24 Temmuz 2020 Cuma

Kayısı Yağının Faydaları


Alternatif tıpla beraber artık insanlar ilaçların yan etkilerinden etkilenmemek için doğal yöntemlerle dertlerine deva buluyor. Bunun en güzel yanı ise doğal olduğu için kişide neredeyse yan etkisi yok denecek kadar az zararı bulunuyor. Çeşitli hastalıklarda da alternatif tıbbın en önemli malzemesi olan kayısı bunlardan sadece biri. Kayısı hem kendisinin tüketimiyle hem de türevleri sayesinde insanlara doğal yöntemlerde oldukça yol gösterici oluyor. Yağda eriyen tüm vitaminleri içerisinde bulunduran kayısı yağının içerisinde A,D,E,K vitaminleri bulunuyor. Ham haliyle de sıklıkla tüketilen kayısı aynı zamanda kayısı yağı olarak da piyasada bulunuyor ve birçok alanda özellikle kozmetikte sıklıkla tercih ediliyor.
Kayısı Yağının Kullanımı
Kayısı yağı yukarıda da belirttiğimiz gibi içeriğinin zenginliğinden dolayı birçok alanda kullanılabilir. Yanlış bölgeye uygulanan kayısı yağı kimi zaman işe yaramayabilir. Eğer sizler de kayısı yağının içerisinde bulunan kalsiyum, magnezyum ve çeşitli yararlı elementlerden faydalanmak istiyorsanız ve bunların faydasını cildinizde görmek istiyorsanız kayısı yağını hafta da iki kez kullanarak cildinizde etkilerini görebilirsiniz. Bu şekilde kullanım sonucunda kişi ilk etkilerini anında görecektir. Kişi hem deriye uygulayabileceği gibi bunu oral yollarla da tüketebilir. Ancak bu şekilde konsantre halde satılan kayısı yağlarını biraz da olsa suyla seyreltmek kişnini kullanım kolaylığını sağlayacaktır. Eğer kişi bunu günde bir kez olarak kullandığı takdirde yine iç sistemlerde bulunan hastalıklardan kurtulabilmesi mümkün. Bunun haricinde kişi bunu kıl köklerine de uygulayarak cansız olan kökleri canlandırabilir. Bu şekilde kullanmak isteyen kişilerin ise haftada bir kez saçlarına masaj yaparak bu yağın faydalarından faydalanabilir.
Kayısı Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Cildi Nemlendirir
Özellikle kış aylarında cildimiz her zamankinden daha fazla korunmaya muhtaçtır. Ancak yaz aylarında da kullanılabilecek olan kayısı yağı ile birlikte cildinizdeki kurumaya engel olabilir. Ve bu şekilde daha yumuşak ve onarılmış bir cilde sahip olabilirsiniz. İçerdiği vitaminler deriye hızla nüfuz ederek kişinin derisinin bir an önce yenilenmesin sağlayacaktır.  Bu sayede deride yağlılık hissi bırakmayacağından her zaman bu yağı kullanabilmeniz mümkündür. Özellikle duş sonrasında cildinize masaj yaparak kayısı yağının faydalarından faydalanabilirsiniz.
2. Tahrişleri Azaltır
Başta kadınlar olmak zere erkeklerinde epilasyon sonrasında sık sık yaşadığı bir sorun olan tahrişlere artık kayısı yağı ile birlikte elveda diyebilirsiniz. Eğer sizler de bu sorunu yaşıyorsanız ağda sonrasında ya da epilasyon sonrasında tahriş olan bölgeye yaptığınız masaj ile birlikte kayısı yağını bölgeye sürün. Bu şekilde içerdiği vitaminler sayesinde orada bulunan hücrelerin yenilenmesini hızlandıracak ve sizlerin de acılı kızarık tenine çare olacaktır.
3. Ciltteki Kırışıkları Önler
Her ne kadar yaşlılarda daha sık bulunsa da artık çevresel faktörler sebebiyle birlikte gençlerde de görülen kırışıklıklar için herhangi bir kreme ihtiyacınız yok. Bunun yerine doğal kayısı yağını yüzünüze uygulayarak yüz bölgesinde yer alan kırışıklıklarınızdaki değişimi gözlemleyebilirsiniz. Ciltteki gerginliğe ve yaşlanmayı durdurucu etki gösteren E vitamini kayısının içeriğinde yer almaktadır. Bu da devamlı kullanım sonuncunda kişide olumlu etkiler gösterecektir.Yüzdeki kırışıklıkları gerginleştirdiği gibi yüzün en ihtiyacı olan dinlenmeyi de sağlayarak sizlere taptaze bir cilt sunacaktır.
4. Cilt Sorunlarına İyi Gelir
Oldukça organik bir şekilde elde edilen kayısı yağı bu sayede yüzünde herhangi bir şekilde akne, sivilce ve benzeri sorunları yaşayan kişilere de yararlarıyla göz kamaştırıyor. Faydasını saymakla bitiremediğimiz kayısı yağı özellikle fazla yağdan dolayı oluşan ve bir zaman sonra cildin lekeli ve kirli bir görüntü vermesine neden olan akne ve sivilceleri kurutma özelliğine sahiptir. Bu şekilde kişi düzenli kullanımla birlikte sivilce ve akne probleminden kolayca kurtulabilir. Bunun yanı sıra iri gözeneklere sebep olan siyah noktaları da geçirdiği gibi bir daha çıkmaması adına gözenekleri de sıkılaştırdığı için sizlere pürüzsüz bir cilt sunar.
5. Göz Altı Morluklarına İyi Gelir
Özellikle stresli ve yoğun mesaide çalışan kişilerin ortak noktası olan göz altı morlukları için her ne kadar ürünler piyasada yer alsa da bu ürünler hem cildinize hem de cebinize zarar vereceği için sizlere kayısı yağının göz altı morluklarına olan faydasından bahsetmek istedik. Kişinin göz altında yer alan mor ya da siyah halkalar kötü olduğu kadar sağlıksız da bir görüntü sergilediği için kayısı yağını her gün göz altına sürerek bu görüntüden uzaklaşmanızı sağlayacaktır. Göz altı torbaları dahil olmak üzere göz altı problemlerinin tamamını ortadan kaldıracak ve daha aydınlık bir görünüm kazanmanıza sebep olacaktır.
Kayısı Yağı Nasıl Elde Edilir?
Kayısının dediğimiz gibi birçok halini piyasada görebilmemiz mümkün. Kayısı yağı da kayısının sadece bir halinden biridir. Soğuk olarak preslenerek elde edilen kayısı yağının rengi açık sarı renktedir. Bunun sebebi ise aromasının oldukça hafif bir yapıya sahip olmasıdır. Soğuk olarak elde edilen bir çok yağda olduğu gibi kayısı yağı da bu şekilde elde edilerek içeriğinin ısıya maruz kalmadan bozulmadan korunmasıdır. Bu şekilde içeriğinde yer alan organik maddeler ısısal deformasyona maruz kalmadan uzun zaman kendini muhafaza edebiliyor. Bitkisel bir yağ olmakla birlikte oda sıcaklığının biraz altında muhafaza edilmesi gerekiliyor. Organik bir madde olduğu için içeriğindeki enzimler sıcaklarda bozularak kayısı yağının etkilerini azaltacaktır. Sizler de kayısı yağının ekşidiğini gördüğünüz takdirde bu yağı kullanmayın. Bu bozulmuş ısıya maruz kalmış yapısı bozulmuş yağın sizlere faydası olmayacağı gibi alerjik reaksiyonlara da sebep olarak kullanım alanında bazı durumlara neden olabilir.
Kayısı Yağının Zararları
Kayısı yağının içerisinde yer alan bir diğer mineral de karoten ve beta karotendir. Bu da ciltte bronzlaşmaya neden olur. Eğer kişi bronzlaşmak istemiyor ve bu yağı da kullanmak istiyorsa güneşe çıkmamak kaydıyla birlikte bu yapı kullanabilir. Eğer kişinin cildi yağlı veya karma ise bu yağı yüzüne uygularken derisinin direkt olarak emebilmesi gerekecektir. Bunun içinde yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Aksi takdirde gün içinde özellikle T bölgesinde parlamalar görmesi mümkündür. Kullanmak isteyenler arasında kayısıya ve kayısı yağına herhangi bir şekilde alerjisi olanların mutlaka kullanmadan önce doktoruna danışmasını öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder