10 Kasım 2020 Salı

Levrek “acqua pazza”




4 kişilik

4 çorba kaşığı (60 ml) zeytinyağı
4 adet yaklaşık (800 gr) levrek filetosu
500 gr. Çeri domates, ikiye kesilmiş
4 çorba kaşığı (60 ml) beyaz şarap (ya da su)
½ bardak (125 ml) su
2 çorba kaşığı (30 ml) kapari
2 çorba kaşığı (30 ml) siyah zeytin, çekirdekleri ayıklanmış, 2’ye bölünmüş
4 çorba kaşığı (60 ml) maydanoz, ince doğranmış
Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı
Levrek filetoları tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
2 çorba kaşığı zeytinyağını döküm tavada ısıtın.
Levrek filetoları tavaya alın. Her bir yüzünü ikişer dakika mühürleyin.
Sarımsağı ilave edip bir dakika soteleyin.
Domates, kapari zeytini ilave edip kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Karışımı tuz, karabiber ile tatlandırın. Su ve eğer kullanıyorsanız beyaz şarabı ilave edip kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi en kısık ayara getirin ve levrek pişene kadar 8-12 dakika kısık ateşte tıklatın. Maydanozu ilave edip “Acqua Pazza”yı hemen servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder