Size bir ipucu, bu yemeğin yanına en çok yakışacak şey
buharda pişmiş basmati pilavıdır.
Malzemeler:
- 1 kg. jumbo karides
- 2 yemek kaşığı köri tozu
- ½ çay kaşığı kimyon tohumu
- 400 ml. hindistan cevizi sütü
- 1 adet iyice doğranmış soğan
- 2 diş doğranmış sarımsak
- 2 adet doğranmış havuç
- 1 bardak yeşil bezelye
- Baş parmağınız boyunda rendelenmiş taze zencefil
- Tuz & karabiber
- Sızma zeytinyağı
- 1 bardak basmati pirinci (pişmemiş)
- ½ bardak bebek mısır
Hazırlanışı:
- Karideslerinizi kabuklarından ayırıp temizleyin ama kuyruklarını üzerinde bırakın. Karideslerin kafalarını ise bir köşeye ayırın.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş ve derin bir tavada, orta ateşte, ısıtın.
- Karideslerin kafalarını yağa atın ve kahverengi olana kadar soteleyin. Bir kaşığın arkası ile karideslerin kafalarını tavaya hafifçe bastırın ve böylece aromalarını yağa katmalarını sağlayın.
- 5 dakika pişirdikten sonra karideslerin kafalarını tavadan çıkartın.
- Hala orta ateşte olan tavanıza karideslerinizi atın ve dışı altınımsı kahverengi fakat içi çiğ olana kadar soteleyin.
- Sonra karidesleri tavadan alın ve bir köşeye ayırın. Tavada karides parçası kalmamasına dikkat edin.
- Ateşi düşük ısıya alın ve tavanıza 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
- Soğan, sarımsak, kimyon ve zencefilleri 3 dakika boyunca soteleyin.
- Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve tavanızın altını orta ısıya alın.
- Süt kaynamaya başladığında köri tozunu içine ekleyin ve 3 dakika boyunca, sütün kıvamı hafifçe koyulaşana kadar, pişirin.
- Havuç, bebek mısır ve bezelyeleri ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
- Karidesleri tavaya tekrar ekleyin ve 5 dakika boyunca içten içe kaynatın.
- Üzerlerine tuz ve karabiber ekleyin, dilerseniz biraz da doğranmış maydanoz serpiştirin.
- Küçük bir tencerede, yüksek ateşte, pirinçleri 2 bardak su ile pişirin.
- Su kaynadığı zaman tencerenin kapağını kapatın ve altını kısın.
- 15 dakika kadar içten içe kaynamasına izin verin ve sonrasında karidesleri pirinçlerle servis edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder