9 Haziran 2019 Pazar

Sebze ve Meyvelerin Cildimize Etkileri


Cildimizin birçok kozmetik bakım ürünleri kullanarak deforme olmasına sebep olduk, ortaya çıkan kötü görünümleri yine başka bir kozmetik ürünüyle kapatmaya çalıştık, artık yeni yöntemler aramaya başladık. İnsanların çoğu artık alternatif olarak meyve ve sebzeleri kullanmaya başladı araştırmalar sonucu şaşırtıcı birçok bilgiler ortaya çıktı ve bunlardan bazılarını burada paylaşmak istiyorum.
İlk olarak pancar; pancar öyle bir sebze ki püre yapıp yüzümüze sürdüğümüz zaman deride ki kılcal damarların duvarlarını güçlendirmeye yardımcı oluyor.
Havuç; Yüksek oranda vitaminler içerdiğini zaten biliyoruz. Ama bu sebze bayanların kâbusu olan sivilceye düşman bağırsaklarımızın da temizlenmesine yardımcı olurken, aynı zamanda sağlıklı bir saç tırnak ve sinirlere iyi gelen fosfor içeriyor.
Elma; E vitamini deposu olan elma, cildin taze görünmesini sağlıyor daha genç ve dinamik bir cilt meydana çıkıyor. İster dilimleyip yiyerek ister püre yapıp maske olarak kullanabiliriz.
Balık;Omega3 hazinesi olan balık, soman ton balığı ve uskumru çeşitleriyle cildimizdeki kızarıklıkları önlüyor, bağışıklık fonksiyonlarını güçlendirerek sağlıklı bir cilde sahip olmamızı sağlıyor. Haftada üç kez balık yiyerek cildimize koruma kalkanı yapabiliriz.
Orman meyveleri; Kiminin bu meyvelere âşık olduğu kiminin ise adını duymak istemediği meyveler. Her ne kadar ağır meyveler olsa da cildimize faydası bir o kadar fazla hatta en önemlisi en çok savaştığımız kırışıklıkların ve yaşlanmanın en büyük savaşçılarından bunun yanı sıra zihnimizi kuvvetlendiriyor. Bu meyveler dut ahududu çilek böğürtlen gibi antioksidan içeren meyvelerdir.
Esmer pirinç; B vitamini içeren pirinç aynı zamanda proteinde içerir. Yaşlanma karşıtı olan pirinç gün içerisinde mutlaka kullanılmalıdır. Ayrıca hücresel metabolizma ve sindirime çok etkili yardımcı olduğu için cildin yapısını destekler.
Yoğurt; Birçoklarımız yoğurdu öğün olarak bile kullanıyor, yoğurdun cilde çok faydası vardır bunların en önemlilerinden olan cilde parlaklık vermesidir. Her gün bir tabak mutlaka yenmesi gereklidir.
Yulaf; B vitamini açısından çok zengin bir besindir. Yulafın ağır ağır pişmesi gereklidir. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar, aç karnına yendiğinde zayıflamaya yardımcı olur yulaf içerisindeki lifler sayesinde vücut tarafındaki toksinleri bu sayede filtre etmekte kullanır.
Sıcak su ve Limon; Bu karışımı sabahları aç karnına içtiğimiz zaman vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Limon karaciğeri ve safra kesesini harekete geçirir. Sıcak su ise bağırsakların ve cildin su ihtiyacını karşılar ve cildi kurutmaz.
Yeşil yapraklı sebzeler; Oldukça fazla yeşil yapraklı sebzeler vardır. Bunlardan ıspanak, kereviz ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler yüksek oranda antioksidan ile cildin esnek kalmasını sağlayan C vitamini vardır bu ise yaşlanmayı geciktirir cilde genç bir görünüm sağlar yeşil demek A vitamini demek olup vücuttaki yaraların iyileşmesi demektir. En son olarak da hücrelerin oksijeni kullanmasını sağlar ve E vitamini içerir. Mutlaka her akşam sofranızda yeşil yapraklı sebze bulundurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder