25 Haziran 2019 Salı

Yer Elmasının Faydaları


Yer elması mutfakta pek kullanılmayan ama faydası çok büyük olan bir besindir. Yer altında bulunan irili ufaklı yumrular sayesinde bu ismi almaktadır. Yer elmasının ana vatanının Kanada olduğunu söyleyebiliriz. Fransızların Kanada’yı keşfetmesinden sonra yer elması bulunmuştur. Yıllar sonra da tüm dünyaya yayılmıştır. Ülkemizde ise Akdeniz, Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgelerinde yetiştirilmektedir. Yer elması ortalama olarak 1,5 – 2 metreye kadar uzayabilmektedir. Yazın açan sarı renkli yaprakları ile adeta papatyaları anımsatır.
Yer Elmasının Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?
Pek çok hastalıklara iyi gelen yer elmasının sağlık açısından değeri büyüktür. Çünkü içermiş olduğu vitaminler insan sağlığını dış etmenlere karşı güçlü bir şekilde korumaktadır. Bu da kişilerin çok daha sağlıklı bir vücuda sahip olmalarını sağlar.
1. Genç Bir Cilde Sahip Olmanızı Sağlar
35 yaş üstü kadınların ve erkeklerin yaşlılık belirtileri yüzlerinde çıkmaya başlar. Yüzlerinde meydana gelen cilt sorunlarının ilk örneği göz altı ve de göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklardır. Göz çevresinde meydana gelen bu kırışıklıkların azalması durumunda daha genç bir görünüme sahip olabilirler. Herkes daha genç bir yüze sahip olmak isteyecektir. Bu esnada dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de tüketilen besinlerdir. Tüketilen besinlerin sağlık açısından faydaları vardır. Genç görünüme sahip olmak isteyenler çeşitli ve de doğal bakım kürleri hazırlayarak ciltlerini kırışık oluşumundan engelleyebilirler. Bunun için yer elması kullanılabilir. Yer elmasının içerisinde bulunan anti aging kırışıklığın oluşmasını önler.
2. Yağ Yakmak İçin Mükemmel Yöntem
Günümüzün belki de en şikayet edilen konularından biri de fazla kilolardır. Gün içerisinde sağlıklı beslenmeye çok zaman ayıramayan insanlar ne yazık ki hazır gıdaları tüketmeye yönelmişlerdir. Fakat bu hazır gıdalar sağlık açısından çok zararlıdır. Aynı zamanda diğer bir yan etkisi olarak da insanların daha fazla kilo almasını sağlar. Eğer yağlanan göbeğinizden şikayet ediyorsanız beslendiğiniz gıdalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Şifalı bitkilerin tüketimini arttırarak daha kısa zamanda daha fazla yağ yakabilirsiniz. Tüm vücudunuzu harekete geçirecek olan bu besin değeri bakımından çok faydası olan yer elmasını tüketerek daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Midede hem tokluk hissi verirken aynı zamanda da uzun süre boyunca insanların acıkma sorununun da önüne geçer. Bu nedenle yer elmasını mutlaka mutfaklarımızda bulundurmamız ve de bol bol tüketmemiz gerekir.
3. Vücuda Kuvvet Verir
Vücudumuzun günlük yaşantımızda gerçekleştireceğimiz işler ve fiziksel olaylar için gerekli güce ihtiyacı vardır. Bu gücü ise dışarıdan alacağımız besinler ile karşılayabiliriz. Mineral ve vitaminler tarafından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan yer elmasının vücudumuz için oldukça fazla faydası vardır. Düzenli olarak tüketilen yer elmasının insan vücudunun daha kuvvetli ve dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasını sağlar.Yer elmasının vücudumuza katmış olduğu değerler arasında fiziksel gücümüzü arttırmaya yönelik etkiler de vardır.
4. Anne Sütünü Arttırır
Yeni doğan bebeklerin en büyük ihtiyaçları anne sütüdür. Anne sütü yeni doğan bebeklerin ilk 6 ay dışarıdan alacak oldukları besindir. Ancak kimi annelerde süt yetersiz olduğu için sütü arttırmaya yönelik besinlere ihtiyaç duymaktadırlar. Süt arttırdığı uzmanlar tarafından kanıtlanan yer elması sütü az olan annelerin en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
5. Cinsel İsteği Artırır
Kişilerin vücutlarında yaşanan dinamikler sonucunda cinsel arzularda kimi zaman azalmalar görülmektedir. Bu ve bunlar gibi durumlarda cinsel gücünüzü ve isteğinizi arttırmak için kimyasallar yerine doğanın harikası olan besinlerden tüketebilirsiniz. Cinsel isteği arttıran besinler arasında yer elması önemli bir rol oynamaktadır.
6. Kabızlığı Önler
Günümüzün en büyük sorunları arasında bulunan kabızlık genellikle günlük olarak tüketilen besinlerden kaynaklanmaktadır. Ancak kimi bitki ve besinlerin müshil etkisi olduğu için kabızlık problemine iyi gelmektedir. Yer elması müshil etkisi ile kabızlığa iyi gelen besinlerden biridir. Düzenli olarak tüketilen yer elması sayesinde kabızlık sorununuzdan kurtulabilirsiniz.
7. Şeker Hastalığına İyi Gelir
Küçük yaşlarda da görülmeye başlayan şeker hastalığı yani diyabet için kullanılan ilaçların yanı sıra doğanın harikası olan besinler tarafından da deva bulmak mümkündür. Şeker hastalığının herhangi bir tedavisi olmasa da tüketilen besinler sayesinde daha rahat bir yaşam sürmeniz mümkündür. Şeker hastalığına iyi gelen besinler arasında yer elması da bulunmaktadır. Yer elmasının şeker hastalığına iyi geldiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Şeker hastası olan kişilerin düzenli olarak tüketecek olduğu yer elması sayesinde daha rahat bir yaşam sürme şansı bulunmaktadır.
8. Kanserden Korunmayı Sağlar
Yer elması bağırsaklardaki toksin maddelerin yok olmasına da yardımcı olur. İçerdiği A vitamini sayesinde vücudu akciğer kanserine karşı da korur. Bağırsaklara yarar sağlayarak kolon kanserinin de önüne geçtiğini bilinmektedir.
Yer Elması Nasıl Kullanılır?
Yer elmasını en sağlıklı çiğ olarak tüketebiliriz. Özellikle salataların içinde yer elmasını rahatlıkla kullanabiliriz. Yer elmasını çiğ tüketebildiğimiz gibi yemek olarak pişirerek de tüketebiliriz. Tadının oldukça sade olduğunu da söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder