2 Haziran 2018 Cumartesi

yorgunluğa besinlerle savaş açın


Demir
Demir eksikliği halsizliğe neden olur. Kan kaybı, rejim yapmak ya da anemiye neden olan hastalıklar vücudun demir eksikliği yaşamasına neden olabilir. Beslenme düzeninizde demir açısından zengin gıdaların olmasına dikkat edin.
Çinko
Hepimizin enerji seviyelerini yükselten çinkonun eksikliği immün sistemini etkiler. Bunun dışında çinko eksikliği iştah kaybına, vücutta beyaz noktalar oluşmasına, tırnaklarda beyaz çizgiler olmasına, döküntülere, akneye, saç kaybına ve görüş problemlerine neden olur. Beslenmenize mutlaka çinko içeren kabak çekirdeği, kabuklu yemişler, tavuk, yulaf, deniz ürünleri ve kırmızı eti dahil edin.
Karışık karbonhidratlar
Eğer beslenme düzeniniz düşük kalorili, az miktarda demir ve çinko içeren rafine karbonhidratlar içeriyorsa yorgunluk çekmeniz normaldir. Makarna, tam buğdaylı ekmek, kurubaklagiller ve yulaf bazlı, nişastalı ürünler enerjinizi toplar ve yavaş yavaş enerji salınımı yapar. Her zaman tam buğdaylı çeşitlere yönelin.
Kafein
Halsizken kahveye uzanmak ne kadar çekici olsa da, fazla miktarda kafein tüketimi kendinizi daha kötü hissetmenize neden olur. Kafein alımınızı azaltın ve bunun yerine bitkisel çaylara yönelin. Eğer kahvenin tadını çok seviyorsanız, kafeinsiz olanı tercih edin.
Folik asit
Vücut, folik aside pek çok nedenden ötürü ihtiyaç duyar. Anemiyi önler, hücre üretimini destekler, cildinizi güzelleştirir, sinir sisteminizin düzgün çalışmasını sağlar, kemik erimesini engellemeye yardım eder, kemik erimesine bağlı kemik kırılmalarının önüne geçer, bunamayı engeller, Alzheimer hastalığını önlemeye yardımcıdır. Folik asit karaciğerde, kırmızı ette, yeşil sebzelerde ve kabuklu yemişlerde bulunur.
B12
Sinir sistemi ve alyuvar oluşumu için çok önemli olan B12 vitamini balık, yumurta ve düşük yağlı süt ürünlerinde bulunur. Eğer vejeteryansanız ya da vegansanız bu ihtiyacınızı zenginleştirilmiş kahvaltılık gevreklerden alabilirsiniz.
Şeker
Beslenme düzeninizde az miktarda şeker bulunmasında bir sorun yoktur. Fakat çok fazla beyaz ya da esmer şeker tüketimi enerji seviyelerinize zarar verir. Enerji için şekere yönelmek yerine kabuklu yemişlere ve çekirdeklere yönelin. Bunlar, vitaminle doludurlar ve size ihtiyacınız olan enerjiyi verirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder