16 Haziran 2018 Cumartesi

Maydanoz Kürü


Diyetlerin vazgeçilmezi olan maydanoz hem zayıflamaya yardımcı hem de sağlıklı bir vücuda sahip olmaya yardımcı olan bir besin olmaktadır. Bu yüzden maydanozun farklı şekillerde düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Maydanozun hem bizim mutfağımızda hem de dünya mutfaklarında pek çok farklı tüketim şekli bulunur. Özellikle maydanoz salatalara, yemeklere ve hamur işi gıdalara ilave edilerek bolca tüketilebilen bir gıda olmaktadır. Bu yüzden tüketim alanı çok geniş bir yiyecektir maydanoz. Aynı şekilde zayıflamak isteyen kişiler de doğal yollardan kilo vermek için maydanoz kürü uygulayabilirler. Maydanoz kürü tamamen doğal bir yöntem olduğu için vücuda herhangi bir zarar vermez. Ancak elbette her besinde olduğu gibi maydanozda da aşırı tüketim çeşitli zararlar yapabilir. Bu yüzden dikkatli olmak gerekir. Benzer şekilde eğer ki düzenli bir rahatsızlığınız bulunuyor ise maydanoz kürü uygulamadan önce doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Çünkü maydanoz kürü bazı rahatsızlıklara sahip olan kişilere zararlı gelebilir. Bunun yanı sıra maydanoz kürünü aşırı kilo vermek için de uygulamamak gerekir. Birkaç kez kürü periyotlar halinde uyguladıktan sonra genelde bırakmak gerekir. Aksi takdirde vücut tek gıda ile beslenmekten zarar görebiliyor. Bu yüzden her uygulamayı yeterli kadar ve aşırıya kaçmadan yapmak gerekir. Aynı zamanda eğer beklenmeyen bir etki görürseniz de mutlaka en kısa zamanda bir doktora danışmanız gerekir.
Maydanoz Kürü Nasıl Hazırlanır?
Malzemeler
  • 15 adet maydanoz
  • 1 adet orta büyüklükteki limon
  • 1 su bardağı kadar su
Yapılışı
  1. Maydanoz kürünü hazırlamak için yapmanız gereken ilk şey bir blendır yardımı ile tüm maydanozları çırpmak.
  2. Ardından maydanozların üstüne limonu da sıkıp bir süre daha blendır ile karıştırıyoruz.
  3. En son yeterli miktarda suyu ilave edip kısa bir süre daha maydanozları blendırda karıştırdıktan sonra maydanoz kürü hazır demektir.
Maydanoz Kürü Kullanımı
Öncelikle maydanoz kürünün her gün taze bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Yani bir kere hazırlayıp uzun süre kullanmak doğru değil. Çünkü maydanoz beklediği zaman tüm faydası ortadan kayboluyor. Bunun yanı sıra günlük olarak hazırlamış olduğunuz bu maydanoz kürünü her sabah kahvaltıdan önce aç karnına içmeniz gerekiyor. Bu şekilde maydanoz kürünü tam etki alabilmek için hiç bırakmadan 15 gün boyunca her gün uygulamak gerekiyor. Eğer ki bu periyotun sonunda bir süre daha uygulamak ister iseniz 5 gün boyunca ara verip sonrasında bir müddet daha uygulamanız gerekiyor. Hatta bu ikinci periyot karaciğerinde yağlanma olan kişilere de bir hayli iyi gelmektedir.
Maydanoz Kürü Nelere İyi Gelir?
Maydanoz kürü öncelikli olarak zayıflamak için yapılıyor ve tüketiliyor. Çünkü maydanoz kürünün metabolizmayı hızlandırıcı bir etkisi bulunuyor. Benzer şekilde maydanoz kürü kan dolaşımını da hızlandırıcı bir etkiye sahip. Yani tüm bu etkilerin neticesinde insan vücudundaki yağ yakımı çok daha kolay bir hale geliyor. Benzer şekilde maydanoz kürü sivilcelerden kurtulmak isteyen kişiler için de bir hayli etkili oluyor. Sivilceli olan kişi maydanoz kürü uyguladığı takdirde kısa sürede hem sivilcelerinden kurtuluyor hem de sivilcelerin bıraktığı izler ortadan kalkıyor.
Maydanozun içinde bol miktarda C vitamini de bulunuyor. Bu da maydanozu herkesin düzenli olarak tüketmesi gereken bir besin yapıyor. Çünkü C vitamini insan vücudu için çok yararlı ve çok gerekli. Yani maydanozun yalnızca bitkisel bir kür olarak değil de yemeklere ve salatalara ilave edilen bir yiyecek olarak tüketilmesi gerekiyor.
Maydanoz Nelere İyi Gelir?
Maydanoz en temel özelliği ile bağışıklık sisteminin çok güçlü bir hale gelmesine olanak tanıyor. Bu yüzden de düzenli olarak maydanoz tüketen kişilerin çeşitli hastalıklara yakalanma riski azalıyor. Maydanozun bir diğer önemli faydalarından bir tanesi de kanser hastalıklarına karşı metabolizmanın çok daha sağlıklı ve güçlü bir hale gelmesi. Aynı zamanda maydanoz kalp sağlığı için de çok faydalı bir yiyecek. Düzenli olarak maydanoz tüketimi sayesinde kalp hastalıklarına yakalanma riski ciddi oranda azaltılabiliyor, aynı zamanda kalp krizi geçirme riski de ciddi düzeyde düşebiliyor. Hatta maydanoz damar tıkanıklıkları konusunda da etkili bir besin olmaktadır.
Kansere yakalanma riskini azaltmak için maydanoz tüketimine ve hatta sağlıklı beslenmeye özen göstermek gerekiyor. Bu yüzden diğer sağlıklı besinlerin tüketilmesi gerektiği gibi maydanozun tüketimine de özen gösterilmesi gerekiyor. Özellikle maydanoz cilt kanseri, meme kanseri ve prostat kanseri gibi kanserlere yakalanma riskini azaltıyor. Benzer şekilde maydanoz bağışıklık sistemini güçlendiren de bir besindir. Aynı şekilde çeşitli iltihapların ortadan kaldırılmasında da bir hayli etkili olmaktadır maydanoz. Dolayısıyla yeteri kadar maydanoz tüketilmesi halinde özellikle tehlikeli olan kış aylarında grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riski de ciddi ölçüde azalır. Aynı şekilde uzmanlar astım hastalığı olan kişilerin de maydanoz tüketmesini önerirler. Bu sayede astım hastalığının ataklarının sayısı ve şiddeti azaltır.
Damarları koruma özelliği olan maydanoz ileri yaşlarda sağlıksız beslenme ile meydana gelen damar tıkanıklığının azalmasında da bir hayli etkili olabilmektedir. Ya da maydanoz gibi sağlıklı besinler yoğun bir şekilde tüketilir ise ileri yaşlarda damar tıkanıklığı kişide hiçbir şekilde görülmeyebilir. Eğer ki idrar yolu enfeksiyonları ile alakalı bir sorununuz bulunuyor ise de maydanoz tüketimine özen gösterebilirsiniz. Ancak tabii idrar yolu enfeksiyonuna yönelik bir tedavi oluyor iseniz maydanozu yoğun bir şekilde tüketmeden önce doktorunuza danışmanızda fayda var. Çünkü böyle bir durumda vücudunuza çok fazla yüklenmiş olabilirsiniz.

Maydanoz hiç şüphe yok ki cildin sağlıklı olmasına da katkı sağlamaktadır. Özellikle maydanoz serbest radikallere karşı etkili bir besin olmaktadır. Genelde maydanoz zeytinyağı ve badem yağı gibi maddeler ile karıştırılarak cilde uygulandığı takdirde cilt için çok daha sağlıklı olmaktadır. Bu şekilde cilde iyi gelen doğal bir maske hazırlamak da mümkün olur. Aynı şekilde ciltte yerleşmiş olan lekelerin de zaman içinde kaybolmaya başladığı gözlemlenebilir. Maydanoz kemikler için de çok fazla faydalıdır. Çünkü maydanozun içinde C vitamini, A vitamini, K vitamini ve B12 vitamini bulunur. Kemiklerin yanı sıra sinir sisteminin de korunmasına katkı sağlar. Hatta böbrekler için de faydalı olabilmektedir. Böbreklerin çok daha düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Fakat böbrekler için kullanılacağı zaman maydanozun aşırı miktarda tüketilmemesi gerekir. Bu durumda vücutta başka bir takım sorunlar ortaya çıkabilir. Zaten her gıdanın aşırı miktarda tüketilmesi insan vücudun çeşitli zararlar verebilmektedir. Bu konuda her zaman dikkatli olunması gerekir.
Maydanoz kan basıncını da düzenleyen bir etkiye sahiptir. Çünkü kan basıncının sabit ve düzenli olması vücudun tüm sağlığı için bir hayli önemli olmaktadır. Eğer ki vücuttaki kan basıncı seviyesi düzensiz olur ise kalp krizi riski de ortaya çıkar. Bu yüzden kalp krizi riski yaşamamak için maydanoz tüketmek gerekir. Sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak için de maydanoz gerekir. Maydanoz ile hazırlanmış olan saç maskeleri saç dökülmesini durdurabilecek özelliklere de sahip olmaktadır. Aynı şekilde sürekli romatizma ağrıları olan ve eklem ağrılarına sahip olan kişilerin de maydanoz tüketmesinde fayda vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder