Turşu Kavurması Nasıl Yapılır?
Geleneksel lezzetlerimizden birisidir turşu kavurması.
Fasulye turşusu kavurması en çok bilinenidir. Ancak diğer turşu türlerinden de
yapılabilir ( salatalık turşusu hariç olabilir çünkü öyle bir tarife
rastlamadık.) Oldukça pratiktir. Yapımı 15 dakikayı geçmez. Bu yemeği
yaparken en önemli püf noktası sirke ve tuzun iyice çıkmasını sağlamaktır. Bu
şekliye çok güzel bir konserve yemek gibi olmaktadır.
Turşu Kavurması Tarifi için Malzemeler:
Bir kase turşu ( Fasulye , Biber, Lahana Turşuları
gibi )
1 yemek kaşığı salça ( Ev salçası ise daha az konmalı )
1 adet kuru soğan
Yağ
1 yemek kaşığı salça ( Ev salçası ise daha az konmalı )
1 adet kuru soğan
Yağ
Turşu Kavurma Yapımı
Turşular kuşbaşı et boyutlarında doğranır.
Doğrandıktan sonra 10-15 dakika kadar ılık su içinde bekletilir ve ardından
süzülür. Bir tavaya yağ eklenir ve yağ ısındıktan sonra ince ince doğranmış soğanlar
tavaya eklenir ve soğanlar pembeleşince salça ilave edilir. Daha sonra iyice
süzülen doğranmış turşular eklenir ve 7-8 dakika kısık ateşte kavrulur.
Dilenirse pişme aşamasının son zamanlarında üzerine peynir rendelenebilir veya
maydanoz doğranabilir. Peynir veya maydanoz eklendikten sonra 2-3 dakika kadar
pişirilir. Altı kapatılarak sıcak yada soğuk servis yapılır.
Karadeniz usulü turşu kavurma
Malzemeler:
* 2-3 adet yemeklik incecik doğranmış kuru soğan
* Bir kase fasulye yada lahana turşusu
* 1 yemek kaşığı salça
*Yağ
* Bir kase sıcak su
* Tuz, pul biber
* 2-3 adet yemeklik incecik doğranmış kuru soğan
* Bir kase fasulye yada lahana turşusu
* 1 yemek kaşığı salça
*Yağ
* Bir kase sıcak su
* Tuz, pul biber
Karadeniz Usulü Turşu Kavurma Yapımı
Bir miktar ılık su içine turşular atılır ve 20
dakika kadar bekletilir. Bekleme esnasında soğanlar bir tavada pembeleşinceye
kadar kavrulur . Su içinde bekletilen turşular çıkarılarak soğuk su altında
iyice yıkanır ve süzülür. Ardından küçük küçük doğranarak soğanla birlikte
istenilen kıvama gelene kadar birlikte pişirilir. İsteğe göre pul biber
eklenerek servis edilir. Turşu kavurması en güzel mısır ekmeği ve ayran ile
tüketilmektedir.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder