7 Ağustos 2019 Çarşamba

Altınbaşak Otunun Faydaları


Altınbaşak otu daha çok 30 ya da 40 cm boyuna sahip, uzun yıllar yaşayabilen, otsu bir bitki. Sarı renginde çiçekleri olduğu için adını buradan alır. Diğer isimleri ise Yahudiotu ve Altınasa. Altınbaşak otunun içerisinde yoğun miktarda, vücut için gerekli olan P vitamini, saponinler, uçucu yağ, organik asitler ve flavon bulundurur.
Altınbaşak Otunun Faydaları Nedir?
Altınbaşak otunun çiçek zamanı gelince taze ve dikkatli bir şekilde toprak üstünde kalan kısımlar toplanır. Vücuda asıl fayda sağlayan kısmı toprak üstü kısmıdır. Altınbaşak otundan etkili miktarlarda preparatlar elde edilir. Bazı hastalıkların tedavisinde altınbaşak otu kullanılır. İnsan vücuduna çok etkili bir yarar sağlar. İnsan vücuduna sağladığı diğer faydalar,
1. İltihabi Romatizmal Eklem Hastalıklarına Faydalı Olur
Bazı insanlarda yaşın ilerlemesine bağlı olarak iltihabi romatizmal hastalıklar oluşabilir. Bu hastalıkta, vücudun iskelet sisteminin işleyişindeki bazı olumsuzlukların yanı sıra, ayrıca eklemlerde hareket kısıtlamasına neden olur. İltihaplı romatizmal eklem hastalığı, farklı hastalıkların oluşmasına da yol açar. Bu hastalıkta meydana gelen bazı şikayetler olur. Mesela eklemleri rahat bir şekilde rahat ettirememek, hareket kısıtlamasının olması ve ağrının oluşması gibi. Hastalarda görülen bu şikayetleri azaltmak için altınbaşak otunu çay şeklinde tüketebilirsiniz. Ayrıca romatizma, varis ve eklemlerde oluşan iltihaplara karşı da çok etkili bir bitki. Düzenli olarak altınbaşak otunun çayını içtiğiniz zaman eklemlerde oluşan şikayetleriniz hafifler ve azalır.
2. İdrar Yolu Enfeksiyonunu Azaltır
Üşütmeye bağlı ya da farklı hastalıkların belirtileri olarak ortaya çıkan idrar yolu enfeksiyonuna karşı doğal ve bitkisel çözümler uygulayabilirsiniz. Bunun için altınbaşak otunu tüketebilirsiniz. Daha çok çay şeklinde tüketilen altınbaşak otu idrar yolu enfeksiyonu azaltır. Bir süre sonra iltihabı vücuttan tamamen atar. Ayrıca idrar yollarında oluşan taşların da düşmesinde büyük etki sağlar.
3. Böbrek Kumunu Vücuttan Atar
Bazı insanların vücut yapısı farklı olduğu için böbreklerde kum üretir. Böbreklerde oluşan kumu vücuttan atmak kolay olmaz. Çünkü sancılı bir süreci var ve uzun süre kum böbreklerden çıkmaz. Bu süreci daha kolay bir hale getirmek ve kısaltmak için altınbaşak otunu çay şeklinde içebilirsiniz. Düzenli bir şekilde altınbaşak otunu içtiğiniz zaman böbrek kumu oluşumunu önler. Ayrıca böbrek ve mesane iltihabına karşı da çok etkili. Altınbaşak otunun diğer böbrek hastalıklarına çok faydası var.
4. Önemli Bir Kan Temizleyici
İnsan vücudunun yaşamsal fonksiyonunu sürdürmek için organların sürekli çalışması gerekir. Organların işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için, temiz kanın vücutta sürekli dolaşması gerekir. Tüm organları dolaşan kan bir süreden sonra kirlenir. Kanın temizlenmesi için altınbaşak otunu tüketebilirsiniz. Altınbaşak otunu çay şeklinde demleyerek, düzenli bir şekilde içebilirsiniz.
5. Mide Ve Bağırsak Gazını Azaltır
Gaz yapan yiyecekleri çok fazla tükettiğiniz zaman mide ve bağırsaklarda gaz ortaya çıkar. Mide ya da bağırsaklarda biriken gaz, bir süreden sonra acı çekmenize neden olur. Karnınız şişer ve midenizde boş yer yokmuş hissi oluşur. Tüm bu sorunları engellemek için altınbaşak otunu çay şeklinde içebilirsiniz. Düzenli olarak altınbaşak otunu içtiğiniz zaman mide ve bağırsaklarda ortaya çıkan gazı gidermede büyük fayda sağlar. Mide ve bağırsaklar çok fazla gaz oluşmasını önler.
6. Adet Dönemindeki Sancıyı Azaltır
Her ay adet dönemi geçirenlerde mutlaka adet sancısı olur. Adet sancısı bazen çok şiddetli boyutlara ulaştığı için ağrı kesici ilaç kullanılır. Ancak bazı ağrı kesici ilaçların kanı sulandırma gibi bir zararı olduğu için adet döneminde içilmemesi gerekir. Adet döneminde oluşan sancının azalması için bazı bitkisel yöntemleri tercih edebilirsiniz. Özellikle altınbaşak otu adet döneminde oluşan sancıları azaltmada çok etkili. Adet sancınız olduğu zaman çay şeklinde altınbaşak otunu içmeniz yeterli olur. Bir süreden sonra adet sancınız tamamen geçer.
7. Egzama, Sedef Ve Gut Hastalığını Hafifletir
Çok önemli ve yaygın bir şekilde görülen deri hastalıklarından olan egzama, sedef ve gut hastalığının tedavisi zor olur. Çünkü uzun bir tedavi süreci var ve bu süre sonunda kesin olarak iyileşme sağlanmayabilir. Bu tür deri hastalığının ciltte meydana getirdiği semptomları ve şikayetleri azaltmak için altınbaşak otunu çay şeklinde içebilirsiniz.
8. Psikolojik Sıkıntıları Hafifletir
Her insanın farklı dönemlerde psikolojik sorunları olur. İnsanların psikolojik durumunu genel olarak böbrekler belirler. Mesela bir yakınız vefat ettiği zaman ya da farklı bir üzücü durumla karşılaştığınız zaman, en fazla zarara uğrayan organ böbrek olur. Bu psikolojik sorunları aşmak için bazen kişilerin psikolojik destek alacak maddi durumu ya da vakti olmaz. Psikolojik sorunlardan kurtulmak için bitkisel tedavi uygulayabilirsiniz. Bitkisel tedavi için en ideal olan çözüm ise altınbaşak otu. Bu durumda olan kişilere özellikle altınbaşak otu tavsiye edilir. Ağır duygu yoğunluğunu atlatmak için düzenli olarak altınbaşak otu içebilirsiniz. Ayrıca altınbaşak otunun sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etkisi de bulunur.
9. Yüksek Tansiyona İyi Gelir
Bazı insanlarda farklı hastalıklarından dolayı yüksek tansiyon gibi bir sağlık sorunu olur. Yüksek tansiyonu indirmek ya da normal seviyeye getirmek için birçok ilaç kullanılır. İlaçların yanı sıra, bitkisel tedavi yöntemi denemek isterseniz altınbaşak otu tam size göre. Altınbaşak otu yüksek tansiyonu normal seviyeye getirerek, yüksek tansiyon gibi bir sağlık sorunun tedavisini sağlar. Altınbaşak otunu çay şeklinde ve düzenli olarak içtiğiniz zaman yüksek tansiyonunuz normale döner.
10. Aritmi Hastalığının Tedavisinde Kullanılır
Kalp çarpıntısı ya da ritim bozukluğu gibi ciddi sağlık sorunlarından biri. Bu tür ciddi kalp hastalıklarının tedavisinde altınbaşak otu kullanılır. Altınbaşak otunu düzenli olarak çay şeklinde içerseniz, aritmi hastalığı bir süreden sonra geçer. Ayrıca kalbi kuvvetlendirmek için bitkisel bir tedavi  için kullanılır.
11. Uykusuzluğa İyi Bir Çözüm Olur
Altınbaşak otunun insan vücuduna sağladığı bir başka fayda ise uykusuzluğa iyi gelmesi. Bazı insanlar stresli bir hayata sahip olduğu için, uykuya dalmakta çok zorlanır. Daha rahat bir uykuya sahip olmak için bitkisel tedavi yöntemlerini deneyebilirsiniz. Bunlardan en önemlisi altınbaşak otu olarak bilinir. Uykusuzluğa en iyi gelen bitkilerden biri altınbaşak otu. Altınbaşak otunu gece düzenli olarak içtiğiniz zaman, uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı olur.
Altınbaşak Otu Fazla Kullanıldığında Oluşan Zararlar
Altınbaşak otunun insan vücudu üzerinde birçok faydası bulunur. Ancak herhangi bir hastalığın tedavisinde kullanmak isterseniz, mutlaka doktorunuza başvurun. Doktorunuzun onay vermesi durumunda altınbaşak otunu kullanabilirsiniz. Kalp ve böbrek fonksiyonuna bağlı olarak oluşan ödem gibi sağlık sorunlarında altınbaşak otunu kullanmayın. Çünkü ödemi daha çok arttırır. Ayrıca hamile ve emziren annelerin altınbaşak otunu tüketmemesi gerekir.
Altınbaşak Otu Nasıl Tüketilir?
Altıbaşak otunun yılda birkaç kere çiçeklenme zamanı var. Altınbaşak otu çiçeklendiği zaman bitkinin toprak üstünde kalan kısımları toplanır. Taze ya da kurutulmuş olarak çayını yapabilirsiniz. Direkt olarak altınbaşak otu yenilmez. Bazı insanlar toz haline getirerek altınbaşak otunu kullanırlar. Altınbaşak otunun kuru halini toz haline getirerek yaraların üzerine koyabilirsiniz. Böylece yaranızın daha kısa sürede iyileşmesini sağlamış olursunuz. Altınbaşak otunu çay olarak tüketmek için 1 litre suyu kaynatın. Kaynamış suyun içerisine bir yemek kaşığı altınbaşak otunu ilave edin ve 6 dakika boyunca tekrar kaynatın. Altınbaşak otu ılık bir kıvama gelince içebilirsiniz. İçerisine doğal bir tatlandırıcı olan bal ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder