10 Ağustos 2019 Cumartesi

Şekersiz Kek


Günlük hayatta çok sık tükettiğimiz ancak hiç farkında olmadan bizlere zararı oldukça büyük olan ürünleri her gün hatta her öğün tüketmekteyiz. Bu ürünlerden biri de şekerdir. Şeker kullanımı Türkiye’ de oldukça fazladır. Kaşık kaşık çaylara atılan şekerler aynı zamanda her tükettiğimiz ürünün de içerisine konulunca şeker hastalığının yüksek olduğu bir ülkeler arası çizelgede en üstlerde kendi adımızı görmekteyiz. Bu sebepten dolayı hem uzmanlar hem de devlet genel uygulamalar ve yayın organlarından yaptığı açıklamalar ve duyurular ile halkı şeker tüketimini azaltmaya teşvik ediyor. Bu teşviklerin sonucu da oldukça olumludur. Ancak hala bazılarımız şekeri hayatımızdan çıkaramıyoruz tehlikeli olan üç beyazın arasında yeri olan şeker oldukça zararlı olan bir üründür. Ancak vücudumuzdaki birçok organ da glikoz ile çalışmaktadır. Bu nedenden dolayı şekeri hayatımızdan tamamen çıkarmamız söz konusu değildir. Ancak doğal yollar ile vücudumuzun ihtiyacı olan şekeri karşılayabilmemiz de mümkündür. Meyvelerin içerisinde de şeker vardır. Düzenli bir beslenme sonucunda vücudumuz kendisine gerekli olan şekeri diğer besinlerden sağlar ve bu şekilde geri kalan yapay yollar ile oluşturulan şekere ihtiyaç duymaz. Yapay yollar ile oluşturulan şekerin tamamını vücudumuz parçalayamaz. Bu nedenden dolayı da vücudumuzda fazla şeker depolanmak zorunda kalınır. Bu depolanan şeker kişide fazla kiloya sebep olur. Fazla şekere maruz kalan vücut bir süre sonra şeker yüzünden hareketsiz kalır. Bu da kişinin kilo vermesini engeller bir duruma düşürür. Ülkemizde şeker hastalığının yanı sıra obezite olan hastaların da birçoğunun bu hale gelmesinin sebebi şekerdir.
Şekeri hayatından çıkaramayan insanları da anlamak mümkündür. Yapılan çikolatalı tarifler yapılan kekler ve bunlar hep kişiye cazip gelmekte ve iradesine sahip olmamaktadır. Ancak şekersiz de olan oldukça lezzetli tarifler de vardır. Şekersiz de tüketebileceğiniz yerken de oldukça haz veren eşsiz tariflerden birkaçını bugün sizler ile paylaşmayı tercih ettik. Şekersiz yapılan ürünlerin daha sağlıklı olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Eğer şekeri fazla tüketen biri iseniz bu tarifimiz ile sizler de şekere elveda diyebilirsiniz. Şekeri çok tüketen kişilerde hormon dengesinin de bozulduğunu görebiliriz. Hormon dengesinin bozulması demek vücudumuzun tamamının dengesiz bir hal alması demektir. Kişilerin kilo vermesini engelleyen bir unsur da şekerdir. Şeker kişide ödeme sebep olmaktadır. Vücutta fazla olan suyun kalmasını sağlar, bu da şişkinliğe yol açar. Siz kendinizi şişkin hissedersiniz ve kilo vermeye çalışırken hiçbir olumlu sonuç göremezsiniz. Tabii bu bahsettiğimiz durum şekeri sürekli tüketmeye devam ettiğinizde meydana gelmektedir. Eğer şekeri bırakmak istiyor ancak bırakamıyorsanız öncelikle mutlaka uzman bir hekime muayene olmalısınız. Ardından düzenli beslenerek öncelikle çayınıza attığınız şekeri azaltmaya başlayın. Bu şekilde vücut bir süre sonra şekerli gıdalara olumsuz tepki gösterecektir. Şimdi sizler ile oldukça lezzetli olan şekersiz kek tarifini paylaşalım.
Şekersiz Kek Nasıl Yapılır?
1. Şekersiz Portakallı Kek Tarifi
Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 kahve kaşığı tarçın
Hazırlanışı
1- Öncelikle bir karışım kabı seçin. Bu karışım kabının içerisine üç adet yumurtayı ekleyin ardından malzeme listesinde belirtilen ölçüdeki kadar sıvı yağı ekleyin. Daha sonra da üzerine bir su bardağı kadar sütü ve bir su bardağı kadar portakal suyunu ilave edin.
2- Tüm bu malzemeleri bir mikser yardımı ile ya da bir çırpma teli ile iyice çırpın.
3- Daha sonrasında ise üç su bardağı kadar unu yavaş yavaş ilave edin ve bir taraftan da çırpma işlemini sürdürün. Ardından bir paket kadar kabartma tozunun da tamamını ilave edin. Daha sonra çırpma işlemini tekrarlayın.
4- Son olarak rendelemiş olduğunuz portakal kabuklarını kek hamurunun içerisine rastgele serpin ardından tarçını da ilave edin. Tekrar karıştırın. Daha önceden yağlamış olduğunuz kek kalıbına kek hamurunun tamamını dökün.
5- Daha önceden ısıtılmış olan fırını 150 dereceye ayarlayın. Keki fırına verin. Yaklaşık 50 dakika pişirin. İlk yirmi dakikasında fırını açmamanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun
2. Şekersiz Limonlu Damla Sakızlı Kek Tarifi
Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı kadar sıkılmış limon
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Bir adet damla sakızı
Hazırlanışı
1- Öncelikle büyük bir karıştırma kabı seçin. Ardında üç adet yumurtayı bir bardak sütü ve sıvı yağı bu karşım kabının içerisine dökün. Daha sonrasında sıkmış olduğunuz limon suyunu da bu karışım kabının içerisine dökün.
2- Malzeme kabının içerisine aldığınız bu malzemeleri bir mikser yardımı ile ya da çırpma teli yardımı ile iyice karıştırın.
3- Daha sonrasında ise üç su bardağı kadar unu yavaş yavaş kabın içerisine dökün bu işlem sırasında çırpma işlemini de devam ettirin. Ardından bir paket kadar kabartma tozunu da karışım kabının içerisine atın. Daha sonrasında bir adet damla sakızını da havan yardımı ile ezin ve bu karışımın içerisine limon kabukları ile beraber dökün.
4- Tüm malzemeler birbirleri ile iyice karışana dek karıştırın ve karışımı bir kek kalıbının içerisine boşaltın. Daha sonra 170 derecelik önceden ısıtılmış fırının içerisine kek kalıbını koyun ve 35 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder