27 Kasım 2020 Cuma

Domates Maskesi


Günümüzde cilt sorunları için birçok yüz maskesi bulunuyor. Bunlar bazen doktor kontrolünde kullanılabildiği gibi bazı durumlarda da evde kolaylıkla hazırlanılabilir ve kullanılabilir. Bu doğal cilt maskelerinin malzemeleri kolay bulunabildiğinden dolayı herkes tarafından tercih edilebilir. Bu maskelerden birisi de domates ile yapılan maskedir. Biz de bu yazımızda domates maskesi ve yararları hakkında bilgi vereceğiz.
Evde kolaylıkla hazırlanan cilt maskeleri, cildin ihtiyacı olan minerallerin ve vitaminlerin karşılanmasını sağlar. Normal kozmetik ürünlerine göre daha uygun fiyatlı olduğundan dolayı birçok kişi tarafından tercih edilir. Domates maskesi de cilt sorunlarında sürekli kullanılan maskelerden birisidir. Sivilcelerden dolayı ciltte oluşan lekelerin yok edilmesinde ve cildin beyazlamasında kullanılır.
Domates, en yararlı sebzelerden birisidir. Sadece cilt sorunlarında değil diğer birçok sağlık sorununda tüketilmesi önerilir. Günümüzde cilt bakımı oldukça önemlidir ve cilt bakımında kullanılan ürünlerin üretimi artmıştır. Bazen insanlar kozmetik ürünleri yerine doğal yöntemlerle ciltlerine bakım yapmak isterler. İşte bu durumda da doğal maskeler imdadımıza yetişir. Bu doğal maskelerden birisi de domates maskesidir. Domates maskesi hem sivilceden dolayı ciltte oluşan lekelerin giderilmesinde hem de cilt beyazlatmada kullanılabilir.
Domates Maskesi Nedir?
Domates maskesi, içeriğinde domates bulunan ve buna ek olarak farklı maddelerin de yer alabildiği bir cilt maskesi çeşididir. Cilt beyazlatmada ve sivilceden dolayı ciltte oluşan lekelerin yok edilmesinde kullanılır. Domatesin içeriğinde Folat, B1, B2, B3, B5, B6, B9, A, C ve E vitaminleri gibi çok yararlı vitaminler bulunur. Ayrıca içeriğindeki A vitamininden dolayı göz sağlığı için de önemlidir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Cilt dokularının da canlı bir biçimde görünmesini ve parlamasını sağlar.
Domatesin içeriğinde C vitamini sayesinde ise vücudumuzdaki antioksidanlar devreye girer ve bunlardan en çok faydalanan cilt olduğundan dolayı cilt için faydalıdır. Ayrıca domatesin içerisinde kalsiyum, magnezyum, demir, magnezyum, potasyum, fosfor, bakır ve sodyum mineralleri de bulunur.
Cilt Beyazlatan Domates Maskesi Nasıl Yapılır?
Domates maskesi cilt için en sağlıklı maskelerden birisidir. Faydalarından birisi de cildin beyazlamasıdır.
Malzemeler:
  • 1 tane orta boy domates.
  • 1 kaşık pirinç unu.
Hazırlanışı:
  • İlk olarak domatesi temiz su ile iyice yıkayın ve rendeleyin.
  • Rendelediğiniz domatesin suyunu bir tülbent yardımı ile çıkarın.
  • Bir kap içerisine pirinç ununu koyun ve domates suyunu da üzerine ekleyin.
  • Karışım uygun kıvama gelene kadar iyice karıştırın ve hamur kıvamına geldiğini gördüğünüzde durun.
Cilt Beyazlatan Domates Maskesi Nasıl Kullanılır?
Cilt beyazlatan domates maskesini hazırladıktan sonra kullanım talimatlarına uymaya dikkat edin. Maskeyi yüzünüze uygularken göz çevrenize sürmemeye dikkat edin. Maskeyi yüzünüzde 10 dakika boyunca bekletebilirsiniz. 10 dakika sonra ılık su ile cildinizi temizleyin. Cildi çok sıcak su ile yıkamak gözeneklerin açılmasına neden olur ve çok soğuk su ile yıkamak da gözeneklerin kapanmasına neden olur. Bu yüzden ılık su ile yıkamak daha iyidir. Cilt beyazlatan domates maskesini haftada bir kere kullanırsanız bir süre sonra cilt renginizin daha açıldığını hissedeceksiniz.
Cilt beyazlatan domates maskesinin kullanımı bu şekildedir. Fakat kullanmadan önce vücudunuzun domatese ya da maskenin içindeki diğer maddelere alerjisi olup olmadığını bilmelisiniz. Bunun için ilk olarak küçük bir miktar deneyebilirsiniz. Olumsuz bir durum görmezseniz yüzünüze de bu karışımı uygulayabilirsiniz.
Sivilce Lekeleri İçin Domates Maskesi Nasıl Yapılır?

Domates maskesi cilt beyazlatmada kullanıldığı gibi sivilce lekelerinin giderilmesi için de kullanılır.
Malzemeler:
  • 2 tane orta boy domates.
  • 2 tane avokado.
  • 1 tane salatalık.
Doğal yol ile yapılan maskelerin kullanımı daha kolaydır çünkü içine koyulan malzemeler her gün bulabileceğimiz malzemelerdir.
Hazırlanışı:
  • 1 adet domatesi temiz su ile yıkayın ve çatal ile iyice ezin.
  • Avokadoları ve salatalığı da rende kullanarak rendeleyin. Salatalık ve avokado karışımının da suyunu iyice süzerek başka bir kaba alın.
  • Süzdüğünüz suyu ezilmiş domatesin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.
Sivilce Lekeleri İçin Domates Maskesi Nasıl Kullanılır?
Sivilce lekeleri için domates maskesini hazırladıktan sonra sivilce lekelerinin üzerine sürebilirsiniz. Domates maskesinden daha etkili sonuç alabilmek için karışımın yüzünüzde 20 dakika beklemesi gerekir. Bu maskeyi haftada bir kere ya da devamlı olarak kullanırsanız daha kısa zamanda istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.
Sivilce lekeleri için domates maskesini kullanmadan önce ilk olarak vücudunuzun küçük bir kısmında maskeyi deneyin. Eğer kızarıklık ya da şişme gibi olumsuz bir tepki ile karşılaşırsanız maskeyi kullanmayın. Fakat bir şey olmazsa domates maskesini yüzünüze ye da sivilceli olan bölgenize rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Domates Maskesinin Faydaları
Domates içeriğinde bulunan birçok vitaminden dolayı cilt için yararlı bir üründür. Domates maskesi, cildinizdeki gözeneklerin temizlenmesini sağlar ve aynı zamanda cildi arındırır. Ciltte meydana gelen renk bozukluklarının da önüne geçer ve düzeltir. Domates suyu ise cildin gerilmesini sağladığından dolayı gözeneklerin hava almasına neden olur. Gözenekler hava aldığında da cilt ferahladığından dolayı daha genç ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
Gün boyu uykusuz olsak da bazen gözaltı morluklarımız hiç yok olmaz. İşte bu durumda domates maskesi etkili bir kurtulma yolu olarak sunulur. Domatesin içeriğindeki A vitamini, C vitamini, Kalsiyum, fosfor ve likopen gibi cildi besleyen maddeler gözaltı morluklarının zamanla geçmesini sağlar.
Domates Maskesinin Zararları
Domates maskesinin yakın zamanda karşılaşılan bir zararı bilinmiyor. Fakat eğer domatese alerjiniz varsa domates maskesi kullanımını da yapmanız önerilmez. Bu yüzden domatese alerjiniz olup olmadığını anlamak için ilk olarak maskeyi cildinizin küçük bir kısmında deneyin ve nasıl bir tepki aldığına bakın. Eğer alerjiniz varsa bu olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Domates maskesinden dolayı olumsuz bir sonuç gördüğünüz takdirde derhal doktorunuza başvurunuz. Ayrıca domates maskesi kullanırken göz çevrenize maskeyi sürmemeye çalışın. Gözler vücudun diğer kısmında daha hassas olduğundan dolayı olumsuz bir durum olduğunda etkilenme oranı daha yüksektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder