7 Haziran 2018 Perşembe

D Vitaminini Alabileceğiniz En İyi Gıdalar


Güneş ışığı vitamini
Araştırmalar, cildimizin %40’lık bir kısmının, günde 15-20 dakikalık güneş ışığı almasının, bizi depresyondan uzak tutacağını göstermekte. Güneş ışığı aynı zamanda zengin bir D vitamini kaynağı. D vitamininin ise, bazı kanser tiplerini, kalp hastalıklarını ve hipertansiyonu önleyici etkisi olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Aynı zamanda, kemik erimesine karşı da vücudu koruyucu etkisi bulunmaktadır. Bütün bunların yanında vücudun yangısal yanıtını arttırarak obezite ve diabet gibi hastalıkların oluşma ihtimalini de düşürmektedir.
Eğer D vitamini olmasaydı, vücudumuz kalsiyumu absorbe edemez ve işleyemezdi.
Peki, bu kadar faydaya sahip olan bir vitamini güneş ışığı yoluyla alamıyorsanız, nasıl alabilirsiniz? Doktorunuza danışıp D vitamini takviyesi kullanabilir ya da D vitamini açısından zengin besinleri tüketebilirsiniz. İşte biraz kısa da olsa D vitamini içeren gıdalar şunlardır;
  • Organik, güneşte olgunlaşmış mantar
  • Yumurta sarısı
  • Morina balığı
  • İstavrit balığı
  • Kızıl somon
  • Karides
  • Ton balığı
  • Sardalya
D vitamini deposu yemek tarifi;
Tütsülenmiş somon ve baharatlı yumurta
3 kişiliktir
Malzemeler:
  • 6 haşlanmış yumurta
  • 1 yemek kaşığı ekşi krema
  • 1 çay kaşığı Dijon hardalı
  • 2 çay kaşığı ezilmiş sarmısak
  • 1 çay kaşığı taze kekik yaprağı
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kapari
  • 1 adet limonun kabuğu
  • ¼ çay kaşığı kereviz tuzu
  • ¼ fincan doğranmış kereviz
  • 1 fincan tütsülenmiş somon
  • Tuz ve karabiber
  • Kapari (isteğe bağlı)
  • Susam (isteğe bağlı)
  • Maydanoz yaprağı (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1. Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye bölün.
2. Yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyun, çatal ile ezin ve bir köşede bekletin.
3. Her yumurtanın beyazının alt kısmını az miktarda kesin ki dik durabilsiniler.
4. Sonra yumurta beyazlarını da bir kenara kaldırın.
5. Yumurta sarısını, ekşi kremayı, hardalı, sarmısağı, kaparileri, taze kekiği, limon kabuğu rendesini, kerevizi ve kereviz tuzunu birlikte iyice karıştırın.
6. Üzerlerine dilediğiniz miktarda tuz ve karabiberi ekleyin.
7. Daha sonra bu karışımı somonun içine koyup, somonu üzerlerine sarın.
8. Küçük bir kaşık yardımıyla yumurtaların beyazlarının boşluğunu somon karışımı ile doldurun.
9. İsterseniz üzerlerini susam, kapari ya da maydonozla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder