23 Haziran 2019 Pazar

Gençleştirici Japon Maskesi

Japonlar için kamelya yağı ve pirinç esas güzellik maddeleridir. Kamelya yağını cildi beslemek, nemlendirmek ve cilt kırıklıklarını engellemek ve yok etmek amacıyla kullanırlar.
Pirinç ise çok eskilerden beri kozmetikte kullanılan bir besindir. İçerdiği linoleik asit ve antioksidanlar yardımıyla ciltte koruyucu oluşumunu sağlayarak cilde daha parlak ve canlı bir görünüm sunuyor. Lineolik asit cildi koruyan bir asit çeşididir ve eksikliğinde ise ciltte kurumalar ve kırışıklıklar görülür. Pirinç cilde etki ederek daha çabuk yenilenmesini ve gençleşmesini sağlar. Japon kadınlarının bu gizli sırrı Avrupa’da yeni yeni kullanılmaya başlansa da etkisi gözle görülecek haldedir.
Cildi Gençleştiren Pirinç Maskesi
Malzemeler:
  • 3 çay kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:

Pirinci kaynatıp suyunu güzelce süzün. Pirinçleri ve su ayrı ayrı bir kenarda bekletin. Sütü çok olmamak şartıyla ısıtın ve bunu pirinçlerin üzerine dökün. Karışımı iyice karıştırın ve son olarak balı ekleyin. Tüm malzemeler birbirine güzelce karıştıktan sonra maskeniz hazır hale gelmiş durumdadır.
Bu maskeyi uygularken cildinizin temiz ve kuru olmasına özen gösterin. Uygulama işlemini diğer maskeler gibi yapın. 10-15 dakika beklettikten sonra maskeyi yüzden ayırmak için süzülmüş olan pirinç suyunu kullanın. Haftada bir kere olmak şartıyla 2 ay uygulayın ve cildinizin 10 yaş gençleştiğine tanık olun.
Yaşlanmayı Engellemek Mümkün Müdür?

Yaşlanmak her tür canlıyı etkileyen bir olaydır. En gelişmiş yapıdan en basit yapıya kadar her hücre hatta her canlı yaşlanır. İnsanlarda yaşlılık etkisi belirgin olarak ciltte başlar. Ciltte yaşa bağlı olarak değişen olaylar yaş gizlemeyi muhtemel olarak zorlaştırır. Cilt korunduğu zaman ve mükemmel bir bakımla yaşlanması geciktirilebilir. Her insanın birbirinden farklı olarak yani yapısal açıdan cilt çeşitleri farklılık gösterir. Ve bu cilt tipini belirleyip ona göre doğru bakımı yapmak önemlidir.
Gençlik ve güzellik sonsuza kadar kalacak diye bir kural yoktur. Fakat yaşlanmaya neden olan etkenlere uygun davranarak yaşlanmayı geciktirmek mümkündür. Yaşın ilerlemesinden dolayı vücut fizik kurallarına göre gevşiyor, kırışıp yağlanıyor, güç kaybediyor. Yüzün alt yapısındaki kaslara göre cilt egzersizleriyle yüz kaslarını sıkılaştırmak mümkündür. Kasların güçlenmesiyle gıdı, yüz ve yanak bölgeleri sıkılaştırılabilir. Yüzdeki şişmeler ve yağ depolanması engellenebilir. Egzersizlerle yüzdeki kan dolaşımını arttırıp yüzdeki solgun görüntü de yok edilmiş olur. Yüz yogasıyla yapılan belirli hareketler vardır. Bunlar:
  • V hareketi
  • Gülümseme hareketi
  • Kaş hareketi
V Hareketi:

İki kaşın da iç bölgesine kaşın başladığı bölgeye önce orta parmakla sonrasında da işaret parmağınızla kaşın son kısmına kadar baskı uygulayın. Kaşlarınıza işaret ve orta parmağınızla baskı uygularken aynı zamanda tavana bakarak, güçlü bir şaşı hareketiyle üst göz kapağınızı hareketlendirin. Hareketi 6 kere tekrarlayın ve sonrasında 10 saniyelik göz kapatma ve rahatlama aşamasına geçin.
Gülümseme Hareketi:
Dişlerinizi dudaklarınızın arkasına saklayarak ağzınıza O şeklini veriniz. Dişlerinizi göstermeden yapabildiğiniz kadar geniş bir gülümseme hareketi yapınız ve gülümsemenizi kesmeden bu hareketi 6 kez tekrarlayınız. Sonrasında dudaklarınızdaki gülümseme formunu bozmadan bir parmağınızı çenenize koyup başınızı aşağı ve yukarıya hareket ettirin. Bu hareketi 2 kez tekrarlayıp rahatlayın.
Kaş Hareketi:
Her iki elinizde kaşlarınızın iç noktalarına parmaklarınız gelecek şekilde saç çizgisi ile kaşlarınızın bitiş noktalarına doğru alnınıza koyun. Hafif baskı uygulayarak dışa doğru alnınızı süpürerek hareket ettirin. Bu hareketi 10 kez tekrarlayın.
Tüm bunların yanında dikkat edilmesi gereken bazı konular da vardır:
  • Güneşe dikkat edin. Mümkün olduğunca güneşten korunun ve cilt uzmanının cildiniz için önerdiği güneş kremini kullanın.
  • Her hafta cildinizi keseleyerek onu ölü deriden arındırın.
  • Cilt aydınlatıcı fondöten kullanmaya özen gösterin. Böylece cildiniz canlı görünür.
  • Cildiniz ve yaşınız için uygun serumlar kullanın.
Dünya üzerinde farklı ülkeler olduğunu biliyoruz ve her ülkeye göre de farklı güzellik sırları vardır. Peki nedir bu güzellik anlayışları?
İtalya:

İtalyanlar çok eskilere dayanan hint yağını kullanıyor.
Çin:
Bez bir torbanın içine konulan biberiye yapraklarıyla ve gövdeleriyle küvette banyo yapıyor ve bu durumda hem cilt temizleniyor hem de ten kayganlaştırılıyor.
Yunanistan:
Bebe yağıyla peeling yapıp daha sonra denizde durulanıyor.
Polonya:
Polonyalılar için bal, cildi yumuşatmak ve parlatmak için kullanılıyor. Cildin yorgun ve yıpranmış görüntüsünü aldığı söyleniyor.
Brezilya:
Malumunuz bu memlekette deniz, kum ve güneş ön planda. Burada yaşayanlar kum kullanarak selüliti yok ediyorlar. Kum kan dolaşımını hızlandırdığı için bu durum onlara ekstra bir durum katıyor.
Hindistan:
Her gece yoğurt ve badem karışımı cilde uygulanıyor. 10 tane badem ezilip yoğurtla karıştırılıyor ve 25 dakika kadar ciltte bekletilip yıkanıyor.
İskandinavya:
Kadınlar ciltlerini korumak için günde 1,5 litre saf maden suyuyla yüzlerini 15 kere yıkıyorlar. Bu durum cilde canlılık kazandırıyor. Buz gibi maden suyuyla ciltlerini diri tutarlar.
Rusya:

Ruslar sarımsak yağıyla ciltlerini ovmaktadır. Sarımsak hem akne oluşumu engeller hem de antioksidan özelliğiyle cildi koruyup onarır.
Jamaika:
Soyulmuş muz kabuklarıyla cilt bakımı yapılır. Kabuktaki bazı proteinlerle cilde yumuşaklık ve dirilik kazandırılır.
İspanya:
Gençler göz kapaklarını dinlendirmek için patatesten yararlanırlar. İncecik kesilmiş patatesleri 10 dakika boyunca gözlerinde tutarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder