12 Kasım 2020 Perşembe

Sivilce Giderici Mısır Unu Maskesi


Ciltte rastlanılan en sık sorun sivilcelerdir. Ergenlik döneminde çıkmaya başlayan bu sivilceler kişinin ergenlikten çıkmasına rağmen bazen devam edebiliyor. Her sivilcenin çıktığı bölge aslında bize bu sivilcenin neden çıktığı hakkında da ipucu veriyor.
Sivilceler için özellikle kimyasal ürünler çok sık kullanılıyor. Ancak bu cildin her ne kadar sivilce sorununu çözüyor gibi görünse de kimyasal ürünler genelde derinin daha da hassaslaşmasına ve devamında da başka cilt rahatsızlıklarıyla karşılaşmasına neden olabiliyor. Bunun üstesinden gelebilmek için sizlerle yazımızın devamın yer alan bir maske paylaştık. Oldukça az maliyetle yapabileceğiniz bu maske düzenli kullanımda kişinin memnun kalmasını sağlayacaktır
Mısır Ununun Sivilcelere Faydaları
Karadeniz’li kadınların ne kadar pürüzsüz bir cilde sahip olduğunu hepimiz farketmişizdir. Sadece pürüzsüzlük değil yanaklarındaki doğal canlılık ve parlaklık da aslında bize ipucu veriyor. Bu ipuçları bizi Karadeniz bölgesinde sıklıkla tüketilen mısıra götürüyor. Kültürleri gereği mısırı çokça tüketen ve neredeyse her yemeğinde içerisinde kullanan Karadeniz’liler genelde ekmeklerini bile mısır unundan yapar. Mısırlar toplandıktan sonra kurtuluyor ve daha sonrasında koçanlarından ayırarak bir değirmene götürülüyor. Bu değirmen işleminden sonra kısırlar mısır ununa dönüşerek sofralarda yerini alıyor. Mısırın içerisinde yer alan E vitamini cildin ihtiyacı olan tüm minerali ve faydası sağlar. Mısır unu sivilce problemi yaşayanlar için bulunmaz bir veli nimet olmaya da devam ediyor. E vitamini içeren mısır unu genelde cildin gergin görünmesine parlak görünmesine neden olarak sizlere pürüzsüz bir cilt vaad ediyor. Aynı zamanda ciltte oluşan yanıkların da ya da derin yaralarında kapanmasına yardımcı oluyor. Mısır unu bu yaralardan ve yanıklardan geri kalan izlerin de kısa süre sonra giderilmesinde büyük rol oynuyor.
Sivilce Giderici Mısır Unu Maskesi Nasıl Yapılır?
Sivilce için sıklıkla kullanılan doğal çözümlerden biri olan mısır unu maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça azdır. Bu maske sayesinde sivilceleriniz kısa sürede iltihapları kuruyacak ve geçecektir. Ancak sivilcelerin bu maskeyi uygulama sürecinde asla sıkılmaması gerekir.
Malzemeler:
  • bir kaşık mısır unu
  • bir kaşık kil
  • bir kaşık el kremi
Hazırlanışı:
  1. Bir kabın içerisine bir kaşık kadar mısır ununu ilave edin ve ardından yine kili dökün. Sonrasında da doğal bir nemlendiriciden bir miktar dökün.
  2. Bu üç malzemeyi birbirleriyle iyice karıştırın.
  3. Yoğun bir kıvamı olacağı için biraz da sulandırmanızda fayda olacaktır.
Sivilce Giderici Mısır Unu Maskesi Nasıl Kullanılır?
Sivilceler üzerinde kurutucu etkisi bulunan bu maskenin içerisinde bol miktarda E vitamini vardır. Vücutta E vitamini ciltte bulunan hücrelerin kendini yenilenmesine neden olur ve daha çabuk bir şekilde cilt kusurlarının kendini onarmasını sağlar. Bu şekilde hem cildiniz yenilenir hem de sivilcelerinizin giderek küçüldüğünü görebilirsiniz. Her maskede olduğu gibi bu maskede de bazı yararlı noktalar vardır. Bu maskeyi kişi bir fırça yardımıyla cildinin özellikle sivilceli bölgelerini sürmelidir. Daha sonrasında yaklaşık on dakika kadar da yüzünde bekletmelidir. Çünkü daha fazla bekletilmesi kilin verdiği bir hassasiyete neden olabilir. Daha sonra yüzü ılık suyla bolca yıkamalı ve bu şekilde haftada en az iki kez uygulanmalıdır. Bu uygulama sonucunda kişi yaklaşık bir ay sonra değişikliği gözleriyle görecek ve bir süre daha kullanacaktır. Ancak herhangi bir alerjiniz varsa kullanım öncesinde mutlaka bir doktora danışmanızda fayda olacaktır. Bunun haricinde alerjinizin olup olmadığı bilmiyorsanız cildinizin küçük bir bölümüne bu maskeyi uygulayabilir ve reaksiyonları bu şekilde görebilirsiniz. Bir de maskeyi yüzünüzden çıkardıktan sonra mümkün olduğunca cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyle nemlendirmeye de özen gösterin. Aksi halde cildinizdeki kuruluk derecesi artabilir bu da diğer sorunların oluşmasına neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder