Günlük hayatta çok sık tükettiğimiz ancak hiç farkında
olmadan bizlere zararı oldukça büyük olan ürünleri her gün hatta her öğün
tüketmekteyiz. Bu ürünlerden biri de şekerdir. Şeker kullanımı Türkiye’ de
oldukça fazladır. Kaşık kaşık çaylara atılan şekerler aynı zamanda her
tükettiğimiz ürünün de içerisine konulunca şeker hastalığının yüksek olduğu bir
ülkeler arası çizelgede en üstlerde kendi adımızı görmekteyiz. Bu sebepten
dolayı hem uzmanlar hem de devlet genel uygulamalar ve yayın organlarından
yaptığı açıklamalar ve duyurular ile halkı şeker tüketimini azaltmaya teşvik
ediyor. Bu teşviklerin sonucu da oldukça olumludur. Ancak hala bazılarımız
şekeri hayatımızdan çıkaramıyoruz tehlikeli olan üç beyazın arasında yeri olan
şeker oldukça zararlı olan bir üründür. Ancak vücudumuzdaki birçok organ da
glikoz ile çalışmaktadır. Bu nedenden dolayı şekeri hayatımızdan tamamen
çıkarmamız söz konusu değildir. Ancak doğal yollar ile vücudumuzun ihtiyacı
olan şekeri karşılayabilmemiz de mümkündür. Meyvelerin içerisinde de şeker
vardır. Düzenli bir beslenme sonucunda vücudumuz kendisine gerekli olan şekeri
diğer besinlerden sağlar ve bu şekilde geri kalan yapay yollar ile oluşturulan
şekere ihtiyaç duymaz. Yapay yollar ile oluşturulan şekerin tamamını vücudumuz
parçalayamaz. Bu nedenden dolayı da vücudumuzda fazla şeker depolanmak zorunda
kalınır. Bu depolanan şeker kişide fazla kiloya sebep olur. Fazla şekere maruz
kalan vücut bir süre sonra şeker yüzünden hareketsiz kalır. Bu da kişinin
kilo vermesini engeller bir duruma düşürür. Ülkemizde şeker hastalığının yanı
sıra obezite olan hastaların da birçoğunun bu hale gelmesinin sebebi şekerdir.
Şekeri hayatından çıkaramayan insanları da anlamak
mümkündür. Yapılan çikolatalı tarifler yapılan kekler ve bunlar hep kişiye
cazip gelmekte ve iradesine sahip olmamaktadır. Ancak şekersiz de olan oldukça
lezzetli tarifler de vardır. Şekersiz de tüketebileceğiniz yerken de oldukça
haz veren eşsiz tariflerden birkaçını bugün sizler ile paylaşmayı tercih ettik.
Şekersiz yapılan ürünlerin daha sağlıklı olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Eğer
şekeri fazla tüketen biri iseniz bu tarifimiz ile sizler de şekere elveda
diyebilirsiniz. Şekeri çok tüketen kişilerde hormon dengesinin de bozulduğunu
görebiliriz. Hormon dengesinin bozulması demek vücudumuzun tamamının dengesiz
bir hal alması demektir. Kişilerin kilo vermesini engelleyen bir unsur da
şekerdir. Şeker kişide ödeme sebep olmaktadır. Vücutta fazla olan suyun
kalmasını sağlar, bu da şişkinliğe yol açar. Siz kendinizi şişkin hissedersiniz
ve kilo vermeye çalışırken hiçbir olumlu sonuç göremezsiniz. Tabii bu
bahsettiğimiz durum şekeri sürekli tüketmeye devam ettiğinizde meydana
gelmektedir. Eğer şekeri bırakmak istiyor ancak bırakamıyorsanız öncelikle
mutlaka uzman bir hekime muayene olmalısınız. Ardından düzenli beslenerek
öncelikle çayınıza attığınız şekeri azaltmaya başlayın. Bu şekilde vücut bir
süre sonra şekerli gıdalara olumsuz tepki gösterecektir. Şimdi sizler ile
oldukça lezzetli olan şekersiz kek tarifini paylaşalım.
Şekersiz
Kek Nasıl Yapılır?
1. Şekersiz
Portakallı Kek Tarifi
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 kahve kaşığı tarçın
Hazırlanışı
1- Öncelikle bir karışım kabı seçin. Bu karışım
kabının içerisine üç adet yumurtayı ekleyin ardından malzeme listesinde
belirtilen ölçüdeki kadar sıvı yağı ekleyin. Daha sonra da üzerine bir su
bardağı kadar sütü ve bir su bardağı kadar portakal suyunu ilave edin.
2- Tüm bu malzemeleri bir mikser yardımı ile ya da bir
çırpma teli ile iyice çırpın.
3- Daha sonrasında ise üç su bardağı kadar unu yavaş
yavaş ilave edin ve bir taraftan da çırpma işlemini sürdürün. Ardından bir
paket kadar kabartma tozunun da tamamını ilave edin. Daha sonra çırpma işlemini
tekrarlayın.
4- Son olarak rendelemiş olduğunuz portakal
kabuklarını kek hamurunun içerisine rastgele serpin ardından tarçını da ilave
edin. Tekrar karıştırın. Daha önceden yağlamış olduğunuz kek kalıbına kek
hamurunun tamamını dökün.
5- Daha önceden ısıtılmış olan fırını 150 dereceye
ayarlayın. Keki fırına verin. Yaklaşık 50 dakika pişirin. İlk yirmi dakikasında
fırını açmamanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun
2. Şekersiz
Limonlu Damla Sakızlı Kek Tarifi
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı kadar sıkılmış limon
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Bir adet damla sakızı
Hazırlanışı
1- Öncelikle büyük bir karıştırma kabı seçin. Ardında
üç adet yumurtayı bir bardak sütü ve sıvı yağı bu karşım kabının içerisine
dökün. Daha sonrasında sıkmış olduğunuz limon suyunu da bu karışım kabının
içerisine dökün.
2- Malzeme kabının içerisine aldığınız bu malzemeleri
bir mikser yardımı ile ya da çırpma teli yardımı ile iyice karıştırın.
3- Daha sonrasında ise üç su bardağı kadar unu yavaş
yavaş kabın içerisine dökün bu işlem sırasında çırpma işlemini de devam
ettirin. Ardından bir paket kadar kabartma tozunu da karışım kabının içerisine
atın. Daha sonrasında bir adet damla sakızını da havan yardımı ile ezin ve bu
karışımın içerisine limon kabukları ile beraber dökün.
4- Tüm malzemeler birbirleri ile iyice karışana dek karıştırın ve
karışımı bir kek kalıbının içerisine boşaltın. Daha sonra 170 derecelik önceden
ısıtılmış fırının içerisine kek kalıbını koyun ve 35 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder