Malzemeler:
- 500gr. ince kıyılmış dana eti
- 1 orta boy soğan
- 1 kereviz
- 1 havuç
- 2 diş sarımsak
- Bir küçük dal kekik
- 175ml. kırmızı şarap
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tablet et suyu
- 200ml. domates püresi
- 1 konserve doğranmış domates
- 50gr. cherry domates
- 1 adet defne yaprağı
- 10gr. bitter çikolata
- 1/2 kırmızı doğranmış acı biber
- Süslemek için taze fesleğen ve parmesan
- 1 paket spagetti makarna
Hazırlanışı:
1. Havucu, soğanı ve kerevizi aynı
boyutlarda doğrayarak işe başlayın.
2. Daha sonra sarımsakları bıçağınızın arka kısmı ile
ezin ve ince ince dilimleyin.
3. Dilimledikten sonra sarımsakları biraz tuzlayın.
Bıçağınızın sırtı yardımıyla bu sarımsak ve tuz karışımını bir macun kıvamına
getirin.
4. Daha sonra, geniş bir tencereye bol miktarda
zeytinyağını ekleyin ve sarımsağı içine atın.
5. Altını kısık açtığınız tencerenin içine havuçları,
kerevizi ve soğanı atın ve yavaşça pişirin.
6. Daha sonra kıymanızı katın ve pişirmeye devam edin,
eğer fazla yağ açığa çıkarsa, bu fazla yağı alıp dökebilirsiniz.
7. Kırmızı şarabı ekleyin ve (dilerseniz eklemeyedebilirsiniz) uçmasını
bekleyin. Daha sonra konserve domatesi, domates püresini ve et suyu tabletini
(et suyu tabletini sıcak suda çözerek eklemek daha pratik olabilir)
ekleyin.
8. Karışım kaynayana kadar bekleyin ve birkaç adet
defne ve kekik yaprağını kaynayan karışıma ekleyin.
9. Sosu 1 buçuk – 2 saat pişmeye bırakın ama ağır
ateşte tutun ve kapağı da açık olsun.
10. Bu sırada makarnanızı dilediğiniz gibi pişirin.
11. Sosunuz piştikten sonra defne ve kekik yapraklarını
çıkartın.
12. Daha sonra rendelenmiş çikolatanızı ve doğranmış
acı biberinizi sosa katın.
12. Cherry domatesleri az miktarda zeytin yağıyla
ızgaralayın ve sosa ekleyin.
13. Makarnanızı taze fesleğen ve parmesan ile servis
edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder