13 Temmuz 2020 Pazartesi

Sarı Kantaron Yağının Faydaları


Alternatif tıpta özellikle oldukça yararlı olmasıyla bilinen sarı kantaron farklı formlarda kişilerin hizmetine sunuluyor. Bu bitkiyi bulmak oldukça zor olacağı için sarı kantaron yağını kullanmak daha avantajlı olacaktır. Sarı kantaron yağı birçok alanda kullanılabilir bir yağ olduğu için yararlarını her alanda görmek mümkündür. Sarı kantaron yağını kullanmak için kullanımını da zararlarını da yararlarını da bilmek gerekir. İnternette buna dair pek çok doğru yanlış bilgiler bulunur. Bu konuda doğru bilgilendirmek önemlidir. Şimdi sizler için bu konuda seçici davranarak yararlarını ve sarı kantaron yağına dair tüm detayları bu yazıda paylaştık.
Sarı Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Kas Ağrılarına İyi Gelir
Ağrı kesici özelliği bulunan sarı kantaron yağını özellikle spor yapan kişiler kullanmalıdır. Çünkü kasların yorulması kimi zamanda spazm oluşmasına ya da ani kramplara neden olabiliyor. Eğer bu anda ters bir müdahale yapılırsa kişinin sağlığı tehlikeye girebilir. İçerisinde bulunan kimyasal maddeler kas gevşetici kremleri ikinci plana atar. Bunun yerine sarı kantaron yağıyla yağılan bölgesel masaj kas ağrılarına anında iyi gelecektir. Bu şekilde düzenli olarak kullanıldığı zaman kronik gerçekleşen kas ağrılarını da ortadan kalkmasına en azından belirtilerin azalmasına yardımcı olacaktır.
2. Açık Yaralara İyi Gelir
Genelde açık yaralar enfeksiyon kapmasına ve burada üremesine elverişlidir. Bunun için buraya uygulanacak olan ilaçların içerisinde hem enfeksiyon önleyici bir madde bulunmalı hem de bölgenin onarımını hızlandıracak bir vitamin içermesi gerekir. Durum böyle olunca en doğal çözüm olarak akla sarı kantaron yağı gelmelidir. Sarı kantaron yağı açık yaralara hem iyi gelir hem de içerdiği vitamin sayesinde bölgede bulunan hücrelerin onarımını hızlandırır. Bu şekilde açık yaralar kısa süre sonra kapanacak ve olası bir enfeksiyon ihtimaline karşı da önlem almanıza yardımcı olur.
3. Kan Dolaşımını Hızlandırır
Kan dolaşımı tüm vücudumuzu doğrudan etkileyen bir reaksiyondur. Kan dolaşımının bazı sebeplerden dolayı kimi zaman yavaşlaması mümkündür. Bu yavaşlama bazı rahatsızlıkların oluşmasına hatta bazı hastalıklarında ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunun önüne geçebilmek adına kişi önlem olarak sarı kantaron yağı sizlere yardımcı olabilir. Eğer kan dolaşımınıza bağlı sorunlar yaşıyorsanız ancak bunun içinde doğal bir çözüm arıyorsanız sarı kantaron yağını cildinize masaj olarak uygulamanız yeterli olacaktır.
4. Tonik Olarak Kullanılabilir
Cilt temizliğini her ne kadar yapmış olduğumuzu düşünsek de gözenekler bazı sebeplerden dolayı açık kalabilir. Gözenekler küçük birer çukur gibi olduğu için kirlerin ve diğer maddelerin birikmesi de kolay olacaktır. Bu gözenekleri hem arındırmak hem de kapatmak için cildinizin bir toniğe ihtiyacı olacaktır. Bu toniğin ise doğal olduğundan emin olmanız gerekecektir. Çünkü kimyasal ürünler cildin yüzeyine zarar verebilir. Sarı kantaron yağı doğal bir tonik olarak kullanılmaya oldukça müsaittir. İçerdiği zengin mineral ve vitaminlerle birlikte gözeneklerin hızlı bir şekilde kapanmasına yardımı olacaktır.
5. Güneş Yanığa Faydalıdır
Güneş yararlı olduğu kadar da zararlıdır. Güneşten gelen zararlı ışınlar yaz mevsimlerinde deriye direkt olarak nüfuz eder ve bu şekilde kişide deri tahrişlerine neden olur. Özellikle korunmasız olarak çıkılan güneş kişinin birinci dereceden yanık olmasına bile neden olabilir. Bu süreç hem kişinin görünümü için kötü hem de ağrılı olacaktır. Sarı kantaron yağı hem derideki hücrelerin hızlı bir şekilde kendini onarmasına yardım ederken hem de kişinin ağrılarına iyi gelerek daha rahat bir tedavi süreci yaşamasına neden olacaktır.
6. Hemoroide İyi Gelir
Halk arasında basur adıyla da bilinen hemoroid sindirim sisteminde bulunan damarların bir süre sonra çatlamasına ve bu şekilde şişkinliklerin oluşmasına neden olur. Bu hem kişi için ağrılı bir süreç hem de kişinin günlük hareketlerini kısıtlayabilecek bir hastalıktır. Bu hastalıktan kurtulmak için en etkili çözüm ise genelde ameliyatlardır. Ancak ameliyatlarla alınan basurler bir süre sonra tekrar kendini yeniler ve kişinin sürekli olarak bıçak altına yatması gerekebilir. Fakat sarı kantaron yağı kişinin hem belirtilerini azaltacak hem de iyileşme sürecini de başlatmış olacaktır. Eğer sizler de bu sorunu yaşıyorsanız makat bölgenize sarı kantaron yağı uygulayarak bu hastalıktan kurtulmanız mümkün hale gelecektir. Düzenli ve uzun kullanım sonucunda farkı gözlerinizle göreceksiniz.
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Elde Edilir?
Sarı Kantaron bir çiçek türüdür. Sarı kantaron yağı elde etmek üzere sarı kantaron çiçekleri toplanır. Ancak sarı kantaron çiçeğini toplamak için güneşli bir günü tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Ardından bu çiçekler nazik bir şekilde çok sert olmayan hareketlerle birlikte ezilir. Sonrasında da ezilen çiçeklerin tamamını bir kavanoza koymalısınız. Sonrasında üzerine kavanozun yarısı kadar sızma zeytinyağı ilave etmeniz gerekmektedir. Bu yağ formunu kazanması için önemlidir .Bunun ardından kavanozun ağzı açık kalacak şekilde bir hafta kadar beklemesi gerekir. Bu şekilde zeytinyağının yapısına kendi özünü vermesi beklenir. Sonrasında da Güneşte bekletilen bu kavanozun ağzı sıkıca kapatılması ve bir ay kadar da güneşin altında bu şekilde beklemesi gerekir. Daha sonrasında da kişi bir tülbent yardımıyla kolay bir şekilde bu karışımı süzmeli ve yağı da ayrı bir kaba alarak kullanıma hazır hale getirmelisiniz. Ev yağımı sarı kantaron yağınız hazır.
Sarı Kantaron Yağının Kullanımı
Sarı kantaron yağı her ne kadar organik ve bitkisel bir yağ olsa da yine kullanımına dikkat edilmelidir. Aksi halde kişi pek çok yan etkisini görebilir. Eğer sarı kantaron yağının kokusu sizleri rahatsız ediyorsa içerisine bir kaç damla da lavanta yağını ekleyebilir ve cildinizde bu şekilde kullanabilirsiniz. Eğer cildiniz oldukça hassas bir yapıya sahipse öncelikle mutlaka cildinizin küçük bir bölümünde sarı kantaron yapını denemeli ve bunun sonrasında gelişecek reaksiyonlara göre kullanmalısınız.
Sarı Kantaron Yağının Zararları
Sarı kantaron yağı her yağda olduğu gibi fazla kullanımı kişide bazı yan etkilerin oluşmasına neden olabilir. Genelde içilerek tüketilmesi tavsiye edilen sarı kantaron yağını içerken de bir bardak suyla birlikte seyrelterek kullanabilirsiniz. Ancak bir tatlı kaşığından fazla kullandığınız takdirde yapılan araştırmalara göre cinsel isteğinizi azaltabilir. Eğer ciltte uygulanacaksa mutlaka masaj olarak uygulanmalıdır. Aksi halde hiç bir etkisini de göremeyebilirsiniz. Eğer cildinizde herhangi bir kızarıklık oluşursa anında mutlaka doktoıra başvurmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder