28 Temmuz 2020 Salı

Yılan Yağının Faydaları


Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir?
Yılan yağı Güney Afrika kıtasında bulunan yılanlardan elde edilir. Güney Afrika kıtası özellikle iklim özellikleri bakımından karasal iklime ait olduğu için bol miktarda çöl bulunur. Bilim adamları bu çöllerde yaşayan ve o bölgeye has olan yılanlar üzerinde yapmış oldukları bir takım araştırmalar neticesinde yılan yağının pek çok faydalarının olduğunu keşfetmiştir. Ayrıca bu yılanlardan elde edilen yağlar katı halde olur.
Yılan Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Tahrişi Önler
Geleneksel olarak yılan yağı başta iltihaplı rahatsızlıklar olmak üzere eklem ağrısı, artrit, gut, kas ağrıları ve bir takım diğer rahatsızlıkların tedavisinde alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılır. Ayrıca yapılan bir takım bilimsel çalışmaların sonuçlarına göre yılan yağının içerisinde bulunan omega-3 yağ asitlerinin sertleşen eklemleri gevşetebileceğini ve vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkan iltihaplanmayı önleyebileceğini açığa çıkartmıştır.
2. Kalp Sağlığı
Günümüz toplumunda pek çok insan yağların zararlı olduğuna inanır. Ancak bu yanlıştır. Omega-3 gibi özellikle balıklarda bulunan bu tip yağ asitlerinin vücut üzerinde inanılmaz faydaları bulunur. Yılan yağı üzerinde yapılan araştırmalarda içerisinde omega-3 yağ asidi ve eikozapentaenoik asit gibi bir takım asitler bakımından zengin olduğunu ortaya çıkartmıştır. Düşük kan basıncı ile bağdaştırılan bu çoklu doymamış yağlar kardiyovasküler yani kalp sağlığı üzerinde baskıyı azaltabilen ve bunun sonucu olarak kalp krizi ve felç riskini düşürebildiği bilimsel araştırmalar sonucu ispatlanmıştır.
3. Cilt Sağlığı
Cildin korunması söz konusu olduğunda yılan yağının sağladığı faydalar azımsanamayacak kadar fazladır. Yılan yağı içerisinde bulunan maddeler ile cildi nemlendirir ve korur. Ayrıca cildi çok çeşitli yönlerden tedavi eder. Eğer cildiniz soyuluyor, çatlıyor, kuruyor ve çeşitli tahriş ediciler ve enfeksiyon sebebiyle tahriş oluyor ise küçük bir miktarda yılan yağı tedavisi ile içerisinde bulunan taşıyıcı yağlar sayesinde cildinizde oluşan iltihaplanmayı hafifletebilir ve daha sağlıklı ve genç görünen bir cilde sahip olmanızı sağlar.
4. Saç Sağlığı
Yılan yağının saç sağlığı üzerinde yapılan araştırmalar her ne kadar sınırlı olsa da yılan yağının geleneksel olarak saç dökülmesini önlediğine yönelik bir takım bilgiler toplum arasında yaygındır. Yılan yağının büyük miktarda kullanımları bir takım zararlar doğurabilir. Bu yüzden az miktarlarda kullanımı tercih edilmelidir. Az bir miktar yılan yağını kafa derisine uygulayıp masaj yaparak saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz. Yağdaki omega-3 yağ asitleri ve diğer aktif bileşenler deriyi nemlendirebilir ve saç foliküllerinin sağlığını iyileştirebilir, böylece saç dökülmelerini önleyebilir.
5. Bağışıklık Sistemi
Yılan yağının içerisinde bulunan bazı koruyucu bileşikler genel olarak anti-bakteriyel veya anti-viral olarak bilinmekle birlikte, bağışıklık sistemindeki gerilimi azaltabilecek antioksidan ve iltihap önleyici maddeler olarak işlev görürler. Bu da genel olarak vücut üzerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek üzere tonik görevi görür.
6. Bilişsel İşlev

Yılan yağı, içerisinde aktif bileşen olarak bulunan eikosapentaenoik asit sayesinde bilişsel yeteneklerin iyileştirilmesinde, nörodejeneratif ve sinir bozukluklarının azaltılmasında doğrudan bağlantılıdır. Buna şizofreni, depresyon, demans ve alzheimer da dahildir. Yılan yağının bilişsel işlevi üzerine yapılan araştırmalar artarak devam etmekte ancak elde edilen ilk sonuçlar oldukça cesaret vericidir.
7. Sinir ve Ruh Hali
Yılan yağı iltihap önleyici ve yatıştırıcı doğası gereği hormonal dengeyi sağlar, endişe ve ruh halini de olumlu yönde etkiler. Eğer kendinizi sık sık endişeli ve öfkeli bir halde buluyorsanız, şakaklarınıza veya göğüs bölgenize bir miktar yılan yağı ile masaj yaparak ruh halinizi daha sakin bir hale getirebilirsiniz.
Yılan Yağının Yan Etkileri Nelerdir?
Yılan yağının bilinen bir takım yan etkileri de bulunur. Bunlar arasında alerjik reaksiyonlar, cildin tahriş olması gibi bir takım yan etkilerdir ancak bu durumun sebebi kalitesiz yılan yağının kullanılması veya yılan yağının gereksiz miktarlarda kullanılmasıdır. Şimdi de yılan yağının yan etkilerini maddeler halinde inceleyeceğiz.
Ayrıca yılan yağının vücudunuza zarar vermesini önlemek ve yan etkilerinden kaçınmak için yılan yağını güvenilir bir yerden almaya özen gösteriniz. Çünkü bir takım işletmeler yılan yağının pahalı fiyatlarını düşürmek için içerisine bir takım kimyasallar ekler. Bu kimyasallar ise sizler için zararlı etkiler oluşmasına sebebiyet verebilir.
1. Alerjik Reaksiyonlar
Bazı insanların vücutlarının yılan yağına karşı alerjik tepkiler verebildiği gözlenmiştir. Yılan yağına alerjisi olan insanlarda mide rahatsızlığı, mide bulantısı, kusma, şişkinlik ve kramp gibi yan etkiler ortaya çıkmakar. Eğer boğazlarda ve dudaklarda şişlik, solunum zorluğu veya göğüste hırıltı oluşuyor ise yılan yağını kullanmayı derhal bırakınız ve doktorunuza görününüz.
2. Cilt Tahrişi
Genel olarak cilde güçlü bir yağın uygulanması durumunda cildinizi iltihaplanması, kızarıklık, kaşınma ve şişme oluşma durumları söz konusudur. Bu durumun oluşup oluşmayacağını anlamak için yılan yağını büyük miktarlarda kullanmadan önce ilk olarak bir kaç damla damlatarak uygulayın ve cildinizin nasıl tepki vereceğini görün. Eğer sakıncalı bir durum oluşmamış ise yılan yağını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder