3 Haziran 2019 Pazartesi

kilo vermenize yardımcı kolay hazırlanan yemekler


Elmalı hindi burger
1 adet hindi köfteyi ızgarada pişirin ve tam buğdaylı light ekmeğe koyun. Üzerine göbek salata, bir dilim domates ve elma dilimleri koyun. Dilediğiniz sebzeleri de ekleyin ve 425 kaloriden düşük bu lezzetli burgerin tadını çıkartın!
Tam buğdaylı pizza
Tam buğdaylı lavaş (wrap) alın, marinara sosunu bu wraplerin üzerine sürün ve yağsız, organik peynir ekleyin. Dilerseniz üzerine sarımsak ve kekik koyabilir ve daha da lezzetli hale getirebilir ve 200 kalorilik bu pizzayı gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Armutlu ıspanaklı salata
340 kalorilik bu salata bolca lif, pektin ve lezzet içeriyor. 1 adet armutu doğrayın, 1 çay kaşığı zeytinyağı, sirke, hardal ve balı karıştırıp bir sos elde edin. Sonra ıspanakları soğanı, 1 yemek kaşığı cevizi, 1 avuç kadar keçi peynirini ve armut dilimlerini bir kasede karıştırın. Üzerine sosunuzu dökün ve afiyetle yiyin!
Peynirli tavuk dürüm
300 kaloriden az olan bu lezzet için 1 bardak doğranmış ve pişirilmiş organik tavuğu ve ¼ bardak kadar salsa sosunu karıştırdıktan sonra tam buğdaylı lavaşınıza koyun. Üzerine yağsız mozarella ve 2 parça ıspanak ya da kıvırcık salata koyun. İsterseniz yanında buharda pişmiş sebze de koyabilirsiniz.
Çilekli keçi peynirli salata
1 çay kaşığı akçağaç şurubunu ya da esmer şekeri, 1 çay kaşığı sirke, 1 çay kaşığı yağ ve ¼ çay kaşığı tuz ile büyük bir kasede karıştırın. 1 bardak ıspanağı, ¼ bardak su teresini, ¼ bardak çileği ve 1 çay kaşığı taze soğanı da kaseye ekleyip karıştırın. Üzerine 1 çay kaşığı keçi peyniri ve pekan cevizi ekleyin ve 215 kalorilik salatanızın tadını çıkartın.
Sebzeli wrap
1 çay kaşığı humusu, tam buğdaylı tortillanıza (lavaş) sürün. Sonra üzerine dilediğiniz yeşillikleri (salata, soğan, havuç, salatalık…) ekleyin ve dilediğiniz düşük yağlı salata sosunu da üzerlerinden geçirdikten sonra tortillanızı güzelce sarın. 230 kalorilik bu lezzetin tadını çıkartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder