11 Temmuz 2018 Çarşamba

hindistan cevizi suyunun faydaları


Artık günümüzde birçok hastalığın sebebi yanlış beslenme olarak tespit edilmektedir. Bu nedenden dolayı yediğimiz içtiğimiz besinler bizlerin dış yansıması ve iç yansıması olarak etkilerini göstermektedir. Bunun için doğal olan besinleri tercih etmeniz gerekmektedir.
Doğal besinlerin bizlerin ömrünü sağlığını belirlediğini göz önünde bulunduracak olursak bu konuda dikkat etmemiz gerektiği gerçeği bir kez daha yüzüme çarpıyor. Doğa bizlere aslında şifa dağıtmaktadır. Bu şifadan faydalanmak çok da zor değil. Bu şifalı besinlerden biri de hindistan cevizidir. Ne yazık ki ülkemizde hindistan cevizine ulaşan ve tüketen kişiler oldukça azdır. İthal edildiği yer bakımından diğer meyvelere nazaran maddi olarak biraz daha fazla olduğu için çok fazla tercih edilmemektedir.
Hindistan cevizi oldukça otantik bir meyvedir. Hindistan da yetişen hindistan cevizi aslında diğer bölgelerde de yetişebilmektedir. Dış görünüşünden anlaşılacağı gibi yemesi biraz zahmetli olsa da aslında yöntemini kavradıktan sonra oldukça basittir. Eğer sizler de bu zahmetli meyvenin görüntüsüne aldanarak yemekten almaktan vazgeçenlerdenseniz bu yazımız sizlere yardımcı olacak ve hindistan cevizi ile aranızdaki buzları eritecektir.
Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları Nelerdir?
1. Sindirime İyi Gelir
Hindistan cevizi suyunun faydalarından en çok bilineni görünümü ile insanlara ipucu vermektedir. Oldukça lifli bir yapıya sahip olan hindistan cevizi suyunun da etkisi ile birlikte kişinin sindirimine yardımcı olmaktadır.
2. Diyabete iyi Gelir

Diyabet hastalarının vücudunda sürekli olarak glikozun salgılanması oldukça riskli bir durumdur. Ancak içerdiği lifler sayesinde hindistan cevizi suyu glikoz salgısını azaltır ve vücudun şekerini dengede tutabilmektedir. Ve salgılanan glikozu da vücutta birikmesine izin vermeden bunu enerjiye dönüştürür. İçerik bakımı ile de bu enerjiyi hücrelere aktarımında da yardımcı olur.
3. Bağırsaklara İyi Gelir
Sindirim sisteminde sıkıntı yaşayan kişiler birçok yolu deneseler de bazen başarısız olmaktadır. Ancak hindistan cevizi suyunu kullanan kişiler bu anlamda kendilerine şifacılarını bulmuşlardır. Hindistan cevizi suyu kişinin sindirim sistemine yardımcı olan etken maddelerin salgılanmasına yardımcı olarak başta bağırsak sorunları olmak üzere diğer sindirim problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
4. Yaşlılık Hastalıklarına İyi Gelir
Hindistan cevizi suyunun diğer bilinmeyen faydalarından biri de yaşlanma etkilerini azaltmasıdır. Ülkemizde pek yaygın şekilde kullanılmayan hindistan cevizinin suyu insanların yaşlarının ilerlemesine bağlı olarak yaşadığı sorunların etkilerini azaltarak kişinin sağlıklı bir yaşlılık süreci yaşamasına neden olur. Yaşanan yaşlılık belirtilerinin arasında vücudu bağışıklık sisteminin güçsüz kalması başta gelmektedir. Bu da diğer kanserli hücrelere davetiye çıkarmak anlamına gelmektedir. Ancak hindistan cevizi suyu bu anlamda kişinin vücudunda da doğal bir kalkan oluşturarak kanser yapıcı maddeleri vücuttan hızla uzaklaştırarak kişinin bağışıklık sistemini korumaktadır.
5. Karın Bölgesindeki Yağlanmaya Çözümdür
Eğer kişi kilo problemleri yaşıyor ve en sıkıntılı bölgesi de karın bölgesi ise hindistan cevizi oldukça  fayda gösterecektir. Karın bölgesi özellikle kadınların en sıklıkla şikayet ettiği bölgelerden biridir. Karın bölgesi yapı itibari ile yağları kolayca tutabilmektedir. Ancak hindistan cevizi suyu bu bölgedeki yağların erimesinde büyük oranda yardım ederek kişinin kilo problemini ortadan kaldırabilmektedir.
6. Tokluk Sağlar
Eğer kişi çok fazla yemek yemek ihtiyacı hissediyor ve buna bağlı olarak da sağlık sorunları yaşıyor ise normal olarak tüketeceği öğünden birkaç saat önce hindistan cevizi suyunu içmelidir. Bu kişinin hem açlık hissini bastıracak hem de kişinin dinç kalmasına yardım edecektir.
8. Epilepsi Hastalığına İyi Gelmektedir
Özellikle çocuk yaşlarda epilepsi olan bireylerin tedavisinde hindistan cevizi suyundan faydalanılır. Hindistan cevizi suyunun içeriğinde bulunan bir madde çocuklarda epilepsi hastalığının neden olduğu nöbetleri ve şiddetlerini zaman içerisinde azaltacaktır. Bu da kişinin daha az sorun yaşamasına sosyal hayata daha rahat karışmasına yardımcı olacaktır.
9. Sindirim Enfeksiyonlarına İyi Gelir
Sindirime olan etkisinden bahsettiğimiz hindistan cevizi suyunun diğer bir etki alanı da bağırsaklarda bulunan enfeksiyonlardır. İdrar yolları ve bağırsaklarda bulunan enfeksiyonlar kişinin birçok sindirim problemi yaşamasına yol açmaktadır. Eğer kişi bu belirtileri oldukça hissedilir bir şekilde yaşıyor ise düzenli olarak tüketeceği hindistan cevizi suyu kişinin bu problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.
Hindistan Cevizi Suyu Nasıl Tüketilir?
Hindistan cevizi içerdiği su bakımından oldukça konsantre bir şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Hindistan cevizi suyundan yararlanmak istiyor iseniz öncelikle hindistan cevizini kırmanız gerekecektir. Hindistan cevizinin kabuğunu kolay bir şekilde kırabilmek istiyorsanız, taze olarak satın aldığınız hindistan cevizini bir gece önceden buzdolabında ancak mümkünse derin dondurucuda bir gece bekletin. Eğer bu kadar bir vaktiniz yoksa ve evinizde fırın varsa 15 dakika kadar 200 derecelik fırında kolay ve pratik bir şekilde ısıtıp kırmaya hazır hale getirebilmeniz de mümkündür.
Isıttığınız ya da bir gece önceden buzdolabında beklettiğiniz hindistan cevizinin kabuğu iyice yıkayın. Bol su ile yıkadığınız hindistan cevizinin dışında bulunan kabuğunda yer alan meyvenin kıllarının meyvenin içerisine girmesini engellemek için yıkadıktan sonra bir bıçak yardımı ile kazıyın. Hindistan cevizinin baş kısmında bulunan siyah üç göz göreceksiniz. Görmüş olduğunuz bu siyah gözlerden sizlere en büyük görüneni bir delici yardımı ile iyice delin. Bu bölüm hindistan cevizinin diğer bölümlerine nazaran oldukça yumuşak bir yapıya sahip olduğundan sizleri zorlamadan kolayca delinecektir. Delmiş olduğunuz bu delikten hindistan cevizi suyu akacaktır. Bunu bir bardağın içerisine boşaltın. Bu şekilde kolay ve pratik bir yöntem ile hindistan cevizinin suyuna ulaşabilirsiniz. Ancak bu suyu bardağa aktarırken bardağın ağız kısmına küçük bir süzgeç takabilirsiniz. bu şekilde hinsitan cevizinin diğer sert kısımlarının bardağın içerisine düşmesini engelleyebilirsiniz.  Ortalama bir büyüklükte bulunan hindistan cevizinden yakalaşık olarak yarım su bardağı kadar hindistan cevizi suyu çıkacaktır. Her ne kadar göze az görünse de bu oldukça konsantre olan bir içecektir. Bu lezzeti kullanmak her zaman doğru olmayacaktır. Bu yüzden yararlarını bilmeniz ve buna göre kullanmanızda fayda var. Ancak genellikle hindistan cevizi suyu öğünlerden birkaç saat önce içilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder