Ahududu ve
yabanmersinli salata
Malzemeler:
- ¼ su bardağı dilimlenmiş badem
- 1 yemek kaşığı misket limonu kabuğu rendesi
- ¼ su bardağı taze misket limonu suyu
- ½ su bardağı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- ¼ su bardağı taze fesleğen (doğranmış)
- Karabiber ve tuz
- 8 su bardağı bebek ıspanak
- 1 su bardağı taze çilek (ince dilimlenmiş)
- 1 su bardağı taze ahududu
- 1 su bardağı taze yabanmersini
- 110 gr. yumuşak, ufalanmış, keçi peyniri
Hazırlanışı:
Bir tavada, kısık ateşte, bademleri 3 dakika kadar
kavurun ve sonra bir kaba alarak, 5 dakika soğumaya bırakın. Limon kabuklarını,
limon suyunu, zeytinyağını, balı ve fesleğeni bir blendırda pürüzsüz bir
karışım olana kadar karıştırın. İçine tuz ve karabiber ekleyin. Ispanağı,
çileği, yabanmersinini ve ahududuları büyük bir kaseye alın ve üzerine sosu
döktükten sonra nazikçe karıştırın. Dilerseniz tuz ve karabiber ekleyin ve en
tepeye keçi peynirlerini ve bademleri yerleştirin.
Karpuz
salatası
Malzemeler:
- 3 su bardağı karpuz (üçgenler halinde kesilmiş)
- 1 su bardağı doğranmış salatalık
- ½ su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
- 2 yemek kaşığı balzamik sirke ya da balzamik içeren dilediğiniz salata sosu
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri bir kaseye koyun ve karıştırın.
Ballı meyve salatası
Malzemeler:
- 1/3 su bardağı bal
- ¼ su bardağı portakal suyu
- ¼ su bardağı kanola yağı
- 1.5 çay kaşığı taze limon suyu
- 1 ½ çay kaşığı haşhaş tohumu
- ¼ çay kaşığı tuz
- ¼ çay kaşığı hardal
- 1 adet dilimlenmiş elma
- 1 adet dilimlenmiş muz
- 1 adet soyulmuş ve dilimlenmiş avokado
- 300 gr. mandalina
- ¼ su bardağı kuru üzüm
- ¼ su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanışı:
Salata sosu için balı, portakal suyunu, yağı, 1,5 çay
kaşığı limon suyunu, haşhaş tohumunu, tuzu ve hardalı bir kavanoza koyun ve
ağzını sıkıca kapattıktan sonra iyice çalkalayın. Sonra bir kaseye elmaları,
muzu, avokadoyu, 1 limonun suyunu (meyveler kararması diye) koyup karıştırın.
Sonra içine kuru üzümleri, diğer meyveleri ve cevizleri ekleyin. Sosu da
üzerlerine ekledikten sonra nazik bir şekilde karıştırın.
Sarımsaklı
parmesanlı roka salatası
Malzemeler:
- 250 gr. kadar bayat ekmek
- 1 büyük diş sarımsak (soyulmuş)
- ¼ su bardağı sızma zeytinyağı ve ayrıca 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 180 gr. roka (mümkünse yabani roka)
- 2 yemek kaşığı taze limon suyu
- 85 gr. ince dilimler halinde kesilmiş parmesan
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın. Sarımsaklarla
bayat ekmekleri birbirlerine sürtün, ekmeği istediğiniz şekilde dilimledikten
sonra büyük bir kaseye koyun ve ¼ bardak zeytinyağına bulayın. Üzerilerine az
miktarda tuz ekleyin ve pişirme kağıdının üzerine dizip, ekmekler altın rengine
gelene kadar (10 dakika) pişirin. Sonra soğumaya bırakın.
Rokaları büyük bir kaseye koyun ve 3 yemek kaşığı
zeytinyağını ve 2 yemek kaşığı limon suyunu üzerine ekleyin. İsterseniz daha
fazla limon suyu da koyabilirsiniz. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve krutonlarınızı
ve parmesanlarınızı da ekledikten sonra karıştırın.
Caprese
salata
Malzemeler:
- 3 adet olgun domates (kalın dilimlere kesilmiş)
- 500 gr. taze mozarella (domateslerle aynı kalınlıkta dilimlere kesilmiş)
- 20-30 yaprak taze fesleğen
- Sızma zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Domates ve mozarellaları dilediğiniz gibi dizin. Her birinin arasında
bir fesleğen yaprağı koyun ve üzerlerinde, az miktarda, zeytinyağı gezdirin.
Tuz ve karabiber ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder