8 Temmuz 2018 Pazar

At Kestanesi Yağının Faydaları


At kestanesi yağını daha önce hiç duymamış veya at kestanesi yağı ile daha önce herhangi bir yerde karşılaşmamış olabilirsiniz. Fakat at kestanesi yağı aslında eski zamanlardan bu yana uzun yıllardır kullanılan şifalı bir bitkinin şifalı bir yağı olarak işlev gösterir. At kestanesi yağı, latince adı Aesculus hippocastanum olan at kestanesi bitkisinin yağının çıkarılması sonucu elde edilen ve pek çok yerde kullanım gören etkin şifalı bir yağdır.
At kestanesi yağı yalnızca ülkemizde değil, dünyada ki diğer pek çok ülkede de sıklıkla kullanılan ve bulunan, hastalıklara karşı etkin özel şifalı bir yağ türüdür. At kestanesi yağı pek çok ülkede bulunur ve rağbet görerek kullanılır. At kestanesi yağının pek çok faydası vardır ve faydaları saymakla bitmez.
At Kestanesi Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Kan Damarlarını Korur
At kestanesi yağı özellikle kan damarlarını koruyucu özellik gösterir. Bunun yanı sıra damar sertliğinin oluşmasına engel olur.
2. Varislere İyi Gelir
Varis gibi günlük hayatı etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren ciddi hastalıklar için de şifa olarak kullanılan at kestanesi yağının, kan dolaşımını düzenlediği için damarları büzme özelliğinden dolayı varis rahatsızlıklarında da düzenli olarak kullanılması gerekir.
3. Hemoroide İyi Gelir
At kestanesi yağı halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığına da iyi gelir. At kestanesi ile ıslattığınız pamuğu basurlu bölgeye tampon yaparak yumuşamasını sağlayın ve basurlu bölgede bırakın.
4. Güneş’e Karşı Koruyucudur
Kozmetik ve güzellik sektöründe at kestanesi yağı karşımıza Güneş’in zararlı UV ışınlarından korunmak için kullanılan güneşten koruma kremleri, güneş bakım ürünleri, güneş yağları gibi güneşin zararlı etkilerinden korunmak için kullanılan ürünlerde çıkar.
5. Cilt Ürünlerinde Kullanılır
Aynı zamanda at kestanesi yağı duş jellerinde de kullanılır. Traş losyonları ve traş kremlerinde de mevcuttur. Bu şekilde at kestanesi yağının ciddi faydaları gözle görülür bir biçimde ortaya çıkmış olur.
Ciltte ki, göz altı ve göz kenarında ki kırışıklıkları gidermek için, ciltte ki lekeleri gidermek için kullanılır.
Temizlediğiniz cilt üzerine masaj yaparak ve yedirerek kullanın, içindeki aspirin sayesinde, cildi yağlı olan kişilerde rahatlıkla kullanabilir.
6. Vücudu Gençleştirir
At kestanesi yağı vücuttaki damarların düzenlenmesinde ve homeostasis dengesini bulmasında yardımcı olan etken özel bir maddedir. Aynı zamanda at kestanesi yağı kan dolaşımını hızlandırarak vücutta hücreleri besleyen ve gençleştiren yararlı bir etki sağlar. Bu şekilde dolaşım sistemine faydalı olduğu görülmüştür.
At kestanesi yağı beş damla kadar cilde uygulandığında gençleştirici etkisi gözle görülür bir biçimde ortaya çıkar. Çünkü at kestanesi yağı kan dolaşımını hızlandırıcı etki gösterir. Bu da hücrelerin daha iyi beslenmesi demektir ve bu şekilde canlı, parlak ve genç bir cilt ortaya çıkmış olur.
7. Göğüs Ağrılarına İyi Gelir
At kestanesi yağı göğüs ağrılarında da şifalıdır. At kestanesi yağı balgam sökücü etki gösterir ve grip gibi ağır hastalıklarda şifa olur.
8. Romatizmal Hastalıklara İyi Gelir
Ödem, kas gerginliği, burkulma, kas ağrıları gibi çeşitli rahatsızlıklarda da kullanılabilir. Yorgun bünyelere de ilaç etkisi gösterir.
Ağrıyan bölgeler için bir kabın içine koyacağınız at kestanesi yağını, kaynayan suyun üzerine bırakın ve erimesini sağlayın (benmari usulü). on beş, yirmi gün boyunca her akşam masaj şeklinde kullanmanız gerekir.
At Kestanesi Yağı Nasıl Kullanılır?
Bir miktar at kestanesi yağı ile varisli bölgeye yapılan masaj ile varis sorununun hafifletilmesi sağlanır. At kestanesi yağı ile üzüm çekirdeği yağı karıştırılarak varisli bölgeye sürülür ve bir gece bekletilirse varis hastalığının şifa bulduğu gözlenir.
Romatizmal sorunlara iyi gelen at kestanesi yağı şu şekilde kullanılabilir; yarım yemek kaşığı doğal sızma zeytinyağı ile bir yemek kaşığı at kestanesi yağı karıştırılır ve romatizmal ağrı gösteren bölgeye masaj yapılarak sürülür. Bu karışım günde iki kez kullanıma uygundur. Bu şekilde romatizma ve romatoid artrit gibi çeşitli hastalıklara şifa bulunduğu gözlenmiştir.
At Kestanesi Yağı Nasıl Elde Edilir?
At kestanesi yağı ilgili firmalarda steril ve özenli bir şekilde elde edilip şişelenip kullanıma sunulduğu gibi at kestanesi yağının evde kendiniz yaparak ta kullanabilirsiniz. Yazının başında gerekli olan malzemeler ve yapılış şekli anlatılmıştır.
Özetlemek gerekirse, At kestanelerini seri ve kolay bir şekilde kabuklarından ayırabilmek için akşam su da bekletin ve sabah çekiç yardımıyla kabuklarından ayırın, rendeleyin bir kavanoza koyun, üzerine miktarları aynı olacak şekilde badem yağı ve zeytinyağı ekleyip, suda eritilen aspirinleri ilave ederek, ağzını hava almayacak şekilde kapattığınız kavanozu güneş gören bir yerde bir buçuk ay bekletin. Bir  buçuk aylık süre sonunda süzerek kullanılabilir hale gelen at kestanesi yağını cam şişelerde saklayarak gerektiğinde kullanabilirsiniz.
Posalarını da yanık ve ciltte pling olarak kullanma için de saklayabilirsiniz.
At Kestanesi Yağının Zararları Nelerdir?
At kestanesi yağı hamile veya emziren kadınlar için uygun değildir. At kestanesi yağı kronik rahatsızlığı olan kimselerin kullanımına uygun değildir. Böbrek veya karaciğer hastalıklarına sahip bireylerin at kestanesi yağı kullanmaması önerilir. Hassas bünyelerde alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir. Bunun önüne geçmek için at kestanesi yağı kullanmadan önce mutlaka bir alerji testi yapmanız gerekir.
Bu kadar faydalı bir bitki olmasına rağmen, at kestanesinin de pek çok türü vardır. Bu nedenle yanlış toplanması gibi durumlarda, yanlış kullanmalar sonucunda özündeki öldürücü zehir sayesinde ölümlere neden olabilir.
Toplandığı şekliyle ve kaynatarak kullanımı oldukça sakıncalı ve tehlikelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder