10 Temmuz 2020 Cuma

Arı Sütü İle Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


Arı sütü, dünyada besin değeri en yüksek ve en pahalı olan doğal bir ilaçtır. Arı sütü 10 ya da 15 günlük işçi arıların yutak üstünde yer alan salgı bezlerinden salgılanan özel ve çok değerli bir maddedir. Arı sütünün içeriğinde çok sayıda çiçek poleni, bal özü ve aynı zamanda bal arılarının enzimleri bulunur. Arı sütü denilince ilk akla gelen bal ile bir ilgisinin olup, olmadığıdır. Arı sütünün, balla herhangi bir bağlantısı bulunmuyor. Çünkü ikisinin de içeriğinde birbirinden farklı maddeler bulunur.
Arı Sütü İle Cilt Bakımı
Arı sütünün içeriğinde A, B, C, D ve E vitaminler ve fosfor, çinko, magnezyum, selenyum ve aynı zamanda amino asit gibi çok değerli mineraller bulunur. Cilt bakımı, sağlığı ve temizliği için uzmanlar, özellikle arı sütünden oldukça faydalanırlar. Arı sütü, cilde uygulandığı andan itibaren gözle görülür bir değişim olur ve anında etkisini gösterir. Hazırlanması da çok kolay olan arı sütü ile maske, peeling ve aynı zamanda cilt bakımı yapabilirsiniz. Cildinizin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri cildinize tekrar kazandıracaktır. Aynı zamanda dış etkilere karşı da cildinize tam koruma sağlar.
1. Arı Sütü, Bal ve Süt Maskesi
Arı sütü ile evde bulabileceğiniz malzemelerle kısa bir süre içerisinde maske yapabilirsiniz. Arı sütü maskesi için gerekli olan malzemeler, 100 gram arı sütü, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı süt. Arı sütü maskesini hazırlamak için bir kaseye arı sütünü koyun, daha sonra balı ve sütü ilave edin. Biraz yoğun kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Arı sütü maskesini cildinize uygulamadan önce yüzünüzü mutlaka ılık suyla yıkayın ve daha sonra maskeyi cildinizin her yerine masaj yaparak sürün. Bu maskeyi haftada en az üç gün sabah ve akşam olmak üzere uygulamanız faydalı olacaktır. Cildinize düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman gözle görülür bir değişim ve canlılık olacaktır.
2. Arı Sütü İle Göz Altı Maskesi
Arı sütünün kısa sürede sorunlu olan kısmı iyileştirme özelliği, salatalığın ise cilt yüzeyinde bulunan şişlikleri tedavi etkisi bu maskede birleşmiştir. Bu maske sayesinde gözaltı torbalarından kısa bir süre içerisinde kurtulacaksınız. Bu maske için gerekli malzemeler, 3 adet salatalık, 1 tatlı kaşığı arı sütü ve kayısı yağı. İlk olarak 1 adet salatalığın kabuklarını soyun ve blendera atın. Diğer 2 adet salatalığı ise yuvarlak bir şekilde kesin. Salatalık suyunun içerisine arı sütünü ve kayısı yağını ekleyin, iyice karıştırın. Salatalık dilimlerini bu karışımın içerisine batırın ve gözaltına 2 dakika boyunca bekletin, çekin. Bu uygulamayı yaklaşık olarak 20 dakika boyunca yapın ve daha sonra yıkayın. Arı sütü maskesini her sabah ve akşam gözaltınıza hafif masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Düzenli olarak yapacağınız uygulama sonunda değişimi çok kısa bir sürede fark edeceksiniz.
3. Gözaltı Kırışıklıkları İçin Arı Sütü Maskesi
Yaşa bağlı olarak cilt yüzeyinde yer alan doku ve hücreler zamanla etkisini kaybederek yenilenmesi belirli bir oranda yavaşlar. Bu durumda cildin gerginliği azalmasına, cildin sarkmasına ve cilt yüzeyinde kırışıklığın oluşmasına neden olur. Cilt daha az kolajen üretir ve kolajen verimsiz bir hale gelir. Bu durumlara engel olmak için ve cildin elastikiyetini korumak için kolajen oranını arttırmak gerekir. Arı sütünün içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde kolajen oranı artarak, cilt tekrar kendini yeniler. İlerleyen yaşlarda özellikle kadınların en büyük sorunu olan gözaltı kırışıklığının ortadan kalkmasına yardımcı olur. Gözaltı çevresindeki kırışıklıkları yok etmek için hazırlayacağımız maske için gerekli olan malzemeler, 1 çay kaşığı arı sütü, 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı zeytinyağı. Bir kasenin içerisine ilk olarak arı sütünü dökün, ardından balı ve zeytinyağını ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra sadece gözaltına ve göz kenarlarına masaj yaparak uygulayın. Göz çevresinde bu maskesi 5 ya da 10 dakika beklettikten sonra suyla durulayabilirsiniz. Gözaltı ve göz çevresi onarımı için bu maskeyi haftada birkaç kere uygulayın.
Arı Sütünün Cilde Faydaları
Arı sütünün daha çok cilt yüzeyinde etkili ve mucizeyi andıran bir etkisi bulunur. Çünkü arı sütünün içeriğinde yer alan ve cilt için gerekli olan birçok vitamin, amino asitler, yağ asitleri ve aynı zamanda birçok mineral bulunur. Arı sütünün doğal antibiyotik özelliği sayesinde cilt yüzeyinde antibakteriyel bir etkisi de bulunur. Özellikle kuru cilde sahip olan bireyler için çok iyi bir alternatiftir. Çünkü kuru ciltler üzerinde çok etkili bir nemlendirme özelliğine sahiptir. Yaşlanma karşıtı özelliği sayesinde cildin sarkmasını ve kırışıklık oluşmasını önler.
İnsan vücudunun koruyucu kalkanı görevi olan bağışıklık sisteminin daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlar. Vücutta çıkan yaraların ya da kesiklerin kısa bir süre içerisinde iyileşmesine yardımcı olur. Kuru cilt tipinde meydana gelen cilt döküntülerin oluşmasını önler ve cilt döküntülerinin onarımında yardımcı olur. Böylece cilt yüzeyinde kuru olması sebebiyle meydana gelen döküntüler tekrar oluşmaz. Yaşa bağlı olarak meydana gelen cilt kırışıklıklarını azaltma etkisine sahiptir.
Cildi zararlı olan ultraviyole ışınlarına karşı tam bir koruma sağlar. Cildin bakterilerle ve birtakım alerjilerle kolay bir şekilde mücadele etmesine yardımcı olur. Cilt yüzeyinde meydana gelen kızarıklık ve aynı zamanda tahrişlerin azalmasını sağlar.
Kadınlarda belirli bir yaştan sonra meydana gelen menopoz döneminde hormonlarda yaşanan değişiklikler ile birlikte cilt kuruluğu, cildin elastikiyetinin azalması ve solgun görünmesi gibi durumlar meydana gelir. Arı sütü kullanarak bu değişiklikleri önleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder