18 Temmuz 2018 Çarşamba

Güneş Yanığı ve Yaşlanmayı Etkileyen Yiyecekler


Rooibos çayı
Son zamanların trendlerinden olan Rooibos çayı, hem kafeinsiz, hem şekersiz yine de son derece lezzetli bir seçenek. Tatlı ihtiyacınızı giderirken antioksidan da almanızı sağlayarak sizi güneşin zararlarına karşı da korur.
Brokoli
A ve C vitamini içeren brokoli kansere karşı da koruyucu bir besindir. Üstelik cildinize de çok faydalıdır.
Avokado
Kalp dostu avokado cildiniz ve vücudunuz için çok faydalıdır. Cildinizin ve saçlarınızın daha yumuşak olmalarını sağlayan avokado, yazın zararlı güneş ışınlarına karşı da sizi korur.
Bitter çikolata
Bitter çikolata içerdiği antioksidanlar sayesinde cildinizi güneşe karşı korur. Üstelik içindeki çinko sayesinde yaşlanma etkilerinden de korunmanızı sağlar.
Somon
Omega 3 yağ asitleri içeren somon, hem cildinizi zararlı etkilere karşı korur hem de vücuttaki iltihabı azaltır. Bu sayede güneşin zararlı etkileri de vücudunuzdan atılmış olur. Haftada birkaç kere balık yemeye özen gösterin. Yiyemiyorsanız balık yağı da iyi bir seçenek olacaktır.
Çilek
Yüksek oranda C vitamini içeren çileğin bir porsiyonunda günlük C vitamini ihtiyacınız bulunmaktadır. Ayrıca C vitamini, doğal bir güneşten koruyucu ve kırışıklık gidericidir.
Yapraklı yeşillikler
Yapraklı yeşillikler, cildinizi güneşten koruyan A vitamini içerirler ve akne ve kuruluğu giderirler. Böylece cildiniz yumuşak ve formda kalır.
Kırmızı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber günlük C vitamini ihtiyacınızın %333’ünü karşılar.
Böğürtlen
Böğürtlen, yüksek oranda antioksidan içerir ve bu sayede sizi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur.
Yeşil çay
Cildiniz için mükemmel bir içecek olan yeşil çay, yüksek oranda antioksidan içerir ve bu antioksidanlar, cilt kanserine, kırışıklıklara karşı sizi korur. Ayrıca kilo almanızı da engeller. Günde birkaç fincan yeşil çay içmek sizin için çok faydalı olacaktır.
Domates
Antioksidan ve likopen açısından zengin olan domates, aynı zamanda C vitamini de içerir. İçerisinde bol miktarda su da bulunduran domates, yaz günlerinde susuz kalmanızı önler, ciltteki kolajeni korur, güneş yanığına karşı sizi korur.
Ceviz
Omega 3 içeren ceviz, hem beyniniz hem de cildiniz için çok faydalıdır.
Salatalık
%94 oranında su içeren salatalık, cildinizi nemli tutmaya yardımcı olur. Ayrıca içeriğinde bulunan silika minerali sayesinde cildi korur, kırışıklıkları azaltır, kolajen yapılanmasına yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder