18 Ağustos 2020 Salı

Saç Bakımında Maya Kullanımı


Doğanın bize bir armağanı olan mayanın faydaları saymakla bitmez. Hamur işlerinde kullanılan maya güzelliğe ve saçlara da yararı vardır. Mayanın sırrı geçmişten gelir. Eskiden Mısırlı kadınlar tarafından kullanılan maya güzellik ve saç bakım ürünüymüş. Maya % 50 protein, magnezyum, çinko, B grubu vitaminler, demir, krom, fosfor, selenyum gibi mineraller içeriyor. Bu yazımızda da içerdiği zengin mineral deposunun saça faydalarına değineceğiz.
Saç Bakımında Maya Kullanımı Nasıl Olur?
Günlük hayatımızda çoğu zaman stresli bir yapıya sahip oluyoruz. Bu stres vücudumuzu kötü etkilediği gibi saçlarımızı da etkiliyor. Saç dökülmesine, kırılmasına ve saçların azalmasına neden oluyor. Saçlarımız sağlıksız, mat ve güçsüz bir görünüme sahip oluyor. Bunu hiçbirimiz istemeyiz. Mayanın faydaları sayesinde bu olumsuzluklardan kurtulup canlı, parlak ve uzun saçlara sahip olabilirsiniz.
Saç Bakımında Maya Kullanımı Faydaları
Saç düzleştirici, maşa, boya, kimyasal bakım ürünlerini kullandıkça saçlarımız ihtiyacımız olan keratini kaybediyor. Bakımsız, yıpranmış bir görünüme sahip oluyor. Uzun saçlara da elveda demek zorunda kalıyoruz. Bunların hiçbirini yaşamamak için doğal bir ürün olan mayanın faydalarını kesinlikle öğrenmeliyiz.
  • Maya içerdiği B5 vitamini ile keratin maddesinin oluşumuna katkı sağlıyor. Keratin maddesi saçların uzamasında ve bakımında çok büyük etkiye sahip.
  • Kuru saçlar, saç diplerinin kuvvetlenmesi için oldukça etkili bir ürün.
  • Saç diplerine masaj yapılarak uygulandığında, mayanın içerdiği zengin mineral ve vitaminleri saç diplerine nüfuz eder.
  • Mayanın içerdiği nem ve su ile gün içerisinde kaybedilen, saçlarda ki nem ve su ihtiyacını karşılar.
  • Bir mantar organizması olan maya, hücresel yüzeyde çok aktif.
  • İçerisinde bulundurduğu zengin minerallerden biri olan folik asit, saçı dış etmenlerden gelecek zararlara karşı korur.
  • Mayanın içerdiği proteinin yapı taşları olan aminoasitler, saçları güçlendirir ve esnekleştirir. Böylece saç kırılma probleminiz ortadan kalkar.
  • Mayada ki biyotin suyun hücrelerde kalmasını sağlar ve bu saye de saçlarınız daime nemli kalır.
  • B vitamini saç diplerinde ki kan akışını hızlandırır ve böylelikle saçlara daha fazla oksijen gitmesini sağlar.
Saç Bakımında Maya Maskesi Çeşitleri
Saçlarımız için büyük bir öneme sahip olan maya maskesi, birbirinden farklı saç problemleri için kullanılabilir. Birçok çeşidi olan maya maskesi, kişiler saç sorunlarına göre hangisini uygulayacağını tercih edebilir.
Maske yapımında gerekli olan malzemeler, kişilerin kolaylıkla bulabileceği ve evlerinde rahatlıkla hazırlayabileceği malzemelerdir. Bu özelliği de kişilerin kısa zamanda yapıp sonuç alabileceği bir maske türü olmasını gösteriyor.
1. Maya ile Saç Maskesi Tarifi
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su ya da süt
  • 4 çorba kaşığı toz maya
Hazırlanışı:
Maya maskesi yıkanmış saçlara daha iyi etki eder. Saçlarınızı tamamen kurutmadan nemli bir şekilde bırakabilirsiniz. Bir kabın içine toz mayayı su veya süt yardımı ile eritin. İlk önce kulağınızın arkasında küçük bir bölüme sürün ve alerjinizin olup olmadığını kontrol edin.Yanma, kızarma gibi etkiler yoksa maskeyi rahatlıkla yapabilirsiniz. Daha sonra ise elde ettiğiniz karışımı saç diplerinize dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Maya maskesinin etkili olabilmesi için kurumaması gerekir. Bu yüzden saçlarınızı bone ya da strech film yardımı ile sarın. Daha sonrasında üzerinden tekrar havlu ile sarın. 30 dakika bekledikten sonra saçlarınızı bol su ile yıkayabilirsiniz. Ilık su tercih ederseniz daha olumlu sonuçlar elde edersiniz.
2. Parlak Saçlar İçin Maya Maskesi
Saçlarınıza yapıcı ve onarıcı etki eden maya, saçlarınızın parlak ve canlı bir görünüme sahip olmasında da size fayda sağlayacaktır.
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı kefir (sütün mayalandırılmasıyla elde edilen ürün)
  • Yarım yemek kaşığı hakiki bal (bal yoksa aynı miktarda toz şeker)
Hazırlanışı:
Bütün malzemeler bir kapta iyice karıştırıldıktan sonra, sıcak bir ortam da karışım köpük haline gelene kadar yarım saat bekletilir. İlk olarak karışımı uygulamaya saç diplerinden başladıktan sonra tarak yardımı ile saç uçlarına doğru işleme devam edilir. Tüm saçınıza uyguladığınıza emin olun. Daha sonra saçınızı havlu yardımı ile sararak 40 dakika boyunca bekletilir. Bekleme süreniz dolduğunda ılık saçınızı bol su ile durulayın. Ilık su olmasına özen gösteriniz. Maskenin saçınızdan iyice arındığını kontrol ediniz.Bu maskeyi haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz. Saç bakım maskeniz bitmiştir. Canlı ve sağlıklı saçlarınıza merhaba diyin.
Maske saç parlaklığına iyi geldiği gibi saç dökülmelerine de oldukça faydası vardır. Saç dökülme probleminiz için uygulayacaksanız 10 gün boyunca aralıksız bu işlemi devam ettirebilirsiniz.
3. Kuru Saçlar İçin Nem Veren Maya Maskesi
Maya içerdiği biyotin maddesi ile saçlarda suyun kalmasını sağlıyor. Bu sayede saçlarınız hiç kurumuyor ve daima nemli kalıyor.
Malzemeler:
  • 1 paket yaş maya
  • Yağlı kefir
Hazırlanışı:
Bir kap içerisine yaş mayayı koyduktan sonra, karışım macun kıvamına gelene kadar kefir eklenir. Malzemeler homojen kıvama gelene kadar karıştırılır. Karışım hazır olduktan sonra önce saç diplerinden başlayarak saç uçlarına kadar uygulanır. Daha sonrasında saçınızı bir havlu ile sararak, maskenizin saçınıza daha iyi kaynaşmasını sağlayın. Saçın tamamına uygulandıktan sonra 1 saat bekletilmelidir. Bekleme süreniz dolduktan sonra ılık su ile saçlarınızı durulayın. Bu maskeyi haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz. Maske uygulamanız bitti. Artık kuru saçlara elveda, canlı ve nemli saçlara merhaba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder