28 Ağustos 2020 Cuma

Ananas Peelingi


Ananas, severek tüketilen meyvelerin başında gelir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineral sayesinde vücuda yarar sağlar. Ananası hem yiyerek içeriden hem de cildinize sürerek dışarıdan takviye yapabilirsiniz. Evde doğal malzemelerle birlikte peeling yapmak istiyorsanız, ananas çok değerli ve ideal bir meyve.
Ananas Peelingi Nasıl Yapılır?
Belirli bir yaşa gelmiş olan insanlarda bazı yaşlanma belirtileri oluşur. Cilt elastikliğini kaybeder ve sarkar. Bazı bölgelerde yoğun kırışıklık meydana gelir. Doğal malzemelerle yapacağınız maske ya da peelingle cildinizi eskisi gibi elastik, canlı ve sarkmamış yapısına geri döndürebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 paket sade jelatin
  • 1 limon
  • 1 çay bardağı ananas suyu
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine jelatini koyun ve biraz ısıtın. Jelatinin ılık bir ısıya kavuşmasından sonra diğer malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın. Cildinize ananas peelingini 2 dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Daha sonra cildinizde 15 dakika boyunca bekletin. Bu süre sonrasında cildinizi suyla yıkayın. Ananas peelingini her hafta olmak üzere 3 ya da 4 kere yapın. İlk kullanımdan itibaren ananas peelinginin faydasını görürsünüz. Bu peeling içerisinde bulunan jelatin sayesinde, cildiniz daha çok yumuşar ve yumuşadıkça sağlıklı olur.
Hassas Ciltler İçin Ananas Peelingi Tarifi
Genel olarak hassas ciltler, cildin uzun süre nemsiz kalması ve cildin nem ihtiyacını tam olarak karşılayamaması durumunda oluşur. Hassas ciltlerde kısa bir sürede kızarıklık, pullanma ve güneş ışınlarına uzun süre maruz kalınması sonucunda lekeler meydana gelir. Hassas ciltlerin, cilt problemlerine karşı daha korumalı ve daha az duyarlı olmasını istiyorsanız, düzenli olarak ananas peelingini cildinize uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 bardak taze ananas
  • 1 fincan taze papaya
  • 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
Bütün meyveleri bir kaseye alın ve çatal yardımıyla püre haline getirin. Ardından içerisine bal ilave edin ve bütün malzemeleri karıştırın. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar bütün malzemeleri iyice karıştırmaya devam edin. İstenilen kıvam sağlandıktan sonra cildinize ananas peelingini sürebilirsiniz. Cildinize çok bastırmadan, dairesel hareketlerle masaj yaparak 2 dakika boyunca uygulayın. Cildinizde ananas peelingi yaklaşık 15 dakika boyunca kalsın. Bu süre sonrasında cildinizi bol su ile temizleyin. Ananas peelingini cildinize düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere uygulayın. Bu peelingi ilk uygulamanızdan itibaren cildiniz hassasiyetini kaybeder ve daha güçlü bir yapıya kavuşur. Ananas ve papatya doğal bir enzim olduğu için ölü cilt hücrelerini cildinizden arındırır. Bal ise cildinize doğal bir şekilde nem sağlar.
Kırışıklık İçin Ananas Peelingi Tarifi
Yaşın ilerlemesine bağlı olarak, ciltte kırışıklık ve sarkma oluşur. Ciltteki kırışıklığı yok etmek için ananas peelingini düzenli olarak cildinize uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet salatalık
  • 1 yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağı ananas püresi
Hazırlanışı:
Bir kasenin içerisine salatalığı rendeleyin. İçerisine yumurta beyazı ve ananas püresi ilave edin. Macun gibi yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar bütün malzemeleri iyice karıştırın. Cildinize masaj yaparak 2 dakika boyunca ananas peelingini uygulayın. Ananas peelingi uygulama süresinin ardından, cildinize nem sağlaması ve kırışıklığı azaltması için 15 dakika boyunca bekletin. Daha sonra cildinizi süre sonunda bol su ile iyice temizleyin. Ananas peelingini düzenli olarak uyguladığınız zaman ince çizgiler ve kırışıklıklar azalır. Salatalık sayesinde cilt lekeleri yok olur. Yumurta beyazı ise cildinizin sıkılaşmasını sağlar.
Siyah Noktalar İçin Ananas Peelingi Tarifi
Gözeneklerin tıkanması siyah noktaların oluşmasına neden olur. Siyah noktalardan kısa bir süre içerisine kurtulmak için ananas peelingini düzenli olarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı kahve telvesi
  • 4 yemek kaşığı ananas suyu
Hazırlanışı:
Kahve telvesini bir kasenin içerisine alın ve üzerine yavaş yavaş ananas suyunu ilave edin. Tüm malzemelerle yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ardından cildinize 2 dakika boyunca masaj hareketleriyle sürün. Siyah nokta daha çok hangi bölgedeyse, o bölgeye daha uzun süre ananas peelingini uygulayın. Cildinizde ananas peelingini 15 dakika kadar bekletin ve süre sonunda bol su ile durulayın. Ananas peelingini düzenli olarak uyguladığınız zaman, siyah noktalar yok olur ve tıkanmış gözenekler açılır.
Cilt pH’ını Güçlendiren Ananas Peelingi Tarifi
Cildinizin çok kuru olması ya da kolay kurumasından dolayı sürekli pH oranı düşer. Cilt kuruluğuna bağlı azalan pH seviyesini ananas peelingi ile normal seviyeye getirebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 paket sade jelatin
  • 1 yemek kaşığı ananas püresi
Hazırlanışı:
Bir kasenin içerisine toz halde olan jelatini alın ve benmari usulüyle jelatinin ısınarak daha sıvı hale gelmesini sağlayın. Daha sonra içerisine ananas püresini ilave edin ve iyice karıştırın. Bu peelingi cildinize sürün ve 15 dakika boyunca kalmasını sağlayın. Jelatin sayesinde cildinizin pH seviyesi artar ve daha nemli bir yapıya sahip olur. Ayrıca jelatin ile cilt lekeleri yok olur ve cilt tonu eşitlenir. Ananas peelingini düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere uygulayın.
Cilt Lekesi İçin Ananas Peelingi Tarifi
Cilt lekeleri daha çok güneşin zararlı ışınlarına uzun süre maruz kaldığınız zaman hem yüzünüzde hem de vücudunuzda ortaya çıkar. Bu durumdan tamamen kurtulmak için düzenli olarak ananas peelingi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım çay bardağı ananas püresi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yumurta akı
Hazırlanışı:
Ananas püresi yapmak için, bir parça ananası blendırdan geçirin. Daha sonra ananas püresini bir kasenin içerisine alın ve içerisine balve yumurta akını ilave edin. Bütün malzemeleri yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Ardından ananas peelingini 2 dakika boyunca masaj yapar gibi sürün. Peelingi 15 dakika kadar bekletin ve sonrasında cildinizi bol suyla temizleyin. Ananas peelingini düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere yapabilirsiniz. Düzenli olarak uyguladığınızda cilt lekelerinden kurtulursunuz.
Ananas Peelinginin Faydaları
Ananas cilt için çok büyük fayda sağlayan bir meyve. Bu nedenle maske ya da peeling içerisinde çok sık kullanılır.
  • Ananasın içerisinde bulunan C vitamini, ciltte oluşan sivilce ve akne gibi rahatsız edici cilt problemlerini yok eder. Ananas peelingini cildinizdeki kirlerden arınmak için kullanabilirsiniz.
  • Ananasın anti-tahriş özelliği var. Bu nedenle cildinizi tahriş etmez, aksine cildinizin ihtiyacı olan vitamini geri verir.
  • Ananasın içerisinde bulunan çeşitli vitaminler, ciltte oluşan kırışıklığı ve sarkmayı giderir. Cildi besleyerek, daha genç olmasına yardımcı olur.
Cildin bir yaştan sonra ihtiyaç duyduğu kollajen maddesini takviye eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder