1 Haziran 2019 Cumartesi

Cilt Lekeleri için Doğal Maskeler


Güneş ışığı, siyah noktalar ve sivilceler; hepsi de cildimizde leke oluşmasına yol açıyor. Bu lekeler bizi öylesine rahatsız ediyor ki, sürekli kapatıcı kullanmak zorunda hissediyoruz kendimizi. Ama bu inatçı mı inatçı izlerle başa çıkmanın yolları var. Doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz cilt lekeleri için maske önerilerimiz, bu sorundan kurtulup pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlayacak.
Limonlu Bal Maskesi
Etkisi kanıtlanmış limonlu bal maskesi ile yalnızca cilt lekelerinizden değil, sivilcelerinizden ve hatta iri aknelerinizden bile kurtulacaksınız. Limonun cildi ağartan ve yağ oranını düşüren özelliği, balın antiseptik etkisiyle birleşiyor ve ortaya etkili bir cilt maskesi çıkıyor. Cilt lekeleri için maske önerilerinden olan bu karışımı hazırlamak için bir tatlı kaşığı limonu iki tatlı kaşığı balla iyice karıştırın. Bir cezvede hafifçe ısıtın ve yüzünüze sürün. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Karışımı cildinizde fazla bekletmeniz teninizin aşırı kurumasına neden olacaktır. Bu nedenle belirtilen süreyi aşmayın.
Üzüm sirkesi toniği
Sirke hem antiseptik hem de cilt lekelerini azaltma özelliğiyle bilinen bir madde. Birer çay kaşığı su, limon suyu ve üzüm sirkesini karıştırın. Hazırladığınız karışımı püskürtmeli bir sprey şişesine koyun ve haftada üç gün, sabah-akşam cildinizi bu tonikle silin. Cilt lekeleri için maske önerileri arasında en etkili yöntemlerden biri olan bu uygulamayla yaklaşık üç ay sonra siyah nokta ve lekelerden tamamen kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Zeytinyağlı yoğurt maskesi
Sivilce lekeleri bir yana özellikle çil ve kahverengi güneş lekeleri üzerinde etkili olan bu maskeyi haftada iki kez düzenli olarak uygulayın. Bir çay kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı karbonat, üç damla limon suyu ve bir yemek kaşığı yoğurdu bir kasede karıştırın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra ovalayarak çıkartın. Son olarak yüzünüzü soğuk suyla durulayın. Cilt lekeleri için maske önerileri arasında yer alan bu uygulamayı haftada iki kez yapabilir, ışıl ışıl pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder