14 Ağustos 2019 Çarşamba

buz maskesi


https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Buz Maskesi Nedir?
Buz maskesi, en doğal ve en pratik maskedir. Buz küpleriyle doğal bir güzelliğe kavuşmak, daha gergin bir yüze sahip olmak mümkün. Günde 2 kere (özellikle sabah ve akşam) kullandığınızda ciddi anlamda bir fark görebilirsiniz.
Buz Maskesi Nasıl Uygulanır?
Büz küplerini doğal bir tonik olarak kullanabilirsiniz. Makyaja başlamadan hemen önce yüzünüze buz küpleriyle masaj yaptığınız takdirde gözenekleriniz küçülecektir. Gözeneklerin küçülmesi, yüzünüze sürdüğünüz fondötenin daha pürüzsüz ve doğal durmasını sağlar.
Buz küpleri aynı zamanda doğal makyaj malzemesi olarak da kullanılabilir. Dışarı çıkmanız gerektiğinde makyaj yapmaya vaktiniz kalmadıysa veya doğal bir görüntüye sahip olmak istediyseniz buz küpleri hemen yardımınıza koşar. İncecik bir kumaş parçasının içine (örneğin ince bir tülbent) birkaç tane buz küpü koyup yüzünüze masaj yaptığınızda doğal bir canlılık hissedeceksiniz. Bu size hem zamandan tasarruf sağlar hem de sağlıklı bir ferahlık verir.
Buz, yüz kırışıklıkları için de birebirdir. Düzenli aralıklarla yaptığınız buz küpü masajları sayesinde cildiniz hep taze ve gergin kalır. Bu da kırışıklık oluşumunu en aza indirger.
Sivilceler İçin Buz Küpü

Buz, cilde ferahlık, gerginlik, parlaklık sağladığı gibi sivilce tedavisinde de en doğal yardımcıdır. Eğer cildinizde sivilce probleminiz varsa, sivilceli bölgeye buz küpü masajı uygularsanız bölgeyi sivilcelerden arındırmaya yardımcı olacaktır. Bu tedaviyi 2 günde bir uygulamanız yeterli olacaktır.
Güneş Lekelerine Karşı Buz Maskesi
Buz küplerinin mucizesi güneş lekelerinin giderilmesinde de yardıma koşuyor.
Malzemeler:
  • 1 litre su
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 çorba kaşığı elma şırası
Hazırlanışı:
Su, elma sirkesi ve elma şırasını bir kapta güzelce karıştırın. Oluşan karışımı bir buz kalıbına dökün ve buzluğa koyun. Oluşturduğunuz buz küpleriyle lekeli cildinize her sabah masaj yapın. Düzenli bir şekilde uyguladığınız takdirde güneş lekelerini çok kısa bir sürede en aza indirger, hatta tamamen yok edebilirsiniz.
Cilt Lekeleri İçin Buz Küpü Mucizesi

Cildinizdeki lekelerden çoğu zaman rahatsızlık duymuşsunuzdur. Lekelerin geçmesi için kullandığınız kremler ve uyguladığınız diğer tedavi yöntemleri bu lekelerden kurtulmanıza yardımcı olmadıysa bu tarif tam size göre.
Malzemeler:
  • Bir yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4-5 adet çilek
  • Bir çay bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
İlk önce çilekleri güzelce ayıklayın ve püre haline getirin. Hazırladığın çilek püresinin üstüne suyu, elma sirkesini ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı buz kalıplarına dökün ve buzdolabında dondurun. Oluşturduğunuz buz küpleriyle lekelerin üzerine her gün masaj yapın. Düzenli bir şekilde uyguladığınızda ciddi bir değişim göreceksiniz.
Göz Altı Morlukları için Buz Küpü Maskesi
Göz altı morlukları çoğu insan için büyük sorun olmuştur. Her gün uygulayacağınız basit buz küpleriyle bu sorununuza çözüm bulabilir ve pahalı kremlere veda edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı kuru nane
Hazırlanışı:
Yarım su bardağı süt içerisine bir kahve fincanı kuru naneyi ekleyip güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı buz kalıplarına döküp, buzdolabında dondurun. Hazırladığınız buz küpleriyle her sabah göz altı morluklarınıza masaj yapın. Düzenli bir şekilde uygularsanız kısa süre içinde göz altı morluklarınıza veda etmiş olursunuz.
Parlak Bir Cilt İçin Buz Maskesi

Her insan, cildinin daha parlak ve pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını ister. Evdeki imkanlarla hazırlanan basit bir buz maskesiyle bu görüntüye kavuşmak mümkün.
Malzemeler:
  • İki tane orta boy salatalık
  • Büyük bir fincan dolusu limon suyu
Hazırlanışı:
Öncelikle salatalıkları blender yardımıyla krem kıvamına getirin. Krem kıvamına getirdiğiniz salatalıkları limon suyu ile karıştırıp buz kalıbına dökün. Sabahları temiz bir cilde uygulayın. Düzenli bir şekilde uygularsanız, cildinizin eskisinden çok daha parlak ve pürüzsüz göründüğünü fark edeceksiniz.
Buz Maskesinin Zararları

Buz maskesi, cilde her ne kadar faydalı olsa da bazı zararları da var. Buz, cilde direk uygulandığında damarlara zarar verebilir. Bunu önlemek için kalıptan çıkardığınız buz küpünü dışarıda biraz beklettikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Bu sayede, dolaptan çıkan buzun o ilk dondurucu soğuğu cildinize zarar veremeyecektir.
Buz maskesini kullanmaya başladıktan sonra cildinize iyi gelmediğini fark ederseniz kullanımı kesebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder