10 Ağustos 2020 Pazartesi

Ev Yapımı Cips Tarifi


Ev yapımı cips, marketlerde satılan cipslerden daha lezzetli ve daha sağlıklı olur. Cips hazırlanırken içerisine katacağınız malzemeler ile lezzetini siz ayarlarsınız. Ev yapımı cipslerin diğerlerine göre daha sağlıklı olmasının nedeni, içerisinde yabancı madde ve koruyucu madde içermiyor olması. Ev yapımı cipsin hazırlanması kolaydır ve yaklaşık 25-30 dakika arasında hazırlanabilir.
Ev Yapımı Cips Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
  • 2 tane ince kabuklu patates
  • Yıkama suyu için bir miktar sirke
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı:
  1. Patatesleri iyice yıkayın ve ince ince dilimleyin.
  2. Derin bir kaseye patatesleri koyun ve su ekleyin.
  3. Suyun içerisine sirke ve tuz ekleyerek, dilimlenen patatesleri iyice yıkayın.
  4. Patateslerin suyunu süzerek yıkayın ve havlu kağıt ile kurutun.
  5. Patatesler üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  6. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dilim patatesleri yan yana dizin.
  7. Daha önce 175 derecede ısıtılan fırında, patatesleri 15 dakika kadar pişirin.
  8. 15 dakika sonra patatesleri fırından alın ve ters çevirin.
  9. Patateslerin her tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
Patates Nelere İyi Gelir?

Patates, içerdiği besin maddeleri sayesinde bir çok açıdan fayda sağlar. Özellikle cilt sağlığı için yaygın olarak kullanılır. Cilt bakım ürünleri ile cilt maskelerinde bol miktarda patates kullanılır. Patatesin kullanılmasının en büyük nedeni, içerisinde barındırdığı bol miktarda C vitamini. Bunun dışında sindirim sistemi ve saç sağlığı için de patates kullanılır.
Patates cilt sağlığına iyi gelir: Patates, göz etrafında oluşan mor halkaların giderilmesinde kullanılır. Gözlerin etrafında bulunan siyah halkalar için de patates kullanılır. Bunun için gözler kapatıldıktan sonra üstüne kağıt mendil koyulur. Kağıt mendil üzerine de patatesler konur ve 15-20 dakika kadar bekletilir. Sürenin sonunda ılık su ile yüz iyice yıkanır. Uygulanacak olan bu yöntem, gözlerin etrafında oluşan siyah halkaların ortadan kaldırılmasında etkin rol oynar.
Patates kilo vermek için yararlı: Patates sanılanın aksine kilo vermede yardımcı olur. Uzun süre tokluk hissi sağlayarak, kilo verme noktasında etkili olur.
Sindirim sistemi için yararlı: Patates, sindirilmesi zor olan bir besin kaynağı değil. Patates tüketimi sindirim sistemini yormaz. Bunun dışında mide sağlığı için önemli olan asit seviyesinin dengelenmesinde etkili olur.
Patates bağırsak sağlığını korur: Sindirim sistemini koruyan patates, bağırsak hareketlerini arttırır. Şişkinlik ve kabızlık sorununu giderir.
Strese karşı etkili: Hücrelerin sağlığı için hayati derecede önemi bulunan B6 vitamini, patates içerisinde bol miktarda bulunur. Düzenli olarak patates tüketimi sonrasında stres kaynaklı sorunlar azalma gösterir.
Kırışıklıklar ve siyah lekeleri giderir: Patates, cilt üzerinde meydana gelen kırışıklıklar ve siyah noktaların giderilmesini sağlar. Kırışıklıklarının giderilmesi dışında cilt için doğal yumuşaklık sunar. Ciltteki siyah lekelerden kurtulmak için, blenderde iyice öğütülen patates 5 dakika boyunca cilde uygulanmalı. Ardından ılık su ile cilt yıkanmalı. Bu uygulamanın cilt üzerinde tam olarak etkisini gösterebilmesi için 20 gün boyunca düzenli olarak yapılması gerekir.
Enerji verir: Patates, tam bir enerji deposu konumunda. İçinde yoğun miktarda mineral ve vitamin bulunur. C vitamini açısından da çok zengin olan patates, potasyum ve B vitamini açısından da oldukça zengin. Bu da patatesin enerji vermesini sağlar.
Kardiyovasküler hastalıklar için etkili: Patates protein, kalsiyum, vitamin, C vitamini ve B vitamini açısından zengin. Bu özelliği dolayısıyla da kalp hastalıklarında ve kan basıncı sorunlarının giderilmesinde kullanılır. Bunlar dışında kötü kolesterol seviyesinin dengede tutulmasını da sağlar.
Patates bunlar dışında soğuk algınlığı tedavisinde, mide ülseri tedavisinde, kan şekerinin dengelenmesinde ve zihin sağlığı için de kullanılır.
Zeytinyağı Nelere İyi Gelir?

Zeytinyağı E ve K vitaminleri açısından zengin. İçerisinde demir, potasyum, sodyum ve kalsiyum bulunur. Cilt sağlığı ve saç sağlığına iyi gelen zeytinyağı, sindirim sistemi sağlığının korunmasında da etkili.
Sindirim sistemine yararlı: Zeytinyağı, bağırsak hareketlerinin artmasını sağlar. Kabızlık ve basur için anlık olarak çözümler sağlar. Sindirimi kolaylaştırır ve barındırdığı antioksidan özelliği sayesinde de bağırsak temizliğinde yardımcı rol oynar.
Diyabete iyi gelir: Zeytinyağı, kan şekeri seviyesinin azalmasını sağlar. Vücutta insülin görevi görür.
Kemik sağlığını korur: Zeytinyağı kireçlenme için gerekli olan kalsiyum emilimini teşvik eder. Kemiklerin esnemesini sağlar ve kırılganlık oranını azaltmaya yardımcı olur. Bu özelliği ile de romatoid artrit ve osteoropoz gibi ciddi kemik bozukluklarının ortaya çıkmasını engeller.
Karaciğeri korur: Zeytinyağı çok etkili antioksidan özelliği taşır. Bu özelliği sayesinde genel olarak serbest radikaller tarafından vücuda verilen zararı azaltır, karaciğer sağlığına katkıda bulunur. Temizleme merkezi olan karaciğerin, toksinlerden zarar görmesini engeller.
Kilo kaybını kolaylaştırır: Kilo konusunda kolaylık sağlamasının nedeni, bağırsakların hareketini teşvik eder. Sindirim ve hazmı kolaylaştırır. Dışkının kolay olarak bünyeden atılmasında yardımcıdır. Bu özelliği sayesinde de kilo vermeye teşvik eder. Özellikle bağırsakların hareketsiz kalması kilo almak için meyillidir. Bunu ortadan kaldıran zeytinyağı, kilo verilmesini kolay hale getirir.
Zeytinyağı, pek çok açıdan vücut sağlığı için iyi gelir ancak aşırı tüketilmemesi gerekir. Aşırı şekilde tüketimi sindirim sistemine yarardan çok zarar sağlar. Bu nedenle de zeytinyağı, düzenli olarak ama az miktarda tüketilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder