7 Haziran 2019 Cuma

yeşil çay


Yeşil çayın içinde pek çok antioksidan bulunur ve siz yeşil çayı tüketirken bu antioksidanların faydalarından da yararlanırsınız. İşte size yeşil çayın faydalarından bazıları:
Kanser riskini azaltır
Birçok bilimsel araştırma yeşil çayın kanser oluşumu riskini, kanser oluşumuna sebep olan hücreleri yok ederek azalttığını kanıtlamıştır. Günde sadece 2 fincan yeşil çay içerek kanser oluşumu riskinizi azaltabilirsiniz. 
Eklem iltihabı ağrısını azaltır
Eğer eklem iltihabınız varsa ve bu nedenle vücudunuzda ağrı oluyorsa, yeşil çay ağrılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır. Yeşil çay, hastalığınızın sebep olduğu şişmeleri ve ağrıyı çok azaltır.
Kolestrol seviyesini düzenler
Yüksek kolestrolünüz var ve bunu bir türlü düşüremiyor ya da sabit olmasını sağlayamıyor musunuz? Yeşil çayın faydalarından biri de kolestrolü düşürmesidir. Yeşil çay, vücudunuzun kötü kolestrolü okside etmesini engeller ve arterlerinizin temiz kalmasını sağlar. Böylece kalp krizi ve felç riskinizi de azaltır.
İmmün (bağışıklık) sistemini güçlendirir
Sürekli kendinizi hasta ya da halsiz mi hissediyorsunuz? Bu mucizevi çay sizin immün sisteminizi güçlendirir ve sık sık hasta olmanızı engeller.
Kilo vermenize yardımcı olur
Günde 2 fincan yeşil çay içmek metabolizmanızı hızlandırır.
Diş çürümelerini azaltır
Yeşil çay, ağzınızda çürüğe neden olan bakterileri öldürerek plak ve çürük oluşumunu engeller. Ayrıca diş eti hastalıklarına yakalanma riskinizi de azaltır.
Alerjilere karşı savaşır
Mevsim değişimlerinde alejiniz mi ortaya çıkıyor? Yeşil çay içmeye başladıktan sonra mevsim değişimlerinde yaşadığınız alejilerin ortadan kalktığını göreceksiniz.
Akne oluşumunu azaltır
Yeşil çayın içindeki antibakteriyel maddeler akne oluşumunu engeller. Kısaca özetlersek, yeşil çaydaki antibakteriyel özellikler, akneler oluşmaya başlamadan onları engeller ve çıkmalarını önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder