Size bir ipucu, bu yemeğin yanına en çok yakışacak şey
buharda pişmiş basmati pilavıdır.
Malzemeler:
- 1 kg. jumbo karides
 - 2 yemek kaşığı köri tozu
 - ½ çay kaşığı kimyon tohumu
 - 400 ml. hindistan cevizi sütü
 - 1 adet iyice doğranmış soğan
 - 2 diş doğranmış sarımsak
 - 2 adet doğranmış havuç
 - 1 bardak yeşil bezelye
 - Baş parmağınız boyunda rendelenmiş taze zencefil
 - Tuz & karabiber
 - Sızma zeytinyağı
 - 1 bardak basmati pirinci (pişmemiş)
 - ½ bardak bebek mısır
 
Hazırlanışı:
- Karideslerinizi kabuklarından ayırıp temizleyin ama kuyruklarını üzerinde bırakın. Karideslerin kafalarını ise bir köşeye ayırın.
 - 3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş ve derin bir tavada, orta ateşte, ısıtın.
 - Karideslerin kafalarını yağa atın ve kahverengi olana kadar soteleyin. Bir kaşığın arkası ile karideslerin kafalarını tavaya hafifçe bastırın ve böylece aromalarını yağa katmalarını sağlayın.
 - 5 dakika pişirdikten sonra karideslerin kafalarını tavadan çıkartın.
 - Hala orta ateşte olan tavanıza karideslerinizi atın ve dışı altınımsı kahverengi fakat içi çiğ olana kadar soteleyin.
 - Sonra karidesleri tavadan alın ve bir köşeye ayırın. Tavada karides parçası kalmamasına dikkat edin.
 - Ateşi düşük ısıya alın ve tavanıza 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
 - Soğan, sarımsak, kimyon ve zencefilleri 3 dakika boyunca soteleyin.
 - Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve tavanızın altını orta ısıya alın.
 - Süt kaynamaya başladığında köri tozunu içine ekleyin ve 3 dakika boyunca, sütün kıvamı hafifçe koyulaşana kadar, pişirin.
 - Havuç, bebek mısır ve bezelyeleri ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
 - Karidesleri tavaya tekrar ekleyin ve 5 dakika boyunca içten içe kaynatın.
 - Üzerlerine tuz ve karabiber ekleyin, dilerseniz biraz da doğranmış maydanoz serpiştirin.
 - Küçük bir tencerede, yüksek ateşte, pirinçleri 2 bardak su ile pişirin.
 - Su kaynadığı zaman tencerenin kapağını kapatın ve altını kısın.
 - 15 dakika kadar içten içe kaynamasına izin verin ve sonrasında karidesleri pirinçlerle servis edin.
 
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder