14 Ağustos 2020 Cuma

Kekik Yağının Faydaları


Günümüzde kullandığımız birçok gıdanın yüzyıllar öncesinde çeşitli alanlarda fayda sağlamak için kullanıldığı bilinir. Bu ürünlerden biri de kekiktir. Kekik Mısırlılar tarafından ölülerini mumyalamak üzere kullanıldığı esnada parfüm niteliğinde kullanılmıştır. Keskin olan güzel ve doğal kokusuyla birlikte birçok kozmetik alanında da kekik kullanılır. Birçok kullanım alanında kekik sıklıkla kullanılmış ve neredeyse ağzımızı açık bırakacak faydalarını da başka alanlarda da göstermiştir.
Kekik Yağının Faydaları Nelerdir?
1. Kansere Karşı Savaşır
İçerdiği vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan kekik yağı  son zamanlarda yapılan araştırmalara birlikte kansere karşı bir kalkan etkisi yaratmıştır. İçeriğinin zenginliğiyle birlikte kanser hücrelerinin zamanla küçülmesine ve kontrolsüzce büyüyen kanser hücrelerini de kontrol altına amaya yarar. Kişi kanser hastalığına yakalanmadan önce kekik kullandığı takdirde bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kansere yakalanma riskini azaltabilir.
2. İltihaplı Yaralarda Kullanılır
Antimikrobiyal etkisi bulunan kekik yağı iltihaplanmış deri yüzeyindeki tüm açık yaralar dahil olmak üzere iyileştirir. Eğer kişi herhangi bir alanında iltihaplı bir yarayla karşı karşıya kalırsa kekik yağı kişinin yarasını en kısa sürede kurutacak ve bir süre sonra iyileştirerek derideki onarımı hızlandırarak sizlere pürüzsüz bir cilt verecektir. Özellikle sıklıkla eve yaralanarak gelen küçük çocuklarınızın yaralarına en etkili doğal çözüm kekik yağı olacaktır.
3. Bel Ağrılarına İyi Gelir
Neredeyse herkesin sıklıkla şikayetçi olduğu bel ağrıları genelde ağır yük kaldırmaktan kaynaklanıyor. Bunun haricinde eğer disklerinizde ağır bir travma yok ise ve yine de bel ağrıları yaşıyorsanız kekik yağı imdadınıza koşacaktır. Yemeklerden önce bir yemek kaşığı kekik yağını bir yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte karıştırıp tükettiğiniz takdirde anında oluşan rahatlamayı hissedeceksiniz. Sadece ağrı kesici etkisi yoktur Aynı zamanda bir süre sonra düzenli kullanımlarda bel ağrısı sorununuzu kökten çözecek ve sizlere de rahat hareket etmek kalacaktır. Şiddetli bel ağrıları için de bu yöntem geçerli olabilir.
4. Derideki Onarımı Hızlandırır
Yaralarınız bir türlü iyileşmiyor ya da iyileşirken deride iz bırakıyorsa iyileşme döneminden itibaren kullanacağınız kekik yağı ile bilikte bu yaraları geçirebilirsiniz. Aynı zamanda sizlerde iz bırakmaksızın iyileşen yaraların bulunduğu yüzeyde hızlı bir onarım sağlayarak derinizin eskisinden daha sağlıklı olabildiğini de görebilirsiniz.
5. Sinüzit ve Bademcik İltihabına İyi Gelir
Özellikle kış aylarında bir hayli fazlaca yaşanan bademcik iltihabı ve sinüzit sorunları kimi zaman kişiyi sosyal hayatından bile mahrum bırakabiliyor. Çeşitli ilaçlar bu soruna yönelik kullanılsa da bunlar geçici olduğu için bu sorun kendi sürekli tekrarlıyor. Ancak kekik yağı içerdiği antibiyotik etkisiyle birlikte sinüzit ve bademcik iltihaplarını bir an önce kurutur ve bu şekilde kişinin tedavisi başlamış olur. Düzenli kullanımda hastalıkların geçme ihtimali vardır.
6. İdrar Söktürücü Özelliği Vardır
İdrar yollarında bulunan enfeksiyon eğer müdahale edilmezse vücudun hayati organlarına zarar verebilme olasılığı artar. Bu nedenden dolayı olabildiğince doğal ama etkili yöntemlerle bu duruma müdahale edilmesi gerekilir. Böyle denilince ilk akla gelen elbette kekik yağı olacaktır. kişi eğer idrar yollarında enfeksiyon sorunu yaşıyorsa ve bununla beraber oldukça az bir şekilde idrarını yapıyor fakat her zaman tuvaleti varmış gibi hissediyorsa kekik yağını suyla seyrelterek kullandığı takdirde etkisin oldukça kısa bir süre içerisinde görecektir.
7. Kemik Ağrılarına İyi Gelir
Yaşlılar başta olmak üzere gençlerin de sıklıkla yaşadığı kemik ağrılarına en doğal çözüm yine kekik yağıdır. Eğer sizlerde kemik ağrıları sorunu yaşıyorsanız ağrı duyduğunuz bölgeye kekik yağıyla yapacağınız hafifi bir masaj ağrılarınızın dinmesine yardımcı olarak sizleri rahatlatacaktır.
8. Adet Ağrılarına İyi Gelir
Kadınlar üzerindeki etkileriyle birlikte oldukça şok eden durumları yaşatan yine kekik yağıdır. Eğer kişi adet dönemlerinde oldukça fazla ağrı ve sancı çekiyor ve bununla beraber adetini de düzensiz oluyorsa kekik yağının düzenli kullanımıyla birlikte kişi bu rahatsızlığına son verebilecektir. Yumurta döngüsünü de düzene soka kekik yağını kürlerinizde kullanabilirsiniz.
9. Sivilceleri Geçirir
İltihap kurutucu özelliklerinin bulunması nedeniyle özellikle ergenlik döneminde çıkan iltihaplı sivilcelere karşı bire birdir. Kekik yağını düzenli olarak kullanırsanız kısa bir dönem içerisinde cildinizin ne kadar pürüzsüz olduğunu göreceksiniz. Uygulamadan önce yüzün temiz olduğundan emin olun
10. Mide Ağrılarını Geçirir
Midede oluşan hazımsızlıkların giderilmesinde yardımcı olan kekik yağı yemeklerden önce tüketildiği takdirde kişinin ağrısız bir şekilde hazımsızlık sorunu yaşatmadan geçirir.
Kekik Yağının Kullanımı
Her yağda olduğu gibi kekik yağının da düzenli olarak kullanılması sonucunda mucizevi etkileri vardır. Kekik yağı doğru uygulanırsa kişideki etkileri hızla gözlemlenecektir. Kekik yağını eğer deri üzerinde herhangi bir alana uygulamak istiyorsanız öncelikle derinin temiz olduğundan emin olun ve daha sonra hafifi masaj yaparak kekik yağını seyreltmeden kullanabilirsiniz. Bunun haricinde eğer kişi iç hastalıklarına yönelik bir şekilde kullanmak istiyorsa bir bardak suyun içerisine bir yemek kaşığı kekik yağı ekleyerek kullanabilir. Bu şekilde kişinin içimi kolaylaşacaktır.
Kekik Yağı Nasıl Elde Edilir?
Kekik yağını elde edebilmek için öncelikle özel iklim şartlarına sahip dağlarda kekikler dikilir. Daha sonrasında bu kekikler mevsimince toplandıktan sonra bir süre kurumaya bırakılır. Ancak bu kuruma işlemine hem kekik yaprakları hem de sapları aynı anda ayrıştırılmadan kurutulur. Daha sonrasında nemsiz bir ortamda kuruması sağlanan kekikleri bir kap içerisinde bulunan doğal sızma zeytinyağının içerisine koyulması gerekilir. Bu işlemin ardından bu kabın ağzı sıkıca kapatılır. Bu şekilde ağzı açılmadan en az bir ay kadar bekletilir. Bu şekilde açılmamasının nedeni ise kekiğin içerisinde bulunan asitlerin ortama yayılıp etkisini kaybedeceğindendir. Bu hususa dikkat edilmesi gerekilir. Bir ay sonunda açılan kapta bulunan yağ artık zeytin yağı değil kekik yağıdır. Özütünü yağa aktaran kekik yağı artık kullanıma hazırdır.
Kekik Yağının Zararları
Kekik yağı oldukça güçlü bir aromaya ve yapıya sahiptir. Bu nedenden dolayı da özellikle hamile kadınların bu yağı kullanmadan önce mutlaka uzman bir doktora danışmaları gerekir. Aksi halde vücutta bazı hassasiyetler oluşabilir. Eğer kişinin teni oldukça hassas ise kekik yağını kullanmadan önce ciltlerinin herhangi küçük bir alanında bu yağı kullanmaları ve etkilerini gözlemlenmesi gerekilir. Eğer kızarıklık sorunu oluşmuyorsa bu yağı kullanabilir. Kızarıklığa da neden olabilecek kekik yağını kekiğe karşı alerjisi olan kişilerin kullanmaması önerilir. Kan pıhtılaşmayı önleyecek olan ilaçların yanında kullanılacak olan kekik yağına kişinin dikkat etmesi gerekecektir. Hatta bu ilacın alındığı dönem boyunca kekik yağının kullanılmaması gerekilir. Çünkü ilaç etkileşimiyle birlikte ilacın özelliğini artırarak kişinin başka sorunlar yaşamasına neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder