23 Temmuz 2018 Pazartesi

Kiraz Sapının Faydaları


Pek çok insan meyve ve sebzenin kabuğunu atarak etli kısımlarını yemeyi tercih ediyor. Ancak doğa üzerinde amaçsız olan hiçbir yapı yoktur. Büyüklerimizin de dediği gibi birçok meyve kendisinden çok kabuğunda daha çok vitamin barındırabiliyor.
Artık alternatif tıp teknoloji ile doğru orantılı olarak gelişiyor. Alternatif tıpın ilerlemesi ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş doğal kürler tekrar gündeme gelerek değerlendiriliyor. Bunlardan biri de kiraz sapıdır. Kirazı genelde tüketirken sapını ve çekirdeğini çöpe atarız. Ancak yapılan araştırmalara göre bunun oldukça yanlış bir hareket olduğu kanısına varıldı. Çünkü kiraz meyvesini yerken elde ettiğimiz vitaminden fazlasını kiraz sapı da aynı zamanda sağlar.
Kiraz birçok bölgede yetişebilen ve neredeyse her kesimin erişebileceği bir meyve. Ancak her meyvede ve sebzede olduğu gibi kirazda da tazesini mevsiminde olanı tüketmekte fayda vardır. Sizlerle paylaştığımız kiraz sapının faydalarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz. Ancak herhangi bir şekilde alerjik reaksiyon yaşayan kişilerin öncelikle mutlaka uzman bir doktora danışmasını tavsiye ederiz.
Kiraz Sapı Nasıl Tüketilir?
Öncelikle bir kiloya yakın kiraz almakla işe başlayabilirsiniz. Ancak daha çok sapını kullanacağınız içi saplı olmasına özen gösterin. Almış olduğunuz kirazların sapını ayıklayın. Daha sonrasında yaklaşık yarım litreye yakın su kaynatın. Kaynatmış olduğunuz suyun içerisine elde ettiğiniz sapların tamamını atın ve 15 dakika bekletin.  Bu kiraz sapının faydalarını suya aktarması için yeterli bir süreçtir. Direkt olarak tüketilemeyeceği için bu yöntem işinize yarayacaktır. Daha sonrasında ise biraz ılımasını beklediğiniz karışımı özellikle sabahları aç karnına olmak şartı ile birlikte tüketin. Bu bir detoks yöntemi olduğu için fazlasından zarar görebilirsiniz. Bu yöntemi ara ara uygulamanızda fayda var. Ayda bir kere bu yöntemi deneyin ve bu karışımı 3 gün art arda için.
Kiraz Sapının Faydaları Nelerdir?
1. Sakinleşmeyi Sağlar
Birçok kişinin son zamanlarda gerek yaşam koşullarından gerek birçok hastalığın getirmiş olduğu etkilerden dolayı stresli bir yaşamı var. Bu stresli yaşamı ise kişi en çok uyku sırasında hissettirir. Stresli bir uyku kişinin dinlenememesi ve gün içinde daha da agresif gezmesine neden olur. Bunun için birçok ilaç bulunsa da artık insanlar bitkisel yöntemler arıyor. Bu bitkisel yöntemlerden en faydalı olanı ise kiraz sapının suyunu içmek olacaktır. Kiraz sapı hem gevşemenize hem de sinirlerinizin yatışmasını sağlar. Bunu gece uyumadan önce içerseniz daha çok etkisini göreceksiniz.
2. Susuzluğu Giderir
Bu özelliği ile ramazan aylarının vazgeçilmezi olan kiraz sapının suyu kişinin su içme isteğini azaltacak ve gerekli olan suyu da kişiye temin edecektir. Bu sebepten dolayı insanların en çok susuzluğa dayanması gereken ramazan aylarında en çok tercih edilen bitki çaylarındandır. Özellikle sahurdan sonra içildiğinde hazmetmeye yardım ederek daha rahat bir şekilde gün içinde dirayetli durmanızı sağlar.
3. Böbreklere Yardımcı

İçeriği sayesinde toksinlerden arınmayı vaat eden kiraz sapının suyu özellikle süzme işlemlerini gerçekleştiren organımız olan böbreklere oldukça yardım etmektedir. Böbreklere gelen kan süzülür ve içerisinde bulunan zararlı maddeler ayrıştırılır. Ancak birçok yanlış beslenme alışkanlığından dolayı böbrekler zaman zaman bazı atık maddelerin kana karışmasına izin verir. Bu esnada kiraz sapının suyu devreye girerek bu maddeleri de ayrıştırarak böbreklerin işlevini geri kazandırır.
3. İdrar Söktürücü Özelliği
Eğer kişi tuvalete çıkmakta zorlanıyor ve tuvalete gittiğinde de idrarının koyu bir renkte olduğunu görüyorsa vücutta bulunan atık maddeler seyrelmemiş ve koyu bir şekilde vücutta bekletildiği anlamına gelir. Sağlıklı bir şekilde tuvalete gidebilmek ve atık maddeleri zamanında dışarı atabilmek adına kiraz sapı sizlere faydalı olacaktır.
4. Kilo Vermeye Yardımcı
Birçok kişi kilo problemi nedeniyle çeşitli yöntemlere başvuruyor. Ancak bu yöntemler ilk başta işe yarıyor gibi görünse de sonrasında kişi hızlı bir şekilde kilo almaya devam eder. Bunun sebebi ise kişinin vücudunda fazlaca yağ olmasındandır. Eğer yağ yakımını hızlı bir şekilde gerçekleştirip rahat bir şekilde geri almaksızın kilo vermek istiyorsanız kür ile birlikte kiraz sapının suyundan faydalanabilir. Bu şekilde hızlı ve rahat bir şekilde kilo verdiğinizi göreceksiniz.
5. Regl Ağrılarını Azaltır
Regl ağrıları kasların fazlaca kasılması ile birlikte atık kanın dışarı atılmamasından meydana gelir. Bu da kişinin oldukça sıkıntı çekmesine neden olur. Kişi bu ağrılarından uzun vadeli olarak kurtulmak istiyor ve kaslarının doğru sinyallerle kasılıp gevşemesini istiyorsa regl dönemi boyunca kiraz sapının suyundan her gün bir bardak içerek bunu gerçekleştirebilir.
6. Toksin Maddeleri Uzaklaştırır

Toksin maddeler zaman içerisinde tüm sistemimize girerek zarar verir. Bundan tüm vücudumuz etkilenir. Bu etkileşim sonucunda ise kişinin el ve ayakları başta olmak üzere birçok ödemin oluşması başlar. Ödem kişinin kendini sürekli olarak şişkin hissetmesine neden olur. Kiraz sapının suyunu günlük olarak içtiğiniz takdirde toksin maddeler kolay bir şekilde vücuttan uzaklaşacak ve bağışıklık sistemimizin kalkanını bozacak maddeler vücuttan atılacaktır.
7. El ve Ayak Güzelliği Sağlar
El ve ayak güzelliği kimine göre nasıl göründüğünden daha çok önemli olabilir. Ancak sizler de el ve ayak güzelliğinize dikkat ediyorsanız, 1 kilo kirazın saplarını yaklaşık 3 litre suya bırakın daha sonrasında demlenme süresini bekleyin. Ardından ellerinizi ve ayaklarınızı hazırlamış olduğunuz bu suyun içinde yirmi dakika kadar bekletin. Bu hem el ve ayaklarınızdaki ağrılardan kurtulmanıza iyi gelecek hem de el ve ayak güzelliğinizin daha da artmasına neden olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder