4 kişilik
4 çorba kaşığı (60 ml) zeytinyağı
4 adet yaklaşık (800 gr) levrek filetosu
500 gr. Çeri domates, ikiye kesilmiş
4 çorba kaşığı (60 ml) beyaz şarap (ya da su)
½ bardak (125 ml) su
2 çorba kaşığı (30 ml) kapari
2 çorba kaşığı (30 ml) siyah zeytin, çekirdekleri
ayıklanmış, 2’ye bölünmüş
4 çorba kaşığı (60 ml) maydanoz, ince doğranmış
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Levrek filetoları tuz ve taze çekilmiş karabiber ile
tatlandırın.
2 çorba kaşığı zeytinyağını döküm tavada ısıtın.
Levrek filetoları tavaya alın. Her bir yüzünü ikişer dakika
mühürleyin.
Sarımsağı ilave edip bir dakika soteleyin.
Domates, kapari zeytini ilave edip kalan zeytinyağını
üzerine gezdirin. Karışımı tuz, karabiber ile tatlandırın. Su ve eğer
kullanıyorsanız beyaz şarabı ilave edip kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi
en kısık ayara getirin ve levrek pişene kadar 8-12 dakika kısık ateşte
tıklatın. Maydanozu ilave edip “Acqua Pazza”yı hemen servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder