21 Temmuz 2018 Cumartesi

British Shorthair Kedi Irkının Temel Özellikleri


British Shorthair, İngiltere kökenli bir ırktır ve 19. yüzyılın sonlarına doğru Harrison Weir adında bir kedi sever tarafından dünyaya tanıtılmıştır.
British Shorthair ırkı kedilerin tüyleri yoğun ve peluş gibidir. Orta boy kulakların uçları yuvarlak, taban kısımları ise geniştir. Birbirinden tamamen ayrık olan kulaklar, başın biçimiyle uyumludur. Gözleri iri, yuvarlak ve bakırdan altına birçok renk tonunda olabilmektedir. Kafa yapıları yuvarlak, yanakları tombul ve vücutları iri ve kaslıdır. Bu ırkın geniş bir göğsü, orta boy bacakları, yuvarlak patileri ve peluş gibi kuyrukları vardır. Tüyleri kısadır ve düğümlenmez.
Irkın erkekleri dişilerinden daha iridirler ve diğer ırklarla kıyaslanınca dişilerle erkekleri boyları arasındaki fark daha belirgindir. Yetişkin bir erkek genellikle 5-10 kg. arasında olurken dişilerde bu 5-7 kg.’dır. Bu ırkın genel olarak ömrü 14-20 sene arasındadır.
Davranış özellikleri
Uyumlu ve dayanıklı bir kedi olan British Shorthair tam anlamıyla bir şehir kedisidir. Çocuklarla arası son derece iyidir çünkü sabırlı ve toleranslı bir kedidir. Nadiren saldırganlık ve tırmalama eğilimi gösterirler. Ev içi kedisi olmaya kolayca uyum sağlarlar ve sokağa fazla ilgi duymazlar. İlgi meraklısı değillerdir fakat oyun oynamak isterlerse, bunu sahiplerine gayet açık bir şekilde anlatabilirler. Kucakta oturmaktansa, sahiplerinin yakınında oturmayı tercih ederler.
Tüy bakımı 
Kendilerini temizlerler, bakımlarını yaparlar ve kendi kararlarını alarak, kendi ayaklarının üzerinde dururlar.
Genel bakım
Bristish Shorthairler çok fazla bakıma ihtiyaç duymazlar çünkü kürkleri fazla düğüm olmaz ve kolay matlaşmaz. Fakat, günlük olarak taranmaları önemlidir. Böylece tüy dökmelerini ve tüy yumağı kusmalarını önleyebilirsiniz.
Ayrıca obeziteye yatkın oldukları için beslenmelerine daima dikkat etmeli ve aşırıya kaçmamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder