17 Temmuz 2020 Cuma

Yosun Yağının Faydaları


Yosun Yağı Nedir?
Su yosunundan elde edilen yosun yağı, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Yosun yağının özellikle cilt üzerinde oldukça fazla faydası bulunur. Güzellik için sık sık kullanılan yosun yağının cilt sağlığını koruyucu özelliği bulunur. Kozmetik sektöründe yosun yağının önemli bir rolü bulunur. Cildin sıkılaşmasından kilo verdirmesine kadar çeşitli faydaları bulunur.
Yosun Yağı Nasıl Elde Edilir?
Yosun, çiçeksiz bitkilerin dibinde suların yüzeyinde veya diplerinde bulunan bir bitkidir. Soğuk sularda yaşayan somon, uskumru ve ton balığı gibi birçok balık türleride fonksiyonel yağ asitleri bulunur. DHA, EPA ve omega-3 gibi yağ asitleri balıklarda olduğu gibi bazı su yosunu türlerinde de bulunur. Özellikle alg niteliğinde olan chlorella isimli klorofilli sucul bitkilerde çok bulunur. Bu yağ asitleri insanlarda kalp damar sağlığını korumada çok önemlidir. Fonksiyonel yosun yağlarının çok fazla kullanım alanı bulunur ve sağlığımız için çok faydalıdır. Ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen farklı türdeki yosunlar toplanır ve yosun yağı elde edilir. Yosunlar özel işlemlerden geçirilerek yosun yağı elde edilir.
Yosun Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Vitamince ve Mineralce Zengin
Özellikle A, B, C ve E vitamini bakımından oldukça zengindir. Aynı zamanda bol miktarda magnezyum, çinko ve kalsiyum gibi sağlığımız için katkıları olan mineraller içerir.
2. Saçları Güçlendirir
Saçları güçlendirici etkisi olan yosun yağı, saç köklerinin beslenmesi sağlar. Beslenen saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olurken saç dökülmelerini de azaltır. Saçlar yıpranmışsa ve kırıklar varsa saçları onarır.
3. Tırnakları Besler
Tırnakları besleyerek kırılmalarını önler. Eğer tırnaklarınız kolay kırılıyorsa yosun yağı ile tırnaklarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz.
4. Vücuttaki Zararlı Maddelerin Atılmasını Sağlar   
Vücudunuzdaki zararlı maddeleri ve toksinleri yosun yağı tedavisi ile vücudunuzdan atabilirsiniz.
5. Metabolizmayı Hızlandırır
Yosun yağının metabolizma üzerinde hızlandırıcı bir etkisi bulunur. Kan dolaşımını düzenleyerek hızlandıran yosun yağı daha sağlıklı bir vücuda kavuşmanızda yardımcı olur. Bu sayede zayıflamanıza da destek olur.
6. Nem Dengesini Korur
Yosun yağı içeriğindeki zengin mineral ve vitaminlerle cildinizin nem dengesinin korunmasına destek olur.
7. Tiroid Hormonunu Düzenler
Eğer tiroid hormonunuz düzenli çalışmıyorsa yosun yağı kullanarak tiroid hormonunuzdaki düzensizlikleri giderebilirsiniz.
8. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Yosun yağı kullanarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Böylece hastalıklara karşı vücudunuz direnç kazanır ve kolay kolay hastalıklara yakalanmazsınız.
9. Kemikleri Güçlendirir
Kemikleri güçlendirici etkisi olan yosun yağı ile kemik ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Romatizma gibi bir rahatsızlığınız varsa yosun yağı tedavisi ile bu sorunu çözebilirsiniz.
10. Asit Baz Dengesi Sağlar
Vücudun asit baz dengesinin sağlanmasında yosun yağının önemli etkileri bulunur.
Yosun Yağı Nasıl Kullanılır?
Yosun yağını şikayetçi olduğunuz bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Örneğin yüzünüzde problemli olan bölgeye yosun yağı sürüp masaj yaparak yağın tamamen yedirilmesini sağlayabilirsiniz. Yosun yağını sürdüğünüz bölgeyi streç filmle kaplayarak bir süre beklemelisiniz. Böylelikle daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. Yosun yağını göz altı morluklarınızı gidermek için kullanabilirsiniz. Bu amaç için yosun yağını kullanmak için pamuğa birkaç damla yosun yağı damlatmalısınız. Birkaç dakika pamuğun yağı çekmesini bekledikten sonra yüzünüze sürebilirsiniz. Birkaç saat bekledikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Bu uygulamanın etkilerini görebilmek için göz altlarınıza günde 2 kez bu uygulamayı yapmanız önerilir. Sabah akşam bu uygulamayı yapabilirsiniz. Yine aynı uygulamayı cildinizi sıkılaştırmak için de kullanabilirsiniz.
Aynı şekilde çatlak tedavisi için de bu uygulama kullanılır. Eğer selülit sorununuz varsa yosun yağı kullanarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Yosun yağını selülit giderici olarak kullanmak için diğer yağlar ile karıştırabilirsiniz. Hangi yağlardan ne kadar oranda karıştıracağınızdan bahsedelim. 10 ml yosun yağı, 10 damla limon yağı, 10 damla portakal yağı, 25 ml avokado yağı, 40 ml susamyağı, 40 ml zeytinyağını alarak karıştırınız. Bu karışımı koyu renkli cam bir şişenin içine koyunuz. Bu karışımdan her gün bir miktar alarak selülitli bölgenize masaj yapark sürünüz. Karışımın selülitli bölgeye masaj yapılarak sürülmesi oldukça önemlidir. Masaj yapılarak bölgede kan akışını hızlandırır ve aynı zamanda yağın daha kolay deriye geçmesini sağlayabilirsiniz. Böylece daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. Yağın cildinize tamamen nüfuz ettiğini gördükten sonra streç filmle bu bölgeyi sarmalısınız. 2 saat kadar bu şekilde bekledikten sonra cildinizi ılık suyla temizleyebilirsiniz.
Karışımı kullandıktan sonra şişeyi buzdolabında koyu renkli şişesi içerisinde saklamalısınız. Yosun yağını kullanarak cildiniz için maske de hazırlayabilirsiniz. Yosun yağı maskesi hazırlamak için ihtiyacınız olanlar: 1 yemek kaşığı yosun yağı, 2 yemek kaşığı ılık su, 1 tatlı kaşığı aloa vera jeli, 1 tatlı kaşığı bal fakat orjinal olmalıdır. Bu malzemeleri sırasıyla karıştırmanız maskenin kıvamının oluşması için oldukça önemlidir. Maskenizi hazırlamak için öncelikle yosun yağı ile suyu karıştırmalısınız. Sertleşen karışıma bir yemek kaşığı daha su eklemelisiniz. Böylelikle macun kıvamında bir karışım elde edeceksiniz. Sonrasında aloa vera jeli ve balı ekleyin. Bal sayesinde cildiniz nemlenecek ve aloa vera ile akne ve sivilceleriniz geçecektir. Macun kıvamındaki karışımınız hazır olduktan sonra maskeyi yüzünüze parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle sürebilirsiniz. Maskeyi yüzünüze masaj yaparak sürerseniz daha etkili olduğunu göreceksiniz. Maskeyi yüzünüze uyguladıktan sonra 20 dakika kadar bir süre kurumasını beklemelisiniz. Maske yüzünüzde kuruduktan sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz. Maskenin etkili olması nedeni ile sürekli kullanılmaması gerekir. Ayda 3-4 kez kullanılabilir. Yosun yağını masaj için kullanacaksanız masajda kullanılan farklı yağlarla karıştırarak kullanabilirsiniz.
Yosun Yağının Zararları Nelerdir?
Yosun yağının çok nadir de olsa alerjik reaksiyonlara yol açma sorunu olabilir. Bu nedenle cildiniz hassassa doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız. Kullanmadan önce cildinizin küçük bir bölümüne uygulayarak yan etkisi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Yosun yağını çok sık ve çok fazla miktarda kullanmamalısınız. Göz yakıcı etkisi olabilir. Gözünüzde alerjik reaksiyonlar meydana gelirse doktorunuza danışınız. Hamilelerde, çocuklarda ve bebeklerde kullanılması çok doğru değildir. Epilepsi hastaları kullanmamalıdır. Eğer piyasadaki ürünlerden alınacaksa paraben içermeyen ürünler tercih edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder