19 Kasım 2020 Perşembe

İtalyan Usulü Bolonez Soslu Makarna


Malzemeler:
  • 500gr. ince kıyılmış dana eti
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kereviz
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Bir küçük dal kekik
  • 175ml. kırmızı şarap
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tablet et suyu
  • 200ml. domates püresi
  • 1 konserve doğranmış domates 
  • 50gr. cherry domates 
  • 1 adet defne yaprağı
  • 10gr. bitter çikolata
  • 1/2 kırmızı doğranmış acı biber
  • Süslemek için taze fesleğen ve parmesan
  • 1 paket spagetti makarna
Hazırlanışı:
1. Havucu, soğanı ve kerevizi aynı boyutlarda doğrayarak işe başlayın. 
2. Daha sonra sarımsakları bıçağınızın arka kısmı ile ezin ve ince ince dilimleyin.
3. Dilimledikten sonra sarımsakları biraz tuzlayın. Bıçağınızın sırtı yardımıyla bu sarımsak ve tuz karışımını bir macun kıvamına getirin.
4. Daha sonra, geniş bir tencereye bol miktarda zeytinyağını ekleyin ve sarımsağı içine atın.
5. Altını kısık açtığınız tencerenin içine havuçları, kerevizi ve soğanı atın ve yavaşça pişirin.
6. Daha sonra kıymanızı katın ve pişirmeye devam edin, eğer fazla yağ açığa çıkarsa, bu fazla yağı alıp dökebilirsiniz. 
 
7. Kırmızı şarabı ekleyin ve (dilerseniz eklemeyedebilirsiniz) uçmasını bekleyin. Daha sonra konserve domatesi, domates püresini ve et suyu tabletini (et suyu tabletini sıcak suda çözerek eklemek daha pratik olabilir) ekleyin. 
8. Karışım kaynayana kadar bekleyin ve birkaç adet defne ve kekik yaprağını kaynayan karışıma ekleyin. 
9. Sosu 1 buçuk – 2 saat pişmeye bırakın ama ağır ateşte tutun ve kapağı da açık olsun.
10. Bu sırada makarnanızı dilediğiniz gibi pişirin.
11. Sosunuz piştikten sonra defne ve kekik yapraklarını çıkartın. 
12. Daha sonra rendelenmiş çikolatanızı ve doğranmış acı biberinizi sosa katın.
12. Cherry domatesleri az miktarda zeytin yağıyla ızgaralayın ve sosa ekleyin.
13. Makarnanızı taze fesleğen ve parmesan ile servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder