3 Ağustos 2020 Pazartesi

Evde BB Krem Yapımı


Blemish balm kelimesinden gelen BB kremi, kusurları kapatıcı, lekeleri giderici bir krem olarak bilinir. BB kremi kullanıldığı zaman anında cildin renk tonu düzenlenir, tüm kusurlar kapanır, cilde doğal, taze bir görünüm kazandırır, cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korur. BB krem bir tür nemlendirici olarak da düşünülebilir. Bu krem makyaj öncesi astar olarak kulllanılabileceği gibi, günlük yapılan makyajlarda da kullanılabilinir. Ayrıca BB krem, özellikle yaz aylarında sıcaklar ile birlikte fondöten kadar ağır durmadığı için daha çok tercih edilebilir. En güzel tarafı ise bu kadar güzel bir kremi evde kendi malzemelerinizle kolayca hazırlanabilecek olmasıdır. Bunun yanında evde kullanılmadan duran fondötenler de değerlenmiş olur.
BB kremlerin iki çeşidi vardır. Bunlardan ilki 3 etkili olanıdır. Bu krem, güneş koruyucu, fondöten ve nemlendirici içerir. Diğer 5 etkili olan BB krem ise, güneş koruyucu, fondöten, nemlendirici, pudra ve makyaj bazı içerir. Şimdi bu 2 bb kremin evde nasıl hazırlandığına bakalım.
1. 5 Etkili BB Krem Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
  • Kendi cilt tonunuzun 2 ton koyusu likit fondöten,
  • Cilt tipine uygun nemlendirici krem,
  • Makyaj bazı,
  • Toz transparan pudra,
  • Yüz için güneş koruyucu krem
Hazırlanışı:
Yaklaşık olarak 3 çay kaşığı nemlendirici ile 1 çay kaşığı güneş koruyucu krem, 1 çay kaşığı makyaj bazı, yarım çay kaşığı toz transparan pudrayı önce homojen şekilde plastik bir çubuk ya da kaşık yardımı ile karıştırılır. BB kremin rengi ortaya çıkmaya başladığında isetenilen renge ulaşana dek fondöten ilave edilir. Burada tercih kişiye kalmıştır. Kremin rengi istenen tona ulaştığına bb krem kullanılmaya hazırdır.
2. 3 Etkili BB Krem Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
  • Cilt tonunun 2 renk koyusu fondöten,
  • Cilt tipine uygun nemlendirici,
  • Yüz için koruyucu krem.
Hazırlanışı:
3 çay kaşığı nemlendiricinin içine 1 çay kaşığı güneş koruyucu krem eklenir ve karıştırılır. Bb kremin rengi fondöten eklenerek istenilen tonda ayarlanır. Bu yüzden fondöten önce az eklenir sonra yavaş yavaş ilave edilir. İkinci bb krem de kullanıma hazırdır.
Notlar:
Ev yapımı bb krem hazırlarken, isteğe bağlı olarak içine biraz da primer makyaj malzemesi de eklenebilir. Bu sayede bb krem daha uzun süre dayanıklılığını kaybetmez.
BB kremin içine koyulan fondötenin daha koyu olmasının sebebi, nemlendirici ile karıştığında daha açık bir rengin elde edileceğindendir. O yüzden normalden kullanılan fondötenin biraz daha koyusu tercih edilir.
BB krem yapılırken, çok fazla nemlendirici kullanmak önerilmez. Çünkü, fazla miktarda nemlendirici BB kremin, yapış yapış ve normalden daha yoğun bir kıvama gelmesine neden olur.
BB kremin rengi genelde sütlü kahve tonlarında oluyor. Rengi tuttu ise büyük ölçüde BB krem olmuş demektir. Kremi yaptıktan sonra biraz bekletip sonrasında kullanmak daha iyi sonuç verir. Böylece krem daha da özdeşmiş olur.
3. Bitkisel BB Krem Nasıl Yapılır?
Üstte verdiğimiz tarifin yanında, tamamen bitkisel bir tercih yapmak isteyenlerde olabilir. Temin edilecek ürünlerle bu organik bb kremi de elde etmek mümkündür. Diğer BB kreminin de tarifi şöyledir:
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı,
  • 1 yemek kaşığı jojoba yağı,
  • 1 yemek kaşığı organik aloe vera jeli,
  • 1 çay kaşığı toz tarçın,
  • 1 çay kaşığı kakao tozu,
  • 1 çay kaşığı pırıltılı naturel yağ(isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Öncelikle hindistan cevizi yağı benmari usulü ısıtılmaya başlanır. Likit kıvamına gelene dek işleme devam edilir. Sonrasında ürünü hazırlayacağımız boş ve temiz bir krem kabına yağımız alınır. Sırasıyla kaba aloe vera jeli, jojoba yağı eklenip karıştırılmaya başlanır. Sonra tarçın ve kakao eklenir. Kakaonun miktarı isteğe göre azaltılıp fazlalaşabilir. Bu sebeple kakao karışımımıza yavaş yavaş eklenmeli,  arada renk koyuluğu kontrol edilmelidir. İsteğe bağlı olarak kremimizin içerisine esans olarak yağımız da eklenir. Bunu kullanmak istemezseniz , seveceğiniz bir esanstan 1 ya da 2 damla kullanabilirsiniz. Tüm bu işlemlerin sonucunda ev yapımı bitkisel bb kremimiz kullanıma hazırdır. Dikkat edilecek en önemli husus, alerjik reaksiyon riskine karşı krem öncelikle küçük bir parça el bileğinde denenmelidir. Böylece yüzümüz olası sıkıntılardan korunmuş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder