26 Ağustos 2020 Çarşamba

Doğal Nemlendirici Yapımı


Cildimiz en değerli varlığımızdır. Yıllar boyunca bizimle beraber yaşayıp yaşlanacak olan cildimize çok iyi şekilde bakmamız gerekir. Dolayısıyla cilt bakımına önem vermeliyiz. Normal cilt, kuru cilt, karma cilt, yağlı cilt olmak üzere dört farklı cilt tipi vardır. Bu farklı cilt tiplerinin her birinin bakımları da birbirinden farklıdır.
Cilt bakımı için piyasada mevcut olan binlerce ürün var. Kozmetik ürünler cildimize zarar verdiği için cilt sağlığında bazı sorunlar meydana gelebilir. Bu sorunların meydana gelmesini önlemek için birtakım doğal yöntemleri kullanabiliriz.
Pek çok insanın karşılaştığı kuru cilt oldukça sorunlu bir tiptir. Özellikle kış aylarında cilt yüzeyinde meydana gelen çatlaklar ve de kuruluktan dolayı ciltte kanamalar meydana gelebilir. Dolayısıyla kuru cildi nemlendirmek oldukça önemlidir. Hazır bulunan kozmetik ürünler cildi nemlendirmek için yeterli değildir. Bunun için doğal nemlendirici tariflerine başvurabilirsiniz. Birtakım malzemeler kullanarak evde pratik bir şekilde bu nemlendiricileri hazırlayabilirsiniz.
Doğal Nemlendirici Krem Tarifleri
Piyasada bulunan nemlendirici kremlere çok fazla paralar ödemenize gerek yok. Evde kolay bir şekilde sizler de nemlendirici krem yapabilirsiniz. Hem yağlı ciltler hem de kuru ciltleri nemlendirmek için aşağıda yer alan tavsiyeleri uygulayabilirsiniz.
1. Kuru ve Hafif Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Krem
Malzemeler
  • 5 tatlı kaşığı lanolin,
  • 6 tatlı kaşığı badem yağı,
  • 1 yemek kaşığı gül suyu,
  • 3 çay kaşığı kakao yağı,
  • 1 adet E vitamini kapsülü
Hazırlanışı
Lanolin, kakap yağı ve badem yağı bir kabın içerisinde iyi bir şekilde ısıtılır. Tam erime gerçekleştikten sonra ılık şekilde geriye kalan malzemelerin hepsini kavanozun içerisine alın. Kavanoza koymadan içerisindekileri iyi bir şekilde karıştırın. Sonrasında bu karışımı buzdolabında saklayınız. Dilediğiniz zaman cildinize bu kavanozdaki karışımı sürebilirsiniz. Böylece doğal nemlendiricinizi kendiniz yapmış olursunuz.
2. Tüm Ciltlere Uyan Krem
Malzemeler
  • 2 tatlı kaşığı susam yağı,
  • 2 çay kaşığı lanolin,
  • 2 çay kaşığı çiçek balı,
  • 5 tatlı kaşığı gül suyu
Hazırlanışı
Bu nemlendiriciyi yapmak için ise cam bir kasenin içerisine gül suyu, çiçek balı ve lanolini ekleyerek ısıtın. Sonrasında bu kaseye susam yağını da ilave edin. Isıtılan bu ürünlerin her birini buzdolabına koyun. Her gece yatmadan önce cildinize bu karışımı sürün. Evde hazırladığınız bu nemlendirici kremi iki ay boyunca aralıksız kullanın. Cildinizin nemlendiğini ve daha güzel bir görünüme sahip olduğunu kısa sürede fark edeceksiniz.
3. Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Krem
Yağlı ciltler genel olarak nemlendirici krem bulmakta zorluk çekerler. Çünkü yağlı bir cilt tonunu eşitlemek hiç de kolay değildir. Yağlı cilde sahip olan kişiler duştan çıktıklarında birden ciltleri kuruyabilir, dönem dönem pul pul atabilir. Bunun dışında makyaj yapmadan hemen önce fondöteni ciltlerine sürmeden önce ilk olarak yağlı ciltlerinde nemlendirici kreme ihtiyaçları vardır. Bu şekilde bir kremi piyasada bulmak zor olabilir. En uygun olan ürün bile yağlı olan ciltlerini daha da yağlı gözükmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle evde kendi imkânlarınız ile hazırlayacak olduğunuz nemlendirici krem çok daha etkili bir sonuç verecektir.
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı bal,
  • 1 tane yumurta sarısı,
  • 1 tatlı kaşığı sirke,
  • 3 yemek kaşığı sirke,
  • 2 tatlı kaşığı domates suyu,
  • 1 yemek kaşığı süt kaymağı
Hazırlanışı:
Yağlı ciltler için önerilen doğal nemlendirici krem yapımı ise bir hayli kolaydır. Yukarıda belirtilen tüm malzemelerin her birini bir kabın içerisine koyun ve benmari usulü bu malzemeleri karıştırın. Sonrasında ise bir kavanoza bu malzemeleri aktarın. Bu hazırladığınız kremi bitene kadar gönül rahatlığı ile nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Saklamak için ise buzdolabını tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder