19 Ağustos 2019 Pazartesi

Karın Yağlarını Eriten Mucize Çay!


Karın yağları vücutta eritilmesi ve kurtulunması en zor yağlar olarak bilinir. Dolayısıyla kişi zayıf veya ideal kilolarında olsa dahi karın bölgesinde çeşitli yağlanmalar görülebilir. Bu yağlardan kurtulmanın yolu birtakım egzersizlerden geçiyor. Bununla birlikte bol sıvı tüketimi de çok önemli. İşte tam da bu noktada, sıvı ihtiyacınızı gidermek için mucizevi bir bitki çayı tarifiyle sizlerleyiz. Bu mucizevi çayla karın yağlarınızdan daha rahat kurtulabilecek, düzenli kullanımı halinde karın yağlarının erimeye başlayacağını göreceksiniz. Karın yağlarının sebebi fazla kilo, dengesiz beslenme olabileceği gibi çeşitli organların düzgün çalışmadığı durumlarda da görülebiliyor. Böbrek, akciğer, karaciğer veya kalın bağırsak organlarından biri düzgün çalışmadığında da karın bölgesinde yağlanma görülebilir.
Karın yağlarının genel olarak zararları estetik olarak sınırlandırılır fakat aslında karın yağlarının birçok hastalığa da davetiye çıkardığı biliniyor. Karın bölgesinde fazla yağlanma görülen durumlar yüksek tansiyon, kalp, şeker, soluk alıp vermede güçlük gibi hastalıklar.
Karın yağlarından kurtulmanıza yardımcı olacak bu bitki çayı, içerdiği bitkilerin özellikleri sebebiyle yağ yakıcı etkiye sahip ve düzenli tüketimi oldukça faydalı. Ayrıca bu mucizevi çayın içerdiği bitkiler vücudu zehirli maddelerden arındırıcı ve vücudu temizleyici özelliğe sahip. Şimdi gelin bu mucizevi çayın içindeki müthiş yararlı besinlere ve mucizevi çayın tarifine göz atalım.
1. Limon
Limon oldukça önemli bir C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra vücudu zehirli maddelerden arındırıcı bir yiyecek. Limon birçok bitki çayının içeriğinde yer alır; ıhlamur, nane-limon, limonlu çay bunlardan yalnızca birkaçı. Limon mideye ulaştığında yağ yakıcı işleve sahip olur ve içerdiği C vitamini sayesinde karaciğer organını daha fazla çalıştıran bir takım enzimleri tetikler. Limon ayrıca idrar söktürücü bir besin maddesi ve pektin adı verilen bir madde yönünden de oldukça zengin. Pektin maddesi kendinizi tok hissetmenizi sağlayacak bir madde.
2. Tarçın
Tarçın maddesi, kan şekerini dengeleyici özelliğe sahip ve ani kan şekeri düzeyi oynamalarını düzenliyor. Kanda yükselen kan şekeri sonrasında vücudun glikoz maddesini yakımı bloklanır ve neticesinde yağ birikimleri gözlemlenir. Tarçın bu noktada kan şekerini ideal seviyede tutarak glikoz yakımına tekrar ortam hazırlar ve yağ yakımını hızlandırmada yardımcı olur.
3. Bal
Bir kaşık şeker yaklaşık olarak 15 kalori içeriyor. Bir kaşık bal ise yaklaşık 20 kalori içeriyor. Kalori açısından daha yüksek bir değer taşıyan bal sanki ilk bakışta zararlıymış gibi dursa da içerdiği kalori şekerde olduğu gibi boş kalori değil, besleyici bir kalori. Ayrıca bal, toz şeker ya da kesme şekerde olduğu gibi kana hızla karışık kan şekeri düzeyini bir anda etkilemez, kana yavaş yavaş karışır. Üstelik içerdiği besleyici vitaminler ve aminoasitlerle de oldukça yararlıdır. Bunun yanı sıra bal içerdiği maddeler sayesinde stresi azaltır, uyku düzeninizi oturtmanıza yardım eder ve üstelik solunum sistemi hastalıklarına da iyi gelir. Bal ayrıca kabızlık sorununa da deva olabilecek bir besin maddesi.
4. Zencefil
Zencefil bitkisi su toplamalarına ve iltihaplara çok iyi gelen bir bitki. Kandaki glikoz miktarını düzenleyici olan zencefil, iştahı kontrol etmekte önemli bir işlev gören serotonin hormonunun salgılanmasını da artırıcı etkiye sahip. Vücudunuzda yer alan zehirli maddeleri vücuttan atma konusunda destek verici bir madde olan zencefil hazımsızlık durumlarına da iyi gelir ve hazımsızlığa karşı adeta deva olan mide suyunun üretimini artırıcı etkiye sahiptir.
Karın Yağlarını Eriten Mucize Çay Tarifi
Malzemeler
  • 1 su bardağı kadar su
  • 1 tatlı kaşığı kadar toz tarçın
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kadar bal
  • Bir parça zencefil
Hazırlanışı
1. Adım
Öncelikle suyu ısıtmaya başlayın ve su kaynamaya başladığı anda bal dışında kalan malzemeleri suya ilave edin.
2. Adım
Çayınızı 10 dakika kadar demlemeye bırakın ve sonrasında yaklaşık 5 dakika kadar soğumaya bırakın.
3. Adım
Ilık ve içilebilir bir sıcaklığa geldiği zaman bir tatlı kaşığı balı da ilave edip karıştırarak afiyetle için.
Karın Yağlarını Eriten Mucize Çay Nasıl İçilir?
Karın yağlarınızı eritme konusunda mucizevi etkilere sahip olan bu çayı günde 2 kez, biri sabah aç karnına, ikincisi ise gece yatmadan önce olmak üzere içebilirsiniz. Sabahları çayla kahvaltı arasına yarım saat koymanız yararınıza olacaktır. Günde 2 bardak içeceğiniz bu mucizevi çayı düzenli tüketmeye başladığınız zaman karın yağlarınızın erimeye başladığını gözlemleyeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder