25 Haziran 2019 Salı

Kırkkilit Otu Faydaları


Eski uygarlıklar tarafından doğal tedavilerde kullanılan kırkkilit otu, Antik Roma ve Yunan İmparatorlukları tarafından kullanılmaktaydı. Kırkıkilit otu adı her ne kadar yabancı gelse de geçmişten günümüze halen kullanılan bir ottur. Kırkkilit otu uzun boyunun etrafında ince ve sivri yaprakları vardır. Bu ince yaprakların yanında kırkkilit otunun gövdesi ve yaprakları yemyeşildir. Yetiştiği dönemler ile bu yeşil renginin tonlarında farklılıklar meydana gelebilmektedir. Kırkkilit otu dünyanın her bir yanında yetişemez. Çünkü kırkkilit otunun yetişmesi için ılıman bir iklim gerekir. Özellikle de sulak yerde yetişen kırkkilit otu hemen hemen her aktarda bulunur.
Geçmiş dönemlerde fark edilen bu kırkilit otu tamamıyla bir şifa deposudur. En doğal halleri ile gövdelerinden ayrılan kırkkilit otu kurutularak çayı yapılabilir. İşte bu şekilde tüketimi de oldukça kolaydır. Doğada kendiliğinden oluşan bu kırkkilit otunun sağlık açısında da besin değeri çok yüksektir. Kırkkilit otu kişilerin daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için tüm vitamin ve mineralleri en zengin şekilde içerisinde barındırmaktadır.
Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir?
Besin değeri olarak çok şifalı olan kırkkilit otunun sağlık açısından faydası çok büyüktür. Yurt dışında oldukça popüler olan bu kırkkilit otu gerek alternatif tıpta gerek de ilaç yapımında kullanılmaktadır.
1. Böbrek Hastaları İçin Doğal Şifa
Böbrek hastalarının yaşadığı sorunlar artık kırkkilit otu ile son bulacaktır. Çünkü kırkkilit otu içerisinde bağırsakları çok iyi çalıştıran vitaminleri barındırır. Bu vitaminler bağırsakları temizler ve böbreklerin içerisinde herhangi bir iltihap kalmasını önler.
2. İdrar Yolları İltihaplarından Korur
İdrar yolları rahatsızlıkları belki de acısı en ağır olan bir hastalıktır. Özellikle de soğuk havaların başlamasından sonra üşütmeler daha sık yaşanmaktadır. Kişilerin kendilerine ve de idrar yollarına dikkat etmeleri gerekir. İdrar yolları soğuk kaparsa idrar yolları enfeksiyonu olarak büyük bir rahatsızlık başınıza gelebilir. Ağrılı idrar yapma, şiddetli karın ağrısı, kusma gibi belirtiler veren bu idrar yolları iltihaplanmasından korunmak için tüketecek olduğunuz kırkkilit otu önemlidir.
Aynı zamanda kırkkilit otunun idrar söktürücü etkisi de vardır. Günlük olarak kırkkilit otu tüketildiğinde kişilerin kabızlık, hazımsızlık, karında şişlik sorunları da çözülmüş olacaktır. Bu tür rahatsızlıklar yaşayan kişilerin mutlaka kırkkilit otu faydalarından yararlanmaları gerekmektedir.
3. Romatizma ve Kemik Hastalıklarına Karşı
Günümüzde pek çok kişinin şikayetçi olduğu kemik hastalıkları ve romatizmaya karşı alınacak önlemlerin arasında bol miktarda kırkkilit otu tüketimi de vardır. Bol miktarda kırkkilit otu tüketilerek bizler kısa zamanda romantizma ağrılarının azaldığını göreceksiniz. Bu nedenle kemik hastalığı ve benzeri rahatsızlığı olan kişiler kırkkilit otu tüketerek bu ağrılarını azaltabilirler.
4. Mide Hastalıklarına Karşı Şifalı Bitki
Mide hastalığı bulunan kişiler (ülser gibi) yemek yerken büyük sorun yaşar. Çünkü yemek yemek kişinin doğal yaşamını sürdürebilmesi için gerekli olan koşullardan biridir. Dolayısıyla da mide rahatsızlığı yaşayan kişiler bu sorunlardan kurtulmak için kırkkilit otu tüketebilirler.
5. Kış Aylarında Hastalıklardan Korunmak İçin Birebir
Soğuk havaların başlaması ile beraber kış ayına girilmeye başlanmıştır. Kışın soğuk havalarının etkisinden korunmak için yapılması gerekenlerden ilki de kişinin kendini çok iyi şekilde koruması olacaktır. Soğuk havalarda kendini korumayı başaran kişiler hastalıklara karşı bağışıklık kazandıkları takdirde kış hastalıklarını atlatabilirler. Fakat bazı vücutların bağışıklık sistemi herkes kadar güçlü olmayabilir. Güçlü olmayan bu vücut sonucunda kolayca grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklar görülebilmektedir. Grip, soğuk algınlığı, burun akıntısı gibi rahatsızlıklar için de birebirdir. İçermiş olduğu vitaminler her biri vücudu dışarıda olan soğuk hava ve de diğer bakterilere karşı korur. Bu nedenle özellikle de kış aylarında tüketilecek olan kırkkilit otu çok faydalıdır. Yüksek ateşi olan kişilere de içirilecek olan bu kırkkilit otu çayı ateşlerinin düşmesini sağlar.
6. Anemi İle Mücadele
Günümüzde kansızlık ile mücadele eden çok sayıda kişi vardır. Vücutta kan oranının düşmesinden sonra da doktorlar tarafından onlara ilaç verilir. bu şekilde ilaçlar ile vücuttaki kan oranının dengelenmesi sağlanmaya çalışılır. Anemi hastalığı ile savaşmak zorunda olan kişiler de kırkkilit otu kullanımını arttırarak vücutlarında olan kan oranını arttırabilirler.
7. Amfizem ve Akciğer Hastalıklarına Doğal Tedavi
Sigara içen kişilerde daha sık görülen akciğer rahatsızlıklarının olumsuz etkileri oldukça fazladır. Sabah uyandıklarında akciğer rahatsızlığından dolayı balgam ile beraber büyük bir öksürük olur. Bu nedenle de amfizem ve akciğer hastalıkları ile mücadele etmeye çalışan kişilerin doğal tedavi yöntemleri arasında bu kırkkilit otu kullanılmaktadır. Akciğer kanserine karşı anti etki barındıran bu hastalıktan düzenli şekilde kullanacak olduğunuz kırkkilit otu sayesinde kurtulabilirsiniz.
8. Kemik Erimesine Karşı
Kemik erimesi 60 yaş üstü kadın ve erkeklerde ortak görülen bir rahatsızlıktır. Yaşlılık döneminde meydana gelen bu rahatsızlık kişilerin gençlik dönemlerinde çok fazla protein almalarından kemiklerini çok fazla güçlendirememelerinden kaynaklıdır. Daha çok yaşlılık döneminde yaşanan bu kemik erimesi yürümeyi olumsuz yönde etkiler. Dolayısıyla da zamanla kişilerin yürümekte daha da zorlandığı görülmektedir. Gerekli tedavi ve doktor kontrollerinin yapılmasının ardından da tüketecek oldukları kırkkilit otu sayesinde kemik ve eklem ağrılarını dindirebilirler.
9. Küçük Çocukların İdrar Kaçırmasını Önler
Tuvalet alışkanlığı kazanan çocuklar artık düzenli olarak bu gereksinimlerini nasıl karşılamaları gerektiğini öğrenirler. Fakat yaşları büyüse bile bazı zamanlarda küçük çocuklar geceleri altına kaçırmaya devam edebilir. 4-5  yaşlarında daha sık görülen bu idrar kaçırmadan korunmak için de çocuklara kırkkilit otu verilebilir.
10. Burun Kanamasını Önler
Burnumuzun içerisinde binlerce kılcal damar bulunur. Kılcal damarlardaki kan dolaşımının yaşanmasından sonra bazen sıcak havanın etkisiyle ya da alınan bazı darbeler sonucunda burun kanamaları görülebilir. Bazı kişilerin burun içerisinde bulunan damarlar daha da ince olduğu için bu sorun ile karşılaşmaları daha da olağandır. Burun kanamasının önlenmesi için yapılan bazı tedavi yöntemleri vardır. Bilinen yanlışlardan ilki de burnu kanayan kişilerin kafalarını arkaya iterek durmasıdır. Bu çok yanlış bir davranıştır. Çünkü burun ve beyin dolaşım sistemleri birleştiği için burnu kanayan bir kişinin burnunu arka tarafa vermesi ne yazık ki beyin kanamasına kadar yol açabilir. Burun kanaması sırasında burnu hafif aşağı doğru kanın akmasını sağlamak ve dik durmak gerekir. Sık olarak burun kanaması ile karşılaşan kişiler ise kırkkilit otu kullanarak bunun önüne geçebilir.
Kırkkilit Otunun Fazla Tüketilmesinde Oluşabilecek Zararlar
Her besinin faydasını alabilmek için yeteri kadar tüketmek önemlidir. Bazı zamanlarda fazlasıyla alınan besinlerin vücudumuza zararları vardır. Sonuçta her besinin fazlası insan vücudu için zararlıdır. Şifa deposu olan kırkkilit otunun da gereğinden fazla tüketilmesi sonucunda kişiye zarar vermektedir. Bunun yanında bir de kırkkilit otunu kullanmaması gereken kişiler de vardır. Örneğin kırkkilit otu hamile ve emziren anneler için tavsiye edilmez. Bunun dışında her gün düzenli olarak ilaç alan kişilerin doktorlarına kırkkilit otu kullanımını doktoruna danışmaları gerekir.

Kırkkikit Otu Çayı Nasıl Yapılır?
Öncelikle kırkkilit otunu tüm aktarlardan satın alabilirsiniz. Yeteri kadar aldığınız bu kırkkilit otu çay yapılarak tüketilebilmektedir. Bir büyük kupa için kırkkilit otu çayının hazırlanışı ise şu şekildedir. İki çay kaşığı ufalanmış kuru kırkkilit otunu sıcak su ile birleştirmeniz gerekir. Bu şekilde ocakta beş ile on dakika arasında kaynatıp aynı süre ile demlenmesini bekleyebilirsiniz. Yapılan bu karşımı süzerek ardından da sizler keyifli bir şekilde bu çayı içebilirsiniz. Eğer kırkkilit otunu taze olarak aktardan aldıysanız da iki dalı kullanmanız yeterli olacaktır. İki kırkkilit otunu bardağa koymanız gerekir. Bu otu kaynattıktan sonra 6-7 dakika karşımın soğumasını bekletin. Sonrasında bunu bardağa dökerek 8-10 dk demleyin. Ardından da afiyetli bir şekilde bu kırkkilit otu çayını içebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder