22 Ağustos 2020 Cumartesi

Kivi Maskesi Nedir?


Kivi Maskesi Nedir?
Herkes cildinin çok pürüzsüz, herhangi bir sorunu olmamasını ister ve bunun için gerekli bakımı yapar. Bazen kozmetik ürünlerle sağlanan cilt bakımı, bazen de doğal malzemelerle yapılan karışımlarla. Doğal malzemelerle yapılan karışımlardan biri, kivi maskesi.
Kivi Maskesi Nasıl Yapılır?
Çok önemli ve faydalı bir meyve olan kivi cilt sorunlarını çözüme kavuşturma konusunda çok başarılı. Özellikle kivinin içeriğinde yer alan C vitamini, cildin ihtiyacı olan vitamini ve minerali sağlar. Kivi cildi sivilcelerden korur, olgun yaşların en büyük sorunu olan kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur.
Malzemeler:
  • 1 adet ezilmiş kivi
  • 1 tatlı kaşığı doğal zeytinyağı ya da badem yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
İlk olarak bir kasenin içerisine ezilmiş olan kiviyi koyun ve üzerine diğer kalan tüm malzemeleri ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve bir macun kıvamı elde edin. Kivi maskesini daha sonra cildinize uygulayın. Gözaltına ve çevresine sürmenizde herhangi bir sakınca yok. Kivi maskesini 15 ya da 20 dakika boyunca cildinizde bekletin. Daha sonra soğuk suyla cildinizi temizleyin. Bu maskesi düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere uygulayabilirsiniz. Kivinin içeriğinde yer alan A,C ve E vitaminleri sayesinde cildin daha parlak görünmesine yardımcı olur. Cildi canlandırır.
Gözaltı Morlukları İçin Kivi Maskesi Tarifi
Gözaltı morlukları her insanı rahatsız eden bir görünüm. Bunu önlemek için kivi maskesi yapabilirsiniz. Kivi maskesi ile gözaltı morluklarınızdan kısa bir sürede kurtulabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet kivi
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
İlk olarak kiviyi bir kaba alın ve bir çatal yardımıyla iyice ezin. Daha sonra içerisine zeytinyağını ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve ardından cildinize uygulayın. Özellikle gözaltına daha çok uygulayın. Çünkü sorunun giderilmesi gereken yer gözaltı. Yaklaşık olarak 15 ya da 20 dakika boyunca cildinizde kivi maskesini bekletin. En son cildinizi soğuk suyla iyice temizleyin. Kivi maskesinin içeriğinde yer alan yağlar ve vitaminler sayesinde cildiniz hem olması gereken seviyedeki neme kavuşur hem de gözaltı morluklarınız yok olur.
Nemlendirici Kivi Maskesi
Nem ve yağ sorunu özellikle kuru ciltlerde olur. Ciltte pullanma, kızarıklık, daha hassas olma ve cildin elastikliğini kaybetmesi gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu tür kuru ciltlerde meydana gelen cilt sorunlarını azaltmak için kivi maskesi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 tane kivi
  • 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
İlk olarak kiviyi bir kaba alarak, ezin. İçerisine balı ilave edin ve macun kıvamı elde edinceye kadar karıştırın. Daha sonra önceden temizlenmiş olan cildinize kivi maskesini sürün. 15 ya da 20 dakika boyunca kivi maskesini cildinizde bekletin. Son aşama olarak cildinizi soğuk suyla durulayın. Bu maskesi düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere uygulayabilirsiniz. Eğer cildiniz daha kısa sürede nemini kaybediyorsa, daha kısa aralıklarla da kivi maskesini yapabilirsiniz. Düzenli olarak kivi maskesini uyguladığınızda cildiniz neme kavuşur ve daha uzun süre nemi cildinizde tutar.
Kırışıklıklara Karşı Kivi Maskesi
Olgun ciltlerin en büyük sorunu kırışıklığın ortaya çıkması ve bir süreden sonra daha belirgin bir hale gelmesi. Kırışıklıkların belirginliğini azaltmak için düzenli olarak kivi maskesi yapabilirsiniz. Kivinin içeriğinde yer alan birçok vitamin sayesinde cildinizdeki deformasyonun giderilmesine yardımcı olur.
Malzemeler:
  • 1 tane kivi
  • 1 tane yaş maya
Hazırlanışı:
İlk olarak yaş mayayı çatal yardımıyla iyice ezin. Daha sonra aynı ezme işlemini kivi için de uygulayın. Tüm malzemeler iyice ezildikten sonra bir kapta birleştirin. Malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra cildinize kivi maskesini uygulayın. Maskenin içerisinde yer alan yaş maya cildinizin daha gergin olmasına yardımcı olur. Kivi maskesini cildinizde yaklaşık 15 ya da 20 dakika boyunca bekletin. Belirtilen süre sonunda cildinizi iyice durulayın. Kivi maskeyi düzenli olarak cildinize uyguladığınızda cildinizdeki kırışıklıkların belirginliği azalır.
Cilt Lekeleri İçin Kivi Maskesi Tarifi
Genelde güneşin zararlı ışınları sonucunda ciltte lekeler oluşur. Cilt lekelerini gidermek için kivi maskesi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet kivi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine kiviyi alın ve bir çatalla ezin. Daha sonra içerisine limon suyunu ilave edin ve iyice karıştırın. Tüm malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra gözaltı ve göz çevresi hariç, cildinizin diğer kısımlarına uygulayın. Özellikle cilt lekelerinin daha yoğun olduğu kısma kivi maskesini sürün. Kivi maskesini cildinizde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin ve daha sonra cildinizi soğuk suyla durulayın. Maskenin içerisinde yer alan limon suyu hem cildinizi beyazlatır hem de cilt lekelerini yok eder. Bu maskesi düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere uygulayabilirsiniz. Cilt lekelerinden tamamen kurtuluncaya kadar düzenli olarak kivi maskesi yapabilirsiniz.
Cilt Gençleştirici Kivi Maskesi Tarifi
Cilt yaşın ilerlemesine bağlı olarak ciltte bazı deformasyonlar olur. Mesela cilt sarkar, kırışıklıklar oluşur. Bu tür cilt sorunlarını engellemek için düzenli olarak kivi maskesi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet kivi
  • 2 adet çilek
Hazırlanışı:
İlk olarak bir kabın içerisine kiviyi alın ve çatalla ezin. Ezme işlemini aynı şekilde çilek için de yapın. Daha sonra tüm malzemeleri bir kap içerisinde birleştirin ve macun kıvamı elde edinceye kadar karıştırın. Daha önceden temizlenmiş olan cildinize kivi maskesini sürün ve yaklaşık olarak 15 dakika boyunca bekletin. Bu süre sonunda cildinizi soğuk suyla durulayın. Kivi maskesini düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere tekrarlayabilirsiniz. Kivi maskesinin düzenli kullanımı sonucunda ciltteki deformasyonun giderilmesine yardımcı olur.
Siyah Nokta İçin Kivi Maskesi Tarifi
Ergenlik döneminden itibaren herkeste gözenekler daha belirgin hale gelir. Bu nedenle belirgin olan gözeneklere kir daha çabuk dolar ve siyah nokta oluşumuna zemin hazırlar. Siyah noktalardan kısa sürede kurtulmak için kivi maskesini düzenli olarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet kivi
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
İlk olarak bir kabın içerisinde kiviyi ezin ve içerisine yumurta sarısını ilave edin. Tüm bu malzemeleri iyice karıştırın ve cildinize sürün. Siyah noktaların daha yoğun olduğu kısımlara daha çok sürün. Yaklaşık 15 dakika cildinizde kivi maskesini bekletin. Süre sonunda cildinizi soğuk suyla temizleyin. Bu maskeyi düzenli olarak haftada 3 ya da 4 kere uygulayabilirsiniz. Bir süreden sonra siyah noktalardan kurtulursunuz.
Kivi Maskesi Nasıl Kullanılır?
Kivi maskesini cildinizin farklı sorunları için kullanabilirsiniz ancak kivi maskesini uygularken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bu noktalar,
  • İlk olarak kivi maskesini cildinize uygulamadan önce cildinizi iyice temizleyin. Cildinizin temiz ve gözeneklerin açık olması maskeden yüksek fayda elde etmenize yardımcı olur.
  • Kivi maskesini sadece gözaltı morlukları için kullandığınız zaman, gözaltına sürün. Onun haricinde göz ve göz çevresine uygulamayın.
  • Kivi maskesini düzenli bir şekilde kullandıktan sonra cilt sorunlarınıza fayda sağlarsınız. Maske uygulamasında devamlılık şart.
Kivi Maskesinin Faydaları
Kivinin içerisinde yer alan birçok vitamin sayesinde cildin yaşlanmasına ve kırışıklık olmasına neden olan serbest radikalleri önler. Bu sayede ciltte meydana gelen deformasyon onarılır.
  • Kivi maskesi aynı zamanda sivilceleri kurutan ve sivilce oluşumunu önleyen bir etkiye sahip.
  • Kivinin içeriğinde yer alan K vitamini sayesinde gözaltı morluklarını yok eder ve cilde parlaklık kazandırır.
Kivinin yapısında bulunan A vitamini ile cildi tüm zararlı etkilere karşı korur. Aynı zamanda cildi pürüzsüzleştirerek, yumuşak bir doku kazanmasına yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder