18 Ağustos 2019 Pazar

Bitkisel Yüz Maskeleri



İnsan vücudunu örtme işlevine sahip olan deri iki tabakadan oluşmaktadır. Bunlar deri ve dokudur. Derinin üst kısmına epidermis, alt deriye ise derma adı verilmiştir. Cilt üzerinde bulunan damar kılları, ter bezleri ve örtü yer almaktadır. Cildin dış yüzeyinde yer alan örtü, cildin içerisine girmek isteyen dış faktörlere karşı cildi koruma işlevine sahiptir. İnsan vücudunu örtme işlevine sahip olan derma tabakası ile altında bulunan derialtı tabakası su ve aynı zamanda suda eriyen maddelerle, vücudun yağ, karbonhidrat deposu olmaktadır. İnsan vücudunun en değerli ve en hassas dokularından biri olan ciltte yağ bezleri bulunmaktadır. Ciltte yer alan yağ bezleri derinin kurumasını ve masere olmasını önlemektedir. İnsan vücudunun ısısının normal olarak düzenlenmesinde terlemenin çok fazla etkin bir rolü bulunmaktadır. İnsan vücudunun ısısının düzenlemesi, deride yer alan ter bezleri ile suyu dışarı atarak gerçekleştirmektedir. İnsan vücudunu kaplayan en üst tabaka cilttir. Cildin alt tabakasında yer alan bir yağ tabakası bulunmaktadır. Aynı zamanda yağ tabakası insan vücudunu sıcak tutma işlevine sahiptir. Dışarıdan gelen bütün darbelere karşı cildi büyük oranda korumaktadır.
İnsan vücudunun en değerli dokularından biri olan cildi korumak için birtakım yöntemler uygulamanız mutlaka gerekmektedir. Genel olarak bayanlar, maddi gelir oranına göre ya güzellik salonuna giderler ya kaliteli ama çok pahalı koruyucu krem, temizleme jeli alırlar ya da evde bitkisel yöntemlerle cildini korumaya çalışırlar. Bayanların sosyoekonomik gelirinin yanı sıra, aslında önemli olan sağlıklı, doğal ve güvenilir ürünlerle cildin korunması, temizlenmesidir.
Cildi Etkileyen Faktörler
İnsan vücudunun en çok bakım gerektiren kısmı olan cilt, metabolizmanın ne kadar sağlıklı ya da sağlıksız olduğunu gösteren bir tablo gibidir. Eğer insan vücudunda yer alan organ ve dokular çok sağlıklıysa ciltte bir o kadar sağlıklı olacaktır ama durum tam tersi ise, ciltte birtakım rahatsızlıklar organlara verilen hasarın bir göstergesi olmaktadır. Cildinizin sağlıklı olması ve parlaması için ilk olarak beslenme alışkanlığınızın ideal ölçütlerde olması gerekmektedir. Her gün mutlaka düzenli olarak en az iki litre su içilmelidir. Protein, kalsiyum, vitamin ve mineral ihtiyacı olan insan vücudunun her gün bu ihtiyacı karşılaması gerekmektedir.
İnsan vücudunun koruyucu sistemleri arasında yer alan cilt en büyük organdır ve aynı zamanda patojenik mikroorganizmalara karşı ilk ve en önemli engel olmaktadır. cildin insan vücudu için birçok faydası vardır. Bunlar, insan vücudunun ısısını düzenlemek, yapıları korumak, dokunma ve bazı hisleri karşılamak gibidir. Cildin sağlıksız, ışıltısız, parlamayan bir yapıda olması birtakım faktörlerden etkilenmesinden olabilir. Cildi olumsuz olarak etkileyen faktörler ise, çok uzun bir süre güneş ışınına maruz kalma, güneş kremi kullanmadan güneş ışınlarına maruz kalma, çöl gibi sert ve kuru iklim koşulları, flor, aktif ya da pasif sigara içiciliği, alkol kullanımı, çevre ve hava kirliliği, egzoz gazları, stres, sağlıksız ve cilt tipine uygun olmayan kozmetik ürünlerinin uzun süre kullanımı, sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenememe, egzersiz yapmamak gibidir.
Yüz Maskesi
Cildinize yüz maskesi uygulamak için ilk olarak cilt tipinizi belirlemeniz gerekir. Çünkü her maskede kullanılan malzemeler, her cilt tipine uyum sağlamaz ve bir faydasını da göremezsiniz. Evde doğal malzemelerle uygulayacağınız maskeler her cilt tipi için kullanılmaz. Çünkü içerisinde yer alan madde bir cilt tipine iyi gelirken, diğerini zarar verebilir. Bu nedenle cilt tahlilinizi çok iyi yapmanız gerekir. Evde doğal malzemelerle hazırlayacağınız maskeleri her uygulama için, tekrar yapmanız gerekir. Buzdolabında uzun süre bekletmeniz içerisindeki faydalı etkilerin yok olmasına neden olacaktır. Cildinize uygulayacağınız maskeleri her gün yapmamanız daha doğru bir tercih olacaktır, bir gün arayla uygulayın, cildiniz bir gün dinlensin.
Soyucu Maskeler
Meyve : Bazı meyvelerin içeriğinde yüksek oranda su miktarı olması açısından cildi çok iyi bir şekilde nemlendirir. Mesela, soyulmuş bir muzu ezerek, yüzünüze ve boynunuza çok bastırmadan uygulayın. On beş dakika gibi bir süre kadar bekleyin. Ardından cildinizin kan akışını hızlandırmak için soğuk su ile yıkayın. Bu maske ile cildiniz hem kirlerden arınacak hem de güzel bir nemlendirme sağlanmış olacaktır.
Salatalık : Salatalık hem cilde sürülmesi şekliyle hem de yenerek, tüketilmesi şekliyle insan vücudu için çok faydalı bir besin kaynağıdır. Salatalığı cildinize uygulamak için ilk olarak salatalığı soyun ve macun kıvamına gelinceye kadar ezin. Bu işlemi rondo yardımı ile daha kolay ve daha kısa sürede yapabilirsiniz. Macun kıvamına gelen salatalığı cildinize uygulayın ve on beş dakika boyunca bekletin. Daha sonra soğuk su ile cildinizin tamamını temizleyin. Cildiniz çok daha sağlıklı, nemlenmiş ve tazelenmiş olacaktır. Soyduğunuz salatalığın kabuklarını daha sonraki günlerde cildinize yapıştırarak, cildinizin daha gergin olmasına yardımcı olabilirsiniz. Salatalık kabuğunun cilde yapıştırılması uygulaması kırışıklıklar için de faydalı olmaktadır.
Kırışıklıklar ve Göz Altı Halkaları İçin Maske,
Gergin Yüz : Cildiniz elastikliğini kaybetmiş ise, bal ve yumurta karışımı olan maskeyi uygulayarak fayda sağlayabilirsiniz. Bu maskeyi uygulamak için ilk olarak iki çorba kaşığı balı, yumurtanın beyaz kısmı ile iyice karıştırın. Üzerine bir çorba kaşığı limon suyu ilave edin, tüm malzemeler iyice birbirine karışıncaya kadar karıştırın. Daha sonra bu maskeyi cildinize bastırmadan, hafif bir şekilde sürerek, masaj yapın. Bir süre sonra cildinizin çok gerildiğini hissedeceksiniz. Maskenin kurumaya başlaması ile birlikte cildiniz daha çok gerilecektir. Bu maskeyi sürdükten sonra yirmi dakika bekletin ve daha sonra cildinizi yağsız süt ile temizleyin.
Gül : Önceki zamanlarda kadınlar, kozmetik ürünlerinin henüz olmadığı dönemlerde, cilt için gülü kullanırlardı. Bu maske için ilk olarak beş taze gül yaprağını ezin ve macun haline gelene kadar ezin. Cildinizde on beş dakika kadar bekletin ve daha sonra soğuk suyla temizleyin. Bu maske cildinizi çok yumuşak olmasını ve nemlenmesini sağlayacaktır.
Yoğurt : Yaşın ilerlemesi ile birlikte ortaya çıkan kırışıklıkların onarılması için yoğurt maskesini uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi uygulamak için ilk olarak bir bardak yoğurdu, bir çay kaşığı rezene tohumu ve rezenenin ezilmiş yaprağı ile iyice karıştırın. Cildinize uygulayacağınız yoğurt maskesinin homojen bir yapısı olması gerekir. Bu maskeyi cildinize uyguladıktan sonra yirmi dakika kadar bekleyin. Ardından ılık su ile temizleyin. Bu maskeyi her gün güvenle cildinize uygulayabilirsiniz.
Yüz Maskesi Çeşitleri
İnsan vücudunun en değerli ve en hassas dokularından biri olan cildin sağlıklı olabilmesi için mutlaka doğal olan ürünleri kullanmanız gerekmektedir. Doğal ve sağlıklı olan temizleyici, nemlendirici, onarıcı krem, tonik, jel gibi kozmetik ürünleri genel olarak çok pahalı olmaktadır. Bu nedenle herkesin kullanabileceği, doğal besin kaynaklarıyla cildi beslemek hem ekonomik açıdan yarar sağlar hem de cilde yabancı olduğu bir maddenin sürülmesine engel olmuş oluruz. Cilt için ölçüt daima, yiyebileceğiniz her şeyi cildinize sürebilirsiniz olmalıdır. Cildinize sürmede tereddüt ettiğiniz birtakım yiyecekleri de yememeniz gerekmektedir. Evde doğal besin maddeleri ile birlikte hazırlanan birtakım maske çeşitleri bulunmaktadır. Bu maske çeşitlerinin cilt üzerinde etkileri şöyledir,
Gerginleştirici Maske: İlerleyen yaşla birlikte cilt elastikliğini kaybederek, kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu maske çeşidi ilerleyen yaşlarda uygulanmalıdır. Gerginleştirici maskenin uygulanması durumunda ıslak bir şekilde cilde sürülmelidir maske kuruduğunda kan dolaşımını ve aynı zamanda hücre beslenmesini arttırmış olacaktır.
Sıkılaştırıcı Maske: Cilt sarkması sonucunda ilerleyen yaşlarda uygulanması gerekir. Bu maske de gerginleştirici maske gibi ıslak bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Maske kurumaya başladığında cildi sıkılaştıracak bir gerginlikte olmalıdır.
Soyucu Peeling : Cilt yüzeyinde birtakım sebeplerden dolayı ortaya çıkan ölü hücreleri ve cilt salgılarını yok eder, uzun bir süre de tekrarlanmasını önler.
Nemlendirici Maske: Cildin daha elastik olması ve gergin olmaması, kurumaması için cilt yüzeyini korumak gerekir. Nemlendirici maske aynı zaman kırışıklıkları yok eder, mimik çizgilerini sıkılaştırır. Cildin kaybettiği suyun buharlaşarak kaybolmasını engeller.
Uyarıcı Maske: Cilt yüzeyinde birtakım sebeplere bağlı olarak kılcal damarlar daha belirgin bir hale gelir, bu görünümü yok etmek ve dokuların beslenmesini arttırmak için uyarıcı maske uygulayabilirsiniz.
Arındırıcı Maske: Cildi çok yağlı olan bireylerin kullanması gereken bir maskedir. Cildin çok fazla orandaki melanin maddesini emerek lekeleri ve aynı zamanda sivilceleri yok eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder