30 Ağustos 2020 Pazar

Salatalık Peelingi Nedir?



İnsanlar cilt bakımı için daha çok kozmetik ürünler kullanmayı tercih eder. Bazı insanlar ise doğal ürünler kullanarak hem cildin ihtiyacı olan vitamin ve minerali sağlar hem de cildine katkısız bir bakım yapar. Doğal malzemelerle cildine bakım yapmak isteyen çoğu insan ilk olarak salatalığı tercih eder. Çünkü salatalığın içerisinde bulunan vitamin ve mineralleri dışarıdan takviye ederek, cilde sunar.
Salatalık Peelingi Nasıl Yapılır?
Salatalık insan vücudu için çok fayda sağlayan bir besin. Salatalık ile hem vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminleri sağlayabilirsiniz hem de cilt bakımınızı doğal yollarla yaparsınız. Salatalığı cilt sorununuza göre maske ya da peeling şeklinde yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet salatalık
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
İlk olarak kabın içerisine salatalığı rendeleyin ve üzerine yumurta akını, taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Bütün bu malzemeleri iyice karıştırın ve ardından cildinize 2 dakika boyunca masaj yaparak sürün. Cildinizde salatalık peelingi 15 dakika boyunca kalsın. Bu süre sonunda cildinizi temizleyebilirsiniz. Haftada 3 ya da 4 kere salatalık peelingini uygulayabilirsiniz. Özellikle kırışıklıkları gidermek için hazırladığımız salatalık peelingini düzenli olarak kullandığınız zaman etkili olur. Yaşlanma belirtilerinden olan kırışıklıkların zamanla azalmasını sağlar.
Çilek ve Salatalık İle Peeling Tarifi
Malzemeler:
  • 6 adet çilek
  • Yarım salatalık
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine çilekleri alın ve çatalla çileği ezin. Farklı bir kapta ise salatalıkları rendeleyin. Ardından tüm bu malzemeleri bir kabın içerisinde toplayarak iyice karıştırın. Bu karışımdan macun kıvamı elde edinceye kadar karıştırın. Peeling macun kıvamına gelince cildinize bir pamukla ya da yumuşak bir cilt fırçası ile uygulayın. Peelingi boynunuza da sürebilirsiniz. Çileğin içerisinde bulunan asit göz çevresine zarar verebileceği için bu kısımlara sürmeyin. Peelingi cildinizde 25 dakika kadar beklettikten sonra bol su ile yıkayın. Salatalık peelingini haftada 2 kere olmak üzere sürekli yapın. Bir ay gibi kısa bir süre sonra cildinizdeki etkilerini görürsünüz. Salatalık yaşlılık belirtilerinden olan kırışıklıkları azaltır ve cildinizin daha genç görünmesine yardımcı olur.
Limon Suyu İle Salatalık Peelingi Tarifi
Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Yarım salatalık
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri bir kasenin içerisine alarak, iyice karıştırın. Biraz katı bir halde olan salatalık peelingini elinize alarak, cildinize sürün. Salatalık peelingini cildinize ovalama şeklindeki hareketlerle uygulayın. İçerisinde cildinizi tahriş edici herhangi bir malzeme olmadığı için bastırarak sürmenizde bir sakınca yok. Salatalık peelingini 2 dakika gibi bir sürede uygulayın. Boyun ve dekolte bölgesine uygulayabilirsiniz. Bu peeling cildinizde 15 dakika kadar kalsın. Bu süre sonunda cildinizi bol su ile yıkayabilirsiniz. Peelingin içerisinde bulunan tuz sayesinde siyah noktalar kaybolur ve cilt ölü deriden arınır. Zeytinyağı ve süt ile cildinizin ihtiyaç duyduğu nem takviyesi yapılır. Peelingin malzemelerinden olan limon da cildinizin yağ oranını dengeler ve renk tonunu eşitler. Salatalık peelingini haftada 3 ya da 4 kere uygulayabilirsiniz.
Kuru Ciltler İçin Salatalık Peelingi Tarifi
Kuru cilde sahipseniz, mutlaka her gün cildinizi nemlendirmeniz gerekir. Bunun için doğal malzemelerden hazırlanan, peelingleri cildinize uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım salatalık
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı badem yağı
Hazırlanışı:
Bir kasenin içerisine yarım salatalığı rendeleyin ve içerisine diğer tüm malzemeleri ilave edin. Bütün malzemeleri iyice karıştırın ve cildinize uygulayın. Bu peelingi cildinize masaj yaparak sürün. Cildinizde 15 dakika beklettikten sonra bol su ile temizleyin. Kuru ciltleri nemlendirmek için uygulamanız gereken salatalık peelingini haftada 3 ya da 4 kere yapmanız yeterli olur. Düzenli olarak salatalık peelingi yaptığınız zaman cildinizin ihtiyacı olan nem oranı takviyesini yapar ve cildinizin nemli kalmasını sağlar. Ayrıca cildinizin daha yumuşak olmasına yardımcı olur.
Siyah Noktalar İçin Salatalık Peelingi Tarifi

Siyah noktalar daha çok yağlı bir cilde sahip olan kişilerin ortak cilt problemi. Yağlı ciltlerin her gün temizlenmesi gerekir ve gözeneklerin açılması gerekir. Yağlı ciltlerde kir çok fazla birikerek siyah nokta oluşumuna zemin hazırlar. Siyah noktalardan kurtulmak için salatalık peelingini düzenli olarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım salatalık
  • 1 yumurta akı
Hazırlanışı:
Yumurta akını bir kaba alın ve iyice çırpın. Başka bir kapta salatalığı rendeleyin. Daha sonra tüm malzemeleri karıştırın ve iyice çırpın. Bu peelingi 2 dakika süresince cildinize masaj yaparak uygulayın. Salatalık peelingini özellikle siyah noktaların daha çok olduğu alanlara sürün. Salatalık peelingi 15 dakika boyunca cildinizde kalsın ve iyice nemini bıraksın. Bu süre sonrasında cildinizi iyice yıkayın. Siyah noktalardan kurtulmak için uygulayacağınız salatalık peelingini haftada 3 ya da 4 kere kullanabilirsiniz. İlk kullanımdan itibaren cildinizden siyah noktalar kaybolur ve siyah nokta oluşumu daha geç olur.
Salatalık Peelinginin Faydaları
Salatalığın içerisinde çok sayıda vitamin ve mineral bulunur. Bu nedenle cilde çok fazla yarar sağlar. Salatalığı hem maske olarak hem de peeling olarak tüm cilt bakımınızda kullanabilirsiniz.
  • Salatalık peelingi cildinizin gün içerisinde kaybettiği nemi geri kazanmasını sağlar. Cildi uzun süre nemlendirir ve yumuşamasını sağlar.
  • Cildinizi ölü deriden arındırır ve tıkanan gözenekleri açar. Bu sayede siyah noktalardan da kurtulmuş olursunuz. Siyah nokta oluşumunun daha uzun sürmesini sağlar.
  • Salatalığın içerisindeki vitaminler sayesinde ciltte oluşan kırışıklıkları yok eder. Cildi sarkmalara karşı koruyarak, toparlar.
Salatalık Peelingi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Salatalık peelingini cildinize uygularken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olabilir.
  • Eğer cildinizde yara ya da tahriş olmuş bir kısım varsa, peeling yapmayın. Çünkü peeling bir nevi cilt soyma işlemi demek. Cildiniz peelingle daha çok tahriş olabilir.
  • Cildinize peeling yapmadan önce mutlaka ön bir temizleme işlemi yapın. Eğer cildinizde makyaj varsa temizleyin.
Peelingi göz çevresini tahriş etmemesi için sürmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder