9 Ağustos 2019 Cuma

E Vitamininin Saça Faydaları


Yağda çözünebilen E vitamini, damar sertliğinden kalp krizini önlemeye kadar pek çok alanda kullanılan bir antioksidandır. Bunun yanında göz sağlığını korumak, damar tıkanıklığına bağlı ağrıları dindirmek, hafızayı güçlendirmek, yüksek tansiyon ve şeker hastalarında bazı komplikasyonları önlemek amacı ile de kullanılıyor.
E vitamini bunların yanında cilt ve saç sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Özellikle saç bakımında kullanılan E vitaminini bu yazımızda daha da yakından inceleyeceğiz.
E Vitaminin Saça Faydaları Nelerdir?
1. Saç Gelişimini Arttırır
Saç derisine düzenli olarak E vitamini uygulandığı durumda dolaşım daha iyi hale gelir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirir. E Vitamini içeren ürünleri tüketmek direkt olarak E Vitamini yağını lokal olarak uygulamaktan daha etkili oluyor.
2. Saçı Onarmaya Yardımcı Olur
E Vitamini, saçta bekletildiği durumda saçlardaki kırk miktarı azalır ve saç telleri onarılır. E vitamini uygulamasından sonra saç yıkanarak masaj yapılmalı, fazla yağı da durulanmalı.
3. Saçın Parlaklığını Arttırır
Bitkisel kökenli besinlerde bulunan E vitamini, saç ve ciltte yoğun bir nemlendirici etki gösterir. Saçınıza kökten başlayarak yapılan E Vitamini masajı sebum yani yağ bezleri salgısı üretimini arttırır. Böylece saçlarınız daha parlak bir görünüme kavuşur.
Özellikle menopoz döneminde daha çok ihtiyaç duyulan E vitamini hücre yenilenmesini sağladığı için, eksikliği durumunda saç dökülmesi yaşanır. Saç üzerinde onarıcı ve yenileyici etkisi de bulunur. Ayrıca serbest radikallerin saç köküne vereceği olası zararları önler ve E vitaminine doyan saç derisi temizlenir, nemlenir. Tüm bunlar harika bir saç oluşumu için en elverişli şartlardır. Beslenen saç istediğiniz gibi sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzar.
E Vitamini Saça Nasıl Uygulanır?
E vitamini içeren şampuan, bakım kremleri veya maskelerden faydalanmak yetersiz geliyorsa bakım kürlerini de deneyebilirsiniz. E vitamini saç kapsülü ile yıpranan saçlarınızı kolayca tedavi edebilirsiniz. Ayrıca saçlarınızın kısa süre içerisinde uzamasını sağlayarak daha canlı saçlara da kavuşabilirsiniz.
E vitamini Ampulleri İle Saç Bakım Kürü
Haftada 1 kere duş sırasında yarım saat ve 1 saat süre ile saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Masajdan sonra da saç uçlarına uygulamalısınız.
Bemix ampul (B vitamini)
Bepanthen Ampul
Evigen ampul (E vitamini)
Badem yağı / Argan yağı /Hindistan cevizi yağı (1 tanesini ya da birkaçını kullanabilirsiniz.
Saçları Dökülmeye Karşı Koruyan Bakım Kürü
Malzemeler: 
  • 2 şer kaşık badem
  • Zeytin
  • Çam terebentin yağları
  • 2-3 kaşık hakiki bal
  • 2 adet E vitamini kapsül
Hazırlanışı ve Uygulanışı: 
Zeytinyağını, çam terebentin ve badem yağlarını bir kapta birleştirin. Daha sonra balı ilave edip son olarak da E vitamini kapsüllerini ilave edip karıştırın. Karışım kıvama geldikten sonra genel olarak saçlarınızın her yerine karışımı uygulayın. Saçlarınızın diplerine iyice yedirin. Karışımı saçınızda 30 dakika beklettikten sonra yıkayıp kurutun. Bu kürü haftada 1 kere uygulamak oldukça fayda görmenizi sağlayacak.
E Vitamininin Vücuttaki Faydaları Nelerdir?
E vitamini kuvvetli bir antioksidan olduğundan yararları oldukça fazladır. Kalp hastalıkları ve damar tıkanıklığını önleyen bir vitamin olması, en başta sözü edilen yararlarından olsa da bağışıklık sistemini güçlendirerek ciltte ve saçta yarattığı mucize, gözle görülebilen etkilerindendir. Yaşlanmayı yavaşlatan E vitamini, vücudunuzu ağır metaller gibi toksinlerden arındırarak canlanmasını sağlar.
E Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?
E vitaminini almanın en doğal ve etkili yolu hiç şüphesiz ki sağlıklı besinlerdir. Fakat bu besinlerin fazla tüketilmesi sonucunda fazla kilo alabilirsiniz. Bu nedenle beslenme düzeninde gerekli ve yeterli miktarda E vitamini içeren besine yer verilmeli. Yetişkin bir insanın günlük E vitamini ihtiyacı yaklaşık 15 mg’dır. Ancak hamile ve emzirenlerde bu ihtiyaç 18 mg’a kadar çıkabilir. Bir avuç badem yediğimizde günlük E vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılamış oluruz.
Ayçekirdeği, acı toz biber, badem, çamfıstığı, yerfıstığı E vitamini bakımından en zengin besinlerdir. Bunların dışında; kuru kayısı, ıspanak, buğday tohumu, keten tohumu, fındık, domates, brokoli, soya fasulyesi yağı da E vitamini içeren besin gruplarından bazılarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder