Malzemeler
- 250 gr. uzun taneli pirinç (jasmin)
- 200 gr. yağsız dana et
- 1 büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 200 gr. karides
- 2 domates
- 3 adet kuru kırmızıbiber
- 250 gr. taze soğan
- 3 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
Yapılışı
Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar
haşlayıp, süzerek soğumaya bırakın. Dana etini kalem kalınlığında soğanı yemeklik
doğrayıp, sarımsağı dövün. Zeytinyağını büyükçe bir tencerede veya wokta
kızdırıp sarımsak ve soğanları kavurarak, etleri ilave edin. Etler yumuşayana
kadar kavurmaya devam ederken, daha önce haşlanmış ve kabukları soyulmuş
karidesleri de katıp, 5 dk. kadar beraber kavurun. Kabukları ve çekirdekleri
alınmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Acı kırmızıbiberleri sıcak
suya yatırıp yumuşatın ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde
doğrayın. Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp, karıştırarak
ısıtın. 3 yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi
pişirin ve katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave edin.
Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katın. Soğanları ölmeyecek kadar
pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Not: Bu pilav Tayland'da oldukça acı olarak yenir. Acılığını kırmızıbiber veya acı pul biberle ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder