23 Haziran 2018 Cumartesi

9 Farklı Limon Suyu Tarifi ile Cilt Lekelerine Son


En önemli C vitamini kaynaklarımızdan biri olan limon, Türk mutfağında çok çeşitli şekillerde kullanılabilmektedir. Yemeğimizden çayımıza kadar her yerde kullandığımız bu son derece yararlı meyve, boğaz enfeksiyonu, obezite, tansiyon, kabızlık, iç kanama, solunum rahatsızlıkları, diş problemleri ve ateş gibi daha bir çok problemimize şifa oluyor. Biz ise bugün limonun cildimize olan faydalarından bahsedeceğiz. Limonun insan cildinde ne mucizeler yarattığını daha önceden denemiş olanlar bilir. Özellikle konu cilt lekeleri olduğunda limondan iyisini bulamazsınız. Gelin hep beraber cilt lekelerinde limonu nasıl kullanabileceğimizi ve limonun cilde faydalarını inceleyelim.
1. Limon Peelingi İle Lekelerin Görünümünü Azaltın
Limonu cildiniz için birçok farklı şekilde kullanabilirsiniz. Bu kullanımların başında hem gözeneklerinizi temizleyecek hem de cildinizdeki en üst tabakasındaki ölü deriyi atarak lekelerin görünümünü azaltacak limon peelingi gelir. Herkesin evinde olan sadece iki malzeme ile yapılabildiği için limon peelingi hem ucuz hem de basittir. Ortadan ikiye kestiğiniz limonun üzerine biraz şeker ekleyin ve yüzünüzü dairesel hareketlerle ovuşturmaya başlayın. Bastırmadan nazik bir şekilde cildinizi temizlediğinizden emin olun. Limonun içerisindeki asit ve şekerin granüllü yapısı birleşince gözeneklerdeki yağ ve kir birikintisi kolayca temizlenecek ve cildiniz ölü deriden arınacaktır.
2. Limon Suyu Deyip Geçmeyin
Bir pamuğun üzerine biraz limon suyu sıkıp yüzünüzü bu şekilde silmeniz hem cildinizin daha parlak olmasını sağlar hem de lekelerin görünümünü azaltır. Yoğun asit içeriği nedeniyle yüzde bekletildiğinde mucizevi etkiler ortaya çıkarabilen limonu dikkatli kullanmaya özen gösterin. Kahverengi cilt lekelerinizi yok ederken yüzünüzde uzun süre bekleteceğiniz limon suratınızın kızarmasına ve yanma hissine neden olabilir. Daha hafif bir formül tercih etmek isterseniz limon suyunu birazsu ile karıştırıp cildinize sürün ve öyle bekleyin. Bekleme süreniz 10 dakikayı geçmesin ve ardından bol su ile yüzünüzü yıkayın. Cildinizin ışıl ışıl parlamaya başladığını ve lekelerin azaldığını gözlemleyeceksiniz.
3. Limonlu Nemlendiriciye Bir Şans Tanıyın
Cildinizi nemlendirirken hem çok daha aydınlık hem de çok daha eşitlenmiş bir cildiniz olsun istemez misiniz? Limon asidik içeriği nedeniyle yüze direkt uygulandığında cildin pH dengesini değiştirip aşırı kurumaya neden olabilir. Bu nedenle eğer limonun faydalarından yararlanmak ama cildiniz kurumasını da önlemek istiyorsanız bu tarif tam sizlik. Günlük uygulayabileceğiniz hindistan cevizi yağı sayesinden cildiniz yumuşacık olur. Hele bir de bu hindistan cevizi yağının içerisine günlük olarak 1-2 damla limon suyu damlatırsanız hem cildinizdeki lekeler azalır hem de düzenli kullanımda eşit bir cilt tonuna kavuşursunuz.
4. Zerdeçallı Limonu Duydunuz Mu?
Zerdeçal, zaten faydalarını duysanız bu kadar da olmaz diyeceğiniz bir Hint baharatı. Bir de limonla birleşirse… Her türlü sivilce, akne gibi cilt probleminden geriye kalan izler, hala aktif olan sivilceler ve siyah noktalar için olmazsa olmaz maske tarifimizin malzemeleri ise 1 kaşık toz zerdeçal ve onu macun kıvamına getirecek kadar limon suyu. İsteğe bağlı olarak bu ikisinin yanına biraz hindistan cevizi yağı, süt, yoğurt ya da bal da ekleyebilirsiniz. Macun kıvamındaki maskenizi cildinize güzelce sürün ve 20 ile 30 dakika arası bekleyin. Maskeyi yapmadan önce cildinizin temiz olmasına dikkat edin. Daha sonrasında bol su ile yüzünüzü yıkayın ve lekesiz, sivilcesiz cildinizin tadını çıkarın.
5. Limonun Nem Maskesi Hali
Kuru bir ciltten muzdaripseniz hemen moral bozmayın. Haftada bir yapabileceğiniz bu tarif ile hem cilt lekelerinden kurtulabilir hem de cildinize ihtiyacı olan nemi kazandırabilirsiniz. 1 yemek kaşığı bal ile 1 yemek kaşığı limonu karıştırmakla başlayın. Daha sonrasında içerisine 1 yemek kaşığı süt tozu ve beğendiğiniz esansiyel yağlardan bir kaç damla damlatın. Karışımı güzelce cildinize sürdükten sonra 20 dakika kadar bekleyin. bol su ile yüzünüzü yıkayın ve uzun süre nemini kaybetmeyecek, lekesiz cildinizin tadını çıkarın.
6. Kırışıklıkları da Unutmayalım
O kadar limon maskesi yapıyoruz lekelerden kurtuluyoruz, kırışıklıklara da bir şeyler yapmazsak olmaz. Göz ve dudak çevresi gibi kırışmaya müsait bölgelerdeki ince çizgileri 1 damla badem yağı, 1 kaç damla limon suyu ve 1 çay kaşığı balı karıştırarak yok edebilirsiniz. Bu karışımı cildinize uyguladığınızda badem yağı ve bal cildinizi nemlendirecek ve yapısına katkıda bulunacak limon ise hem C vitamini takviyesi yapacak hem de ciltteki lekeleri azaltacaktır. 15 dakika beklettiğiniz maskeyi bol su ile durulayın ve bu maskeyi düzenli kullanmaya dikkat edin. Çünkü en iyi sonuçları birkaç kullanımdan sonra elde edebilirsiniz.
7. Yeni Oluşmaya Başlayan Lekeler En Etkili Çözüm
Yukarıda bahsettiğimiz peelingi yaptıktan sonra bu maskeyi uygularsanız daha iyi sonuçlar aldığınızı fark edeceksiniz. O nedenle en iyi sonuçlara ulaşmak ve cilt lekelerinizi yok etmek istiyorsanız öncelikle en baştaki peelingi uygulayın. Peelingten sonra 1 yemek kaşığı bal ve yarım limonun suyunu karıştırıp bir maske elde edin. Bu maskeyi yüzünüze bir pamuk yardımı ile sürün ve 20 dakika bekleyin. Sonrasında yıkayın. Hem peelingi hem debu maskeyi akşam saatlerinden yapmaya özen gösterin. Çünkü limonun asidik etkisi cildinizi güneşe karşı daha da duyarlı hale getirecektir ve lekelerden kurtulmaya çalışırken yeni lekelere neden olabilir.
 8. Limon İle Cilt Beyazlatma
Birçok kişi hem cildindeki renk eşitliksizliklerinin dengelenmesi hem de lekelerinin görünümünün azalması için ciltlerini beyazlatmaya çalışıyor. Şimdi vereceğimiz tarifle ikisi de mümkün. İhtiyacınız olanlar ise bir adet domates, bir çay kaşığı limon ve bir yemek kaşığı yulaf ezmesi. Bu üç malzememizi bir kabın içerisinde hem ezerek iyice karıştırın. Macun gibi bir kıvam aldığında istediğinzi bölgeye uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonrasında cildinizi bol su ile yıkayın. İlk kullanımda bile beyazlama etkisini fark edeceksiniz.
9. Lekelere Limonlu Patates Tedavisi
Patates içeriğinde vitamin ve mineral sayesinde cilt için son derece faydalı bir besindir. Ciltteki kolajen oluşumunu hızlandırdığı da söylenen patatesin ciltte oluşan koyu renk lekeleri de geçirdiği gözlemlenmiştir. Bu nedenle limon mucizesinin, sadece 3 adet patates ve balla karıştırıldığı bu tarif hem pratik hem de son derece etkili. Öncelikle patatesleri soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş patatesler sularını salmaya başlayacak bu suyu alın ve içerisine 3 – 4 damla limon suyu ile yarım çay kaşığı bal ekleyerek karıştırın. Oluşan maskeyi cildinize uygulayın ve 20 dakika kadar bekledikten sonra bol su ile durulayın. Patatesle birleşen limonun cildinizde yarattığı değişim sizi şaşırtacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder