24 Ağustos 2020 Pazartesi

Dikenli İncirin Faydaları


Latince ismi Opuntia ficus-indica olan dikenli incirin, çok sıcak ve kurak iklimlerde yetiştirilen bir kaktüs türü olduğu bilinir. Ülkemizde Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde yaygın bir şekilde yetiştirilir. Çok sıcak iklimlerde yetişme özelliğine sahip olduğu için uzun süre susuz kalabilir ve kuraklığa da dayanıklı. Dikenli incir meyvesinin içerisinde çekirdek bulunur. Dikenli inciri toplarken ya da yerken dikkat etmeniz gerekir. Kabuğunda çok sayıda yer alan küçük dikenler sebebiyle ellere batar ve acı verir. Dikenli incir yetiştirilen bölgelerde iyi bir geçim kaynağı olur. Bunun yanı sıra, aynı zamanda insan sağlığına büyük fayda sağlar.
Dikenli İncir Nasıl Tüketilir?
Dikenli incir diğer kaktüs türlerine benzer. Ancak dikenli incirin üst kısmında sarı, turuncu ya da kırmızı renklere sahip olan dikenlerle kaplıdır. Bu dikenlerin içerisinde dikenli incir meyvesi bulunur. Dikenli incir çok önemli bir C vitamini kaynağı, bu nedenle dikenli inciri hem direkt olarak tüketebilirsiniz. İsterseniz meyve suyu şeklinde içebilirsiniz. İnsan sağlığı üzerinde çok fayda sağlayan dikenli incir meyvesinin yapraklarından yemek yapabilirsiniz. Düzenli bir şekilde dikenli incir tükettiğiniz zaman birçok sağlık sorununa fayda sağlar. Votka, şeker ve jöle yapımında kullanılan dikenli incirin suyu da içilir.
Dikenli İncirin Faydaları Nelerdir?
Dikenli incir sağlıklı bir şekilde beslenmek isteyen her birey için tüketilmesi gereken bir meyve. İçerisinde çok sayıda bulunan vitamin ve mineraller sayesinde, insan sağlığına büyük oranda katkı sağlar. İçerisinde yer alan C vitamini ile çok zengin bir besin olma özelliğine sahip. Genel olarak soğuk bir şekilde yenilen dikenli incir meyvesi her yaş grubunda bulunan insan hem suyunu içebilir hem de direkt olarak tüketebilir.
1. Sindirim Sistemini Düzenlemede Yardımcı Olur
İnsan vücudunun en önemli sistemlerinden biri sindirim sistemi. Sindirim sistemi sağlıklı bir yapıda olmadığı zaman bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Sindirim sisteminin yaşamsal fonksiyonunu devam ettirmek için güçlü bir yapıda olması gerekir. Sindirim sistemini güçlendirmek için içeriğinde bol lif olan ve doğal besinler tüketebilirsiniz. Doğal besileri tüketmek istediğiniz zaman akla ilk gelen dikenli incir olmalı. Çünkü dikenli incirin içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde sindirim sistemini düzenli, sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlar. Aynı zamanda bağırsaklara iyi gelerek, kabızlığı engeller. Kabızlık gibi bir sağlık sorunu sık sık yaşayan bireyleri tedavi eder ve tekrar oluşumunu önler.
2. Kolesterolü Düzenler
Günümüzde çoğu insan farklı sebeplere ve beslenme alışkanlığına bağlı olarak kolesterol seviyesi düşer ya da çıkar. Kolesterol gibi bir sağlık sorununda yediklerinize dikkat etmeniz gerekir. Dikenli incir bazı durumlarda yükselen kolesterol seviyesini, düşürmeye yardımcı olur ve aynı zamanda kolesterol değerlerini kontrol altına alır. Bunun için şifa kaynağı olan dikenli incir düzenli olarak her gün tüketebilirsiniz.
3. Stres, Yorgunluk ve Bitkinliğe İyi Gelir
Günümüzde çoğu insanın yaşam tarzı ve iş hayatına bağlı olarak stres ortaya çıkar. Stres herkesi tedirgin ve huzursuz eden bir duygu. Stresle baş edebilmek için doğal besinleri tüketebilirsiniz. Doğal besinler insan vücudunda yer alan yararlı bakterilerin sayısını arttırarak, beyne olumlu düşünceler göndermesini sağlar. Doğal besinler denilince akla ilk gelen dikenli incir meyvesi. Dikenli incir içeriğinde yer alan C vitamin ve mineraller sayesinde stresi azaltır, vücut direncini de arttırır. Strese bağlı olarak ortaya çıkan yorgunluk, bitkinlik ve mutsuzluk gibi duygulardan kurtulmanıza yardımcı olur. Dikenli incir sayesinde yorgunluğu üzerinizden atarak daha zinde, güçlü, kuvvetli ve enerjik bir yapıya sahip olabilirsiniz.
4. Uzun Süre Tokluk Hissi Oluşturur
Fazla kilolar herkes için büyük sorun oluşturur. Kıyafetlerin tam gelmemesi ve birtakım sağlık sorunları yüzünden herkesin kabusu olur. Fazla kilolardan kurtulmak içim ilk olarak sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmeniz gerekir. Bu sayede uzun süre tok kalarak, sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için meyveler arasında, dikenli inciri tercih edebilirsiniz. Dikenli incirin içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur ve acıktırmaz. Bu sayede kilo almanıza neden olan sağlıksız atıştırmalıklardan uzak durursunuz. Dikenli inciri düzenli bir şekilde tükettiğiniz zaman hem sağlığınıza katkıda bulunursunuz hem de kısa sürede fazla kilolarınızdan kurtulursunuz. Aynı zamanda dikenli incirin içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde bağırsakların hızlı çalışmasını sağlayarak, daha hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.
5. Üst Solunum Yolu Hastalıklarını Tedavi Eder
Kış aylarında hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte üst solunum yolu hastalıkları her insanda ortaya çıkar. Kısa sürede bulaşma özelliğine sahip olan bu hastalıklar herkeste görülür. Üst solunum yolu hastalıklarından olan nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını doğal bir şekilde tedavi edebilirsiniz. Böylece hastalık soncunda meydana gelen şikayetlerden kısa bir sürede kurtulursunuz. Üst solunum yolu hastalıklarında yer alan şikayetleri ortadan kaldırmak için dikenli incir tüketebilirsiniz. Dikenli incirin içerisinde bulunan yoğun orandaki C vitamini sayesinde vücuttaki hastalık yapıcı bakterileri yok eder. Aynı zamanda kısa bir süre içerisinde doğal yollardan iyileşmenize yardımcı olur.
6. Vücudunuzu Enfeksiyondan Arındırır
İnsan vücudunda bazı hastalıklara bağlı olarak insan vücudunda enfeksiyon gibi bir sağlık sorunu ortaya çıkabilir. Enfeksiyonun vücutta olması beraberinde çeşitli hastalıkları da getirir. Enfeksiyon temelli hastalıklarından korunmak ve tedavi etmek için doğal meyveleri tüketebilirsiniz. Özellikle dikenli incir meyvesinden yararlanabilirsiniz. Dikenli incir meyvesinin içerisinde yoğun oranda yer alan vitamin ve mineraller sayesinde insan vücudunda ortaya çıkan enfeksiyonları hızla yok eder. İnsan vücudunda tekrar enfeksiyon oluşumunu önler.
7. Fiziksel Gücü Artırır
Bazı sporcular ve sporu kilo vermek için yapan bireyler için doğal ve protein içeriğine sahip olan ürünler çok önemli. Sporcular spor sırasında çok fazla harcadıkları enerjiyi tekrar kazanmak için doğal ve sağlıklı bir şekilde beslenir. Doğal bir şekilde beslenmek için dikenli inciri tercih edebilirsiniz. Dikenli incirin içerisinde yer alan vitamin ve mineral sayesinde sporda kaybettiğiniz enerjiyi tekrar geri kazanabilirsiniz. Aynı zamanda spor öncesi ve sonrasında içeceğiniz dikenli incir meyvesinin suyu vücudunuza büyük ölçüde yarar sağlar. Dikenli incir meyvesi çok güçlü bir antioksidan içeriğine sahip olduğu için, insan vücudunda yer alan serbest radikalleri bastırır, herhangi bir hastalığa neden olmasını önler. Aynı zamanda kas dokusunun da güçlenmesine yardımcı olur. Spor yaparken insan vücudunda belirli bir oranda bulunan oksijenin daha hızlı tüm vücudu dolaşmasını sağlar ve böylece antrenman sırasında harcadığınız performansı daha fazla arttırır.
8. Cildi Yaşlanma Etkilerinden Korur
Her insanda yaşın ilerlemesine ya da yapısal sebeplere bağlı olarak cilt yüzeyinde bazı deformasyonlar ortaya çıkar. Bu deformasyon kendini daha çok kırışıklık, cildin elastikliğini kaybetmesi ve sarkmalar şeklinde gösterir. Cildinizde ortaya çıkan yaşlanma etkilerinden kurtulmak için bazı kozmetik ürünleri tercih edebilirsiniz. Ancak kozmetik ürünlerin yanı sıra, doğal ürünler de kullanarak daha fazla olumlu etkiyi cildinizde oluşturabilirsiniz. Dikenli inciri hem tüketerek hem de cildinize uygulayarak büyük oranda fayda elde edersiniz. Dikenli incirin içerisinde yoğun oranda yer alan yararlı maddeler sayesinde cildiniz tazelenir, kırışıklık giderir ve sarkmalar azalır. Kırışıklık gibi bir yaşlanma belirtisini yok etmede Aloe Vera bitkisinden daha etkili ve başarılı olduğu yapılan araştırmalar sonucunda tespit edildi. Aynı zamanda cilt yüzeyinde çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunlarını tedavi eder ve tekrar oluşumunu engeller. Cildin daha fazla parlamasına ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder