu yazımızda ozon yağının bilinmeyen faydalarından bahsedeceğiz
Ozon Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Tırnak Mantarlarını Geçirir
Özellikle yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan tırnak mantarları sıcak ve nemli ortamlarda giderek artmakta hem kişide ağrıların oluşmasına hem de çevresine kötü kokular yaymasına neden olur. Bu durumun önüne geçmek için kişi ozon yağından faydalanabilir. Ozon yağını ayak mantarları için kullanmak istiyorsanız bir leğen suyun içine ozon yağı damlatın. Daha sonrasında da ayaklarınızı on dakika kadar bu suyun içerisinde bekletin. Günlük olarak yaptığınızı takdirde ayak mantarlarının kısa süre içerisinde geçtiğini göreceksiniz.
2. Kepeğe Birebirdir
Özellikle bazı saç ürünlerinin saç dibinde bıraktığı kalıntılar kişide kepeğe neden olur. Kimi zaman da kepek kronik olarak kişide görülebilir. Bunun için yine bir saç ürünü kullanmaktansa ozon yağının kullanılmasını öneririz. Ozon yağı saç diplerinde bulunan kalıntıları kolay bir şekilde arındırır ve bunun sonrasında yine ozon yağıyla yağılan masaj saç diplerindeki hareketliliği sağlayarak saçın eskisinden daha parlak ve hacimli görünmesine neden olur. Ancak bu masajdan sonra ozon yağının en az bir saat kadar saçta kalması gerekir. Saça seyreltmeden de uygulayabilirsiniz.
3. Sindirim Sistemine Faydalıdır
Vücudumuzun en önemli sistemlerinden biri olan sindirim sisteminde bulunan organlar bir uyum içerisinde otomatik olarak çalışmaktadır. Ancak içlerinde herhangi birine bir zarar gelirse tüm sindirim sistemi bundan olumsuz etkilenerek sindirim bozukluğuna neden olabilir. Sindiriminizi kolaylaştırmak ve olan sorunları çözmek için ozon yağından faydalanabilirsiniz.
4. Ağrıları Hafifletir
Kas ağrıları, romatizma, kas spazmları kişinin hareketsiz kalmasına ya da hareketlerinin kısıtlanmasına yol açar. Bu da kişinin sağlığını bozar. Birçok kimyasal ilaç etkili olsa da yan etkileri nedeniyle öncelikle ozon yağına bir şans vermenizi tavsiye ederiz. Ozon yağıyla yapılan masajlar bölgede oluşan kas ağrılarını romatizma ağrılarını kısa süre içerisinde geçirir. Aynı zamanda baş ağrısı içinde kullanılır. Bölgedeki kan akışını hızlandırdığı için ağrılar kısa süre içinde geçecektir.
5. Cilde İyi Gelir
İçerdiği mineral ve vitaminler sayesinde sadece ağrılar için değil kozmetik alanında da sıklıkla kullanılan ozon yağı cilde faydası saymakla bitmez. Cildin daha canlı görünmesini istiyorsanız ozon yağı sizlerin bu beklentisine karşılık verecektir. Eğer kişi gece yatmadan önce ozon yağını cilde masaj uygulayarak sürerse kısa süre içinde cildin daha canlı gördüğünü görebilecektir. Bunun haricinde kişinin durulamasına gerek yoktur. Günde bir kez olmak şartıyla düzenli kullanım sonucu etki gösterecektir
6. Terlemeyi Azaltır
Yaz aylarında sıklıkla duyduğumuz ter kokuları oldukça rahatsız edicidir. Eğer kişinin ter bezleri oldukça fazla çalışıyorsa bunun önüne ozon yağıyla birlikte geçebilir. Ozon yağı sayesinde terin kokmasına neden olan bakterilerin yok olmasını sağlayabilirsiniz. Ter bezlerine zararı olan deodorantların aksine hiçbir yan etkisi bulunmayan ve doğal bir ürün olan ozon yağıyla birlikte dilediğiniz gibi gezebilirsiniz.
7. Ayakları Dinlendirir
Uzun yolculuklar sonucunda ya da uzun süre ayakta kalacak işlerle meşgul olduğumuz tüm bedenimizde bir yorgunluk olsa da önce ayaklar bu durumdan olumsuz olarak etkilenir ve şişer. Ve hatta yattığımızda kimi zaman ağrılı ayaklar yüzünden dinlenemeyiz bile. Bunun önüne geçebilmek için kişi bir leğen suyun içerisine ozon yağı damlatarak ayaklarını bu suda bekletebilir. Bu şekilde kişinin ayağında bulunan damarlar genişleyerek kan akışını hızlandıracaktır. Bu da kişinin kısa süre içinde ayaklarının dinlenmesine yardımcı olacaktır
8. Selülite İyi Gelir
Uygulanan bölgede kan akışı hızlandırıldığı takdirde kan dolaşımı daha rahat olacaktır. Selülitin olma nedenlerinden biri de bölgedeki kan akışının yavaş olmasıdır. Ancak ozon yağıyla uygulanan masaj kan akışını hızlandırarak selülit oluşumunu engelleyecek ve selülitli bacakların daha canlı görünmesine yardımcı olacaktır
Ozon Yağının Kullanımı
Ozon bildiğimiz üzere bir gazdır. Ve bu gazın içinde bulunan saf oksijen maddeleri en faydalı olan zeytinyağının içine aktarılır. Bu şekilde ozon yağı elde edilir. Ozon yağının kullanımı ise her bölge için farklı olabilir.
Eğer kişi buharından faydalanmak istiyorsa ozon yağını bir buhar banyosunda kullanabilir. Ya da herhangi bir şekilde el ya da ayaklarının dinlenmesinde kullanmak istiyorsa hazırlayacağı bir suyla birlikte bundan faydalanabilir.
Kişi mutlaka hakiki ozon yağını kullanmalıdır. Aksi halde piyasada merdiven altında üretilen denetimsiz piyasaya sürülen ozon yağları kişi de yan etkilere sebep olabilir. Eğer kişi iç hastalıklar için kullanmak istiyorsa mutlaka seyreltip içmelidir.
Ozon Yağının Elde Edilişi
Ozon yağının elde edilişi diğer yağlara göre biraz daha zahmetlidir. Bunun nedeni ise yağa ismini veren ozonun gaz halinde doğada bulunmasıdır. Havanın içerisinde yer alan ozon yağ formunu kazandırılması için içerisinde bulunan saf oksijenlerin zeytinyağına nakledilmesiyle oluşur. Bu işlemin ardından ise zeytinyağı oksijen molekülünü tutar ve jel haline getirilmesinde yardımcı olur. Zeytinyağının rengi normalde yeşil iken ozon molekülleriyle birleştikten sonra rengi değişir. Eğer kişi bu yağı almak istiyorsa mutlaka bu kriteri de göz önünde bulundurmaları ve sahtelerinden kaçınmaları gerekmektedir.
Ozon Yağının Zararları
Her üründe olduğu gibi bu üründe de esas olan nokta dozunda kullanmaktır. Eğer kişinin zeytin yağına alerjisi varsa bu yağdan uzak durmasını öneririz. Önemli oranda zeytinyağı içeren ozon yağı aynı zamanda iç hastalıklar için kullanılmak üzere seyreltildikten sonra içilirken de dikkat edilmesi gerekilecektir. Çünkü içindeki bazı maddeler sindirimin bozulmasına ve aynı zamanda mide bulantısı yaşamasına neden olacaktır. Hamile ve emziren kadınlar için henüz net bir bilgi olmasa da bu dönemde bünyeler daha hassas olacağından kullanılmadan önce kişinin mutlaka uzman bir hekime danışmasında fayda olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder