12 Temmuz 2018 Perşembe

Ananas Maskesi


Ananas Maskesi Nedir?
Ananas, çok lezzetli tropik bir meyvedir. Yenildiğinde vücuda çeşitli faydaları vardır. Fakat bunun yanı sıra ananas, cilt için de çok fazla etken madde içerir. Ananas meyvesi içerdiği pek çok yararlı bileşen ile ipeksi bir cilde ve yumuşak bir dokuya sahip olmanıza yarar. Ananas meyvesi içerdiği B vitamini sayesinde cildin nem dengesinin korunmasına etki eder ve nem oranını artırır. Yine B vitamini ciltteki yaraların iyileşmesine de katkıda bulunur. Ayrıca B vitamini saçlara da parlaklık ve direnç kazandırır. Ananas içeriğince C vitamini de bulundurur. Bu da cilde yararlı bir vitamindir. Cildin kolajen dokusunu artırır, cilde elastikiyet kazandırır ve cildin nem dengesini korur.
Ananas Maskesi Nasıl Yapılır?
Ananas maskesinin birden çok tarifi ve kullanım alanı mevcuttur. Ananas meyvesi ile yapılan özel ananas maskesi tarifleri aşağıdaki gibidir:
Cilde Işıltı Kazandırmak İçin Yapılan Ananas Maskesi Tarifi
Ananas maskesi cilde ışıltı kazandırmak için kullanılabilir. Yüzdeki şişkinliği alır ve yüze doğal bir parlaklık kazandırır. Gözaltındaki morlukları yok etmek için de ananas maskesi etkili bir maskedir.
Malzemeler:
  • İki dilim ezilmiş ananas
  • Bir yemek kaşığı kadar doğal süzme bal
  • 15 damla saf buğday yağı
Hazırlanışı: 
İki dilim ananas dilimi alınır. Bir çatal yardımıyla iyice ezilir. Ezilmiş ananas dilimleri büyük bir kaba alınır. Ardından içerisine bir yemek kaşığı kadar doğal süzme bal ilave edilir. Daha sonra 15 damla saf buğday yağı da ilave edilince ezilmiş ananas ve diğer malzemeler lapa olana kadar iyice karıştırılır. Maske kullanımından önce cilt uygun temizlik malzemeleri ile iyice temizlenir, arındırılır ve durulanır. Cilt kuruduktan sonra ananas maskesi uygun bir biçimde sürülür. Göz altı kullanımına uygundur. Maske ciltte en 20 dakika boyunca bekletilir. Ardından yıkanarak çıkarılır. Bu maske haftada 2 kez kullanıma uygundur.
Cilde Canlılık Veren Ananas Maskesi Tarifi
Ananas meyvesi içerdiği etkin bileşen, mineral ve vitaminler ile cilde canlılık katan bir meyvedir. Bu meyve ile hazırlanan maskeler, cilde doğal bir bakım sağlar. Tarifini verdiğimiz maske, cilde canlılık katmanın yanı sıra cildi dış etkenlerden koruyup dayanıklı hale getirmeye de yarar. Bu maske hassas ciltler için de etkilidir.
Malzemeler: 
  • Üç yemek kaşığı kadar hindistan cevizi sütü
  • 5 dilim ananas (Küçük dilimler olacak)
Hazırlanışı: 
5 dilim ananas alınır. Miktarın doğru ayarlanması için ananas dilimlerinin küçük olmasına özen gösterilir. Ananas dilimleri rendelenerek veya ezilerek püre haline getirilir. Bu aşamada ananasın içerdiği vitaminleri kaybetmemesi açısından tahta veya plastik aletler kullanmanızı öneriyoruz. Püre haline gelen ananasların içerisine 3 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi sütü katılır. Ananas püresi ile hindistan cevizi sütü iyice yedirilerek karıştırılır. Hazırlanan bu karışım kuru ve temiz cilde yayılarak sürülür. 15 dakika kadar beklenilir. Ardından maske yıkanmadan nemli bir bezle masaj yapılarak çıkarılır. Maske 2 haftada bir kullanılabilir.
Gözaltı Kırışıkları İçin Ananas Maskesi Tarifi
Cildimiz güneş ışınları, hava değişimleri, rüzgar, zorlu kış koşulları gibi çeşitli etmenlerle bozulur ve yıpranır. Stres ve kötü bir diyet de cilt bozulmalarını tetikler. Cilt yaşlanması göz altı kırışıklıkları ile kendini belli eden bir yaşlanmadır. Ananas maskesi, bu kırışıklıkları yok etmek için uygulanan bir maskedir.
Malzemeler: 
  • Büyük bir dilim ananas
  • 2 yemek kaşığı bal (yaklaşık 50 grama tekabül eder)
Hazırlanışı: 
Büyük bir dilim ananas alınır. Tahta veya plastik bir materyalle iyice ezilip püre haline getirilir. Ardından bu püre uygun bir kaba alınır ve pürenin içerisine 2 yemek kaşığı bal ilave edilir. Püre, bal ile birlikte yedirilerek iyice karıştırılır ve homojen hale getirilir. Yüz ve göz altları hassas bir şekilde temizlenir, yıkanır ve durulanır.
Cilt kuruduktan sonra maske göz altlarını iyice kapatacak şekilde uygulanır ve yarım saat boyunca bekletilir. Bekleme süresince göze konulacak salatalık dilimleri, gözleri dinlendirmeye yardımcı olacaktır. Ananas maskesi yarım saat bekletildikten sonra soğuk su ile hassas bir şekilde iyice temizlenir. Bu aşamada hassas olan göz altlarınıza zarar vermemek için yavaş ve yumuşak hareketlerle maskeyi temizlemeniz gerekir. Bu ananas maskesi her gün veya haftanın üç günü yapılmak için uygundur.
Cilt Çatlakları ve Hasarlı Ciltler İçin Ananas Maskesi Tarifi
Cildimiz çeşitli nedenlerle çatlar, kurur ve hasar görür. Bu tarifte sunduğumuz ananas maskesi, özel olarak hasarlı ve çatlak ciltlere yönelik geliştirilmiştir.
Malzemeler: 
  • 4 dilim ananas
  • Üç yemek kaşığı kadar üzüm çekirdeği yağı
  • İki çay kaşığı kadar organik süzme bal
Hazırlanışı: 
4 dilim ananas tahta veya plastik bir aparat yardımıyla iyice ezilip püre haline getirilir. Ardından içerisine 3 yemek kaşığı doğal üzüm çekirdeği yağı ve 2 çay kaşığı organik süzme bal ilave edilir. Daha sonra bu karışım yedirilerek iyice karıştırılır. İyice karıştırıldıktan sonra nazik hareketlerle hasarlı dokuya veya tüm yüze uygulanır. Maske ciltte yaklaşık 15 dakika boyunca bekletilir. Ardından maske ılık bir su yardımıyla masaj yapılarak yumuşak hareketlerle ciltten temizlenir. Bu maskeyi düzenli bir şekilde haftada 1 kere uygulayabilirsiniz.
Ananas Maskesinin Kullanımı
Ananas maskesinin kullanım alanları çok fazladır. Ananas genellikle tek başına verimli bir maske değildir. İçerisine ek bileşenler katmak gerekmektedir. Bu nedenle çeşitli maske tipleri için çeşitli maddeler ananas maskesi tariflerine eklenmektedir.
Ananas maskesinin doğru kullanımı için en önemli etken, ihtiyaca uygun doğru maskeyi seçmektir. Kuru ciltler için hazırlanan kuru cilt maskesi, gözaltı kırışıklıkları için hazırlanan gözaltı maskesi ihtiyaca uygun maskelerdir. Bu şekilde ihtiyaca yönelik maskeler hazırlanması, ananas maskesinin verimini artıracaktır.
Ananas Maskesinin Faydaları nelerdir?
Ananas maskesinin cilde sağladığı bazı yararları şu şekilde sıralayabiliriz:
  • İçeriğindeki demir sayesinde pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar.
  • İçeriğindeki kalsiyum sayesinde güçlü saçlara ve tırnaklara kavuşmanızı sağlar. Saç ve tırnak bakımı için gereken mineralleri karşılar.
  • İçeriğindeki A vitamini ile sağlıklı bir cilde kavuşmanıza olanak verir. Ayrıca sindirildiği takdirde A vitamini göz sağlığı için de büyük bir öneme sahiptir.
  • İçeriğindeki B vitamini ile ciltteki aktif hücrelerin çoğalmasını sağlar, cildin genç kalmasını tetikler ve yaşlılığa karşı cildi ölü hücrelerden arındırır.
  • İçeriğindeki C vitamini ile cilt yapısındaki kolajen oluşumunu artırır. Bu sayede cilt yumuşak bir dokuya kavuşur ve elastikiyeti artar. Nem dengesi korunmuş olur.
  • Ananas kuru ciltler için ihtiyacı karşılayan bileşenler içerir ve kuru ciltlere gereken bakımı sağlar. Kuru ciltlerin nem ihtiyacını karşılar ve cildin yumuşak olmasını sağlar.
Ananas Maskesinin Zararları Nelerdir?
Ananas meyvesi, içeriğinde bromelain adı verilen bir enzimi içerir. Bu enzim bazı insanlarda alerji yapabilir. Ananasta bulunan bromelain enzimi genellikle sindirim sonucu ağızda ve dilde alerji yapabilir, fakat cilt üzerinde kullanımında da hassas insanlarda alerji görülebilir. Bu nedenle öncelikle cildin bilek veya dirsek içi gibi belirli bir bölümünde test edilmeli, eğer alerjik bir reaksiyona sebep olmazsa tüm vücutta kullanılabileceğinden emin olunmalıdır. Alerji etkisi 24 saate kadar ortaya çıkabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder