15 Kasım 2020 Pazar

Ayva Çekirdeği Maskesi


Kış mevsiminin sürekli tüketilen meyvelerinden biri olan ayva lezzetli olduğu gibi sağlığa faydaları da saymakla bitmiyor. İçerdiği vitaminler, antioksidan bakımdan zenginliği faydalı meyveler arasında ilk sıralarda yer alır. Yediğiniz ayvanın çekirdeklerini kesinlikle atmayın, ayvanın kendisi kadar çekirdekleri de şifa deposu. Yağlı ciltler, sivilceler gibi birçok alanda ayva çekirdeği maskesinden yararlanılabilir.
Ayva Çekirdeği Maskesi Nedir?
Bitkisel kaynaklı maskeler hem sağlık için daha iyi hem de cebiniz için daha uygun olur. Yapımı kolay olan bitkisel maskeleri kolaylıkla elde elde edebilirsiniz. Bunlardan biri olan ayva çekirdeği maskesini bakım ürünü olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ayva çekirdeği maskesi sivilcelere, yağlı ciltlere, güneş lekelerine, saç bakımına olan faydaları saymakla bitmez. Ciltte oluşan iltihapları önler. Antioksidan bakımından zenginliği ile bakım ürünleri tercihi sırasında ilk sıralarda yer alır. Kuru ciltleri nemlendirir.
Ayva Çekirdeği Maskesi Kullanımı
Ayva çekirdeği maskesini cildimizde, yüzümüzde kullanabiliriz. Doğal bakım ürünü olan bu maske güneş lekelerine karşı cildimizi korur. Gün içerisinde dış etkenlerden vücudumuz kurur, zarar görür. Bunların sonucunda sivilce, tahriş gibi sorunlar ortaya çıkar. Bunları engellemek için ayva çekirdeği maskesini kullanmanızı tavsiye ederiz.
Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?
Kolaylıkla hazırlanabilen ayva çekirdeği maskesinin birçok çeşidi var. Ayva çekirdeği, su ve yardımcı birkaç ürün ile farklı maskeler yapabilirsiniz. Ayva çekirdeği maskesini hazırlarken malzemeleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Zaman almayan ve 5 dakikada hazırlanan maskeyi kısa süre içerisinde uygulayıp başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.
Cilt İçin Ayva Çekirdeği Maskesi
Ayva çekirdeği içinde bulundurduğu vitaminlerle cildi nemlendirir. Tam olarak bir şifa deposudur. Cilde faydalı olan ayva çekirdeği maskesini kolayca hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım su bardağı su ya da gül suyu
  • 10 gram ayva çekirdeği
  • Bir miktar bal
Hazırlanışı:
1. Bir kabın içerisine malzemeleri koyarak tahta kaşık yardımı ile jel haline gelene kadar iyice karıştırın. Maskenin daha başarılı sonuç vermesi için su yerine hakiki gül suyu kullanabilirsiniz. Hazırladığınız karışım jel haline geldiğinden emin olun.
2. Maskeyi cilde uygulamadan önce güzelce cildinizi temizleyin. Temizlenmiş cildinize maskeyi sürün.
3. Uygulama işlemi bittikten sonra 20 dakika bekleyin. Bekleme süresi dolduktan sonra cildinizi bol ılık su ile durulayın.
Bu maskeyi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz. Elde ettiğiniz jeli steril bir kapta saklayarak birkaç kez kullanabilirsiniz. Düzenli bir şekilde uyguladığınızda cildinizin zamanla düzeldiğini fark edeceksiniz.
Hazırlamış olduğunuz olduğunuz ayva çekirdeği maskesi yağlı cilt problemi olan bireylerin şikayetlerine çözüm olur. Ayva çekirdeği maskesi cildinizi yumuşatır ve pürüzsüz yapar.
Kuru Ciltler İçin Ayva Çekirdeği Maskesi
Kozmetik sektöründe sıkça kullanılan ayva çekirdeği kuru cilt problemine çözüm getiren şifa deposu bir maske. Bu maske ile cildinizin nem ihtiyacını giderebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı ayva çekirdeği
  • 250 ml gül suyu
  • 2 çay kaşığı badem yağı
Hazırlanışı:
1. Öncelikle bir kap içerisine 250 ml gül suyu içerisine ayva çekirdeklerini boşaltın.
2. Ayva çekirdeğinin içindeki vitamin, antioksidan gibi faydalı maddelerin gül suyuna geçmesi için bir gece kadar gül suyunda bekletin.
3. Ertesi gün akşamdan hazırladığınız karışımın içinden ayva çekirdeklerini süzün.
4. Geride kalan gül suyundan bir kaba 2 yemek kaşığı boşaltın.
5. Üzerine 2 çay kaşığı badem yağı ekleyerek iyice karıştırın.
6. Karışımı elde ettikten sonra masaj yaparak cildinize uygulayın. Uygulama işlemi bittikten sonra 20 dakika kadar bekleyin. Bekleme süresi bitiminde yüzünüzü ılık su durulayın.
Bu işlemi 1 ay da 2 kez tekrarlayarak cildinizin nemlendiğini fark edeceksiniz. Geriye kalan gül suyunu 1 haftayı geçmemek şartı ile buzdolabında saklayabilirsiniz.
Yağlı Ciltler için Ayva Çekirdeği Maskesi
Yağlı ciltler en çok şikayet edilen cilt problemleri arasında üst sıralarda yer alır. Ciltte biriken yağ ve doku artıkları gözeneklerin büyümesine sebep olur. Yağ bezelerinin yoğun olduğu bölgelerde gözenekler daha fazla genişler. Yağların neden olduğu geniş gözeneklerden ve yağlı cildinizden kurtulmak için ayva çekirdeği maskesini cildinize uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı toz ayva çekirdeği
  • 1 yumurta akı
Hazırlanışı:
1. Ayva çekirdeği tozu evinizde yoksa kaşığın tersi ile ayva çekirdeklerini güzelce ezerek toz haline getirebilirsiniz. İyice ezildiğinden emin olun çünkü ezilmeyen ayva çekirdekleri cildinize küçük çiziklerle zarar verebilir.
2. Bir kabın içine 1 yemek kaşığı ayva çekirdeği tozunu ve yumurta akını aldıktan sonra çırpıcı yardımı ile köpürene kadar karıştırın.
3. Çırpma işleminden sonra elde ettiğiniz karışımı cildinize nazik bir şekilde masaj yaparak uygulayın.
4. Uygulama işlemi bittikten sonra yumurta akı kuruyuncaya kadar ya da 30 dakika boyunca bekleyin. Bekleme süresi bitiminde yüzünüzü bol ılık su ile durulayın.
Maskeyi düzenli bir şekilde kullandığınızda yağlı cilt probleminin ve yağların sebep olduğu gözenek sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz.
Gözenekleri Temizlemek İçin Ayva Çekirdeği Maskesi
Cildinizin aşırı yağlanmasını engellemek ve yağların neden olduğu gözenekleri temizlemek için ayva çekirdeği maskesini cildinizde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı toz ayva çekirdeği
  • 1 tepeleme yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • 5-6 damla limon suyu
Hazırlanışı:
1. Elinizdeki malzemeleri bir kabın içinde iyice karıştırın.
2. Karışımı elde ettikten sonra yüzünüze elinizde yuvarlak hareketler ile masaj yaparak maskeyi yüzünüze uygulayın.
3. Uygulama işlemi bittikten sonra 20 dakika bekleyin. Bekleme süresi bitiminde yüzünüzü bol ılık su ile durulayın.
Sivilceler İçin Ayva Çekirdeği Maskesi
Sivilceler dış görünüşü bozduğu gibi ciltte kalıcı izlerde bırakabilir. Bunlara engel olmak için ayva çekirdeği maskesini cildinize deneyebilirsiniz. Maskeyi iki farklı şekilde cildinize uygulayabilirsiniz.
Sivilce Maskesi 1
2 yemek kaşığı ayva çekirdeğini suyun içine atarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ayva çekirdeklerini süzün. Hazırladığınız bu suyu sabahları ve akşamları yüz yıkama suyu olarak kullanabilirsiniz.
Sivilce Maskesi 2:
1 yemek kaşığı ayva çekirdeği tozu, papatya çayı ve sarı kantaron çayı maskenizi hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Öncelikle papatya ve sarı kantaron çayını demleyin. Çaylar soğuduktan sonra bir kabın içine 2 yemek kaşığı kadar alıp toz ayva çekirdeği ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Uygulama işleminden sonra 15 dakika kadar beklemeniz yeterli olur. Bekleme süresi bitiminde yüzünüzü bol ılık su ile durulayın.
Cilde Parlaklık Veren Ayva Çekirdeği Maskesi
Cildin parlak görünmesi için düzenli olarak bakım yapmak gerekir. Bakım ürünlerini tercih ederken kozmetik ürünlerin yanı sıra doğal bakım ürünleri tercih edilmeli. Bunlardan biri olan ayva çekirdeği maskesi.
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı toz ayva çekirdeği
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
1. Bir kabın içinde elinizdeki malzemeleri güzelce karıştırın.
2. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze uygulayın.
3. Uyguladıktan 10-15 dakika sonra yumurta sarısı kurumaya başlar. İyice kuruduğundan emin olunca yüzünüzü bol ılık su ile durulayın.
Ayva Çekirdeği Peelingi
Zamanla cildimizde kırışıklar, güneşin zararlı ışınları, lekeler, renk değişikleri gibi sorunlarla karşılaşabiliriz. Bunları engellemek ya da etkilerini azaltmak için ayva çekirdeği ile yapılan peeling yüzünüzü dış etkenlerden korur ve yaş ilerledikçe karşılaşılan cilt sorunlarını erteler.
Malzemeler:
  • 2 çay kaşığı ayva çekirdeği
  • 2 çay kaşığı zeytin yağı
Hazırlanışı:
Ayva çekirdeklerini az bir miktar ezerek zeytin yağı ile karıştırın. Parmak uçlarıyla yüze çok bastırmadan uygulayın.
Ayva Çekirdeği Kremi
Malzemeler:
  • Yarım kilo ayva çekirdeği
  • 1 bardak su
  • Kantaron yağı
Hazırlanışı:
1. Bir cezvenin içine malzemeleri ekleyin.
2. Ayva çekirdeklerini az bir şekilde haşlayıp bir şişeye koyun.
3. Şişeyi 5 gün dışarıda bekletin. 5 günün sonunda suyu gece yatmadan önce suyu yüzünüze sürüp kuruyana kadar bekleyin.
4. Kuruduktan sonra üzerine kantaron yağını sürün.
Hazırladığınız ayva çekirdeği kremi kırışıklıklara iyi gelir ve cildi sıkılaştırır. Bu kremi gece uygulamaya dikkat edin.
Ayva Çekirdeği Maskesinin Faydaları
  • Ayva çekirdeği maskesi güneşten gelen zararlı ışınlara karşı cildimizi korur.
  • Kuru olan cildin nem ihtiyacını karşılar.
  • Yağlı cilt sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olur.
  • Gözenekleri temizler ve genişlemesini engeller.
  • Parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar.
  • İltihap oluşmasını önler.
  • Sivilce diğer bir adıyla aknelerin azalmasına yardımcı olur.
Ayva Çekirdeği Maskesinin Zararları
Ayva çekirdeği maskesinin zararı yok. Sadece uygulanırken çekirdeklerin cildinizde küçük çizikler oluşmaması için çok fazla baskı uygulamayın. Peeling yaptığınızda ise güneşe çıkmamaya özen gösterin. Çünkü peeling sırasında yüzünüz hassaslaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder